Dinkić: DS nam ostavio smeće!

O demokratama je bespredmetno pričati jer sam se kao ministar finansija uverio koje su smeće iza sebe ostavili kadrovi DS

Mlađan Dinkić

U Vladi odlično sarađujemo i ona ne može pasti zbog nesuglasica na lokalnom nivou

BEOGRAD - Briga me za demokrate!
- Ne bavim se i uopšte me ne interesuje ko će pobediti na izbornoj skupštini u Demokratskoj stranci. Za ova tri meseca od kada je formirana nova vlada, uverio sam se kao ministar finansija koje su smeće ostavili kadrovi DS, pa je i bespredmetno pričati o njima - rekao je ministar finansija i lider URS Mlađan Dinkić.

♦ Sa Tadićem ste imali nesporazume, ali ste Đilasa hvalili?
- To je njihov problem, a ja moram da se bavim problemima koje su mi ostavili u nasledstvo.

Nisu vam oni sve ostavili. Vlada je zapala u krizu oko koalicija na lokalnom nivou.
- Za mene je URS prioritet i Vlada ne može pasti zbog nesuglasica na lokalnom nivou. U Vladi odlično sarađujemo.

Hoćete da kažete da u potpunosti verujete Vučiću?
- Hoću da kažem da u potpunosti verujem i Vučiću i Dačiću. Sve nesuglasice na lokalu biće rešene. Stranke vladajuće koalicije imaju apsolutno dobru saradnju, a opozicija će još da sačeka na to da pravi svoju vladu. Šta god da se desi, to neće biti razlog za postavljanje pitanja poverenja republičkoj vladi.

Vratili ste iz Emirata i najavili saradnju u vezi sa „Jatom“.
- U planu je formiranje nove avio-kompanije, koja bi bila bez dugova, ali planiramo i da obnovimo stari aranžman sa „Erbasom“ za lizing 12 novih aviona, za šta bi ta nova kompanija dobila državne garancije od 140 miliona dolara. Tokom boravka srpske delegacije u Abu Dabiju došlo se na ideju da se avio-kompanija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata „Etihad“ uključi u ovaj projekat.

Nova Agrobanka gubi licencu

Šta će se desiti s Novom Agrobankom?
- Svi depoziti Nove Agrobanke od sledećeg ponedeljka biće prebačeni u Poštansku štedionicu. To znači da klijenti Nove Agrobanke mogu da budu mirni jer će biti klijenti Poštanske štedionice i moći će da raspolažu svojim depozitima, kojih ima preko 400 miliona evra.

Koja je sudbina Nove Agrobanke?
- Do kraja godine NBS će joj oduzeti licencu. Ono što je u maju mesecu urađeno sa Agrobankom je felerično. Nova Agrobanka danas gubi dva miliona evra mesečno i neodrživa je. Da bi bila održiva, država mora da izdvoji 230 miliona evra. To je neracionalno jer je banka još u prošlosti osuđena na propast.

 


HIT KNJIGA !!!


Kontakt

Newsletter

Primajte naše vesti:

OSNIVAČ:

Reporter Media Agency

REPORTER © Nezavisni onlajn magazin * Beograd,SERBIA

Make a website for freeWebnode