Branimir Kuzmanović: Ne odustajem od kandidature

Ne povlačim se iz trke za predsednika DS, mada je dobro i što drugi kandidati primećuju da nam je potreban dogovor

Branimir Kuzmanović

Iako su mu šanse za pobedu male, Kuzmanović se ne predaje

BEOGRAD - Ne odustaje!


Branimir Kuzmanović neće se povući iz trke za lidera DS. Iako pozdravlja dogovor Tadić-Đilas on kaže da DS mora dosta da se menja.

- Već mesec dana govorim da je u DS potreban dogovor i zato sam ga i ponudio kao program. Samo ako promenimo neke stvari možemo da budemo funkcionalnija stranka koja može da donese nešto dobro ljudima u Srbiji.

♦ Šta da promenite?
- Treba da imamo praktičnija merila politike, moramo da budemo stranka sa većom stranačkom demokratijom i uvek na našim socijaldemokratskim vrednostima.

Pa to su i zahtevi Borisa Tadića, s kojima se Dragan Đilas složio. Ispada da svi želite isto a trojica vas je?
- Dobro je što i druga dva kandidata primećuju da je dogovor potreban DS, a ja neću odustati od kandidature dok god se ne uverim da će skupština doneti deklaraciju sa pravcima daljeg delovanja stranke.

Mislite li da DS mora da se pročisti od nekih funkcionera?
- Demokratija je najbolji lek. Dozvolite članstvu da neposredno glasa i oni neće glasati za one koji su bahati, za one koji troše milione dok građani gladuju, niti za one koji se ponašaju kao krezovi.

Dakle, takvih ima u DS?
- Dođite na neki skup na kom ja govorim pa ćete čuti šta imam na tu temu da kažem.

Ne plašim se osvete

♦ Plašite li se revanšizma? Ipak ste jedini izašli na crtu Tadiću i Đilasu.
- Posle 22 godine u politici, mitinga na kojima sam bio, šetnji, tukla me je i policija, hapsila, držali su me u samici dok mi je žena bila trudna... a sad treba da se plašim revanšizma u okviru DS a da ne budem zabrinut za budućnost zemlje? Moram priznati da me ni pozicija predsednika opštine ne zanima ukoliko Srbija nema budućnost. A Srbija može da ima budućnost samo ako DS uspe da iskoristi znanje ljudi koje ima, i to u korist građana.

 


HIT KNJIGA !!!


Kontakt

Newsletter

Primajte naše vesti:

OSNIVAČ:

Reporter Media Agency

REPORTER © Nezavisni onlajn magazin * Beograd,SERBIA

Make a website for freeWebnode