<div style="background-color: none transparent;"> &nbsp;</div>

Интервју : Ивица Самаиловић,жртва тортуре разуларене косовске полиције у Крагујевцу

Грубо пребијање високог функционера странке Заједно за Шумадију од стране припадника косовских полицијских инспектора у Крагујевцу узбуркало је духове у престоници Шумадије.Деценијска подељеност локалног и досељеничког становништва одразила се и у овом случају а све безобзирније понашање измештене пећке полиције у Крагујевцу кулминирало је неоснованим пребијањем директора Шумадија сајма Ивице Самаиловића.

Нико није имун на лоше животне контексте, тренутке који уносе пометњу у животни склад, пример за то је директор Шумадија сајма и високи функционер странке Заједно за Шумадију, Ивица Самаиловић, који се нашао у центру збивања након инцидента који се десио 09. септембра када је брутално претучен у родном Крагујевцу од стране групе полицијских инспектора у цивилу,припадника косовске полиције измештене из Пећи у Крагујевац. О свему што се десило у ексклузивном интервјуу за портал pravaprica.rs рекао је да је на крају најбитнија вера и стрпљење, али осврнуо се и на тренутке који његов живот чине смисленим и вредним. О породичним вредностима, супрузи и деци, говори са осмехом на лицу и у овим тренуцима, као највећем благу које је истински једино важно.

Шта вас везује за период одрастања?

- Пре свега, рођен сам у 22. јула 1968. године у Крагујевцу, од свог рођења сам у Белошевцу. Тако да је цео мој живот емотивно везан за Крагујевац и Белошевац у који сам од малена заљубљен, да тако кажем, као и свако у своје место. И даље се дружим са пријатељима са којима сам одрастао, 44 године, моји су другари, као што се каже од малих ногу. За тај период одрастања веже ме доста успомена, снова, маштања, дани у основној у Белошевцу, средњој школи, садашњој Политехничкој, бављење фудбалом. Играо сам прво за ФК “Победа” Белошевац, ту сам научио своје прве фудбалске кораке, аматерске, стекао добре пријатеље и доста тога лепог доживео. То је клуб из места у коме сам рођен и који јако волим, али ту је и Раднички, који је нешто што се такође воли. Нисам био професионалац у фудбалу, као што су данас наши фудбалери у Радничком, који су прволигаши. Али двадесет година живота провео сам у спорту, ту је некако све. Одрастао сам на крагујевачким улицама, провео своје момачке дани. Рођени сам Крагујевчанин, али моји су из Рашке, тако да нисам чистокрвни Шумадинац, али свако ко дође у овај град мора да буде у складу са правилима Крагујевца и Шумадије, не може нико да доноси своје одакле је дошао и да наметне Крагујевцу. Битно је да смо сви ми Крагујевчани, па сад да ли друго или пето колено. Са својим пријатељима из детињства прошао сам доста и лепог и ружног и једно и друго се памти. Али битно је да се и данас држимо заједно и по томе смо познати, свако је нашао неку своју сферу интересовања, неко је у бизнису, спорту, неко у политици, али ту смо једни за друге и у добру у злу.

Који моменат је био пресудан да уђете у политичке воде и да се активно укључите у све то?

Као омладинац, био сам активан члан Српског покрета обнове, ту сам био од самог оснивања, са самим годподином Верољубом Стевановићем и тада све почиње. Учествовао сам, у том периоду у тим почетним борбама, за промену тадашње актуелне власти Слободана Милошевића. Борили смо се за демократију и бољу Србију, учествовао сам у свим тадашњим протестима, од 9. марта, па на даље. Од 1996. сам на листи за одборника листе Заједно заШумадију, па до данас, четири мандата и од самом почетка бележимо добре резултате. Увек постоји неко ко вас воли или не воли, али они најближи, са којима сам, знају какав сам и то су људи препознали, до сада смо убедљиво побеђивали, са преко 50 одсто гласова, конкретно у Белошевцу, то је мој комшилук, пријатељи, њих не могу да преварим. Као генерални директор Шумадија сајма нисам у потпуности могао да се посветим одборничким обавезама, па су моју позицију попунили млади људи који су будућност. И то је најважније када оставите нешто иза себе, када знате да вас толико људи поштује и подржава, наравно не може свако свакога да воли. На крају најбитнији је циљ који имамо, а то је да Крагујевац буде први у свему. Види се шта се све урадило, колико се у сам спорт улаже, да смо ми једини град који парира Београду, ФК Раднички, након три године рада и стигли смо до Супер лиге, сада је дошло до застоја, али ништа се не доводи у питање, имамо добар кадар, играче, тренера, доћи ће и резултати. Сви ми заједно који припадамо странци Заједно за Шумадију, везали смо своје животе за Крагујевац, веома јако, за своја места, ја за Белошевац, као и свако за свој део. Много тешких тренутака сам имао у животу због политике, увек смо некако били на удару баш због тога што смо прави, одани, никада нисмо устукнули пред проблемом, нисмо се продали и изгубили у свим тим временима. Часно и поносно корачамо улицама, никоме ништа не дугујемо и зато смо увек имали оваквих проблема, још 1996. године, касније 2000. године када нисмо били на листи ДОС-а, узимали су нам одборнике, само смо ми највернији остали. Увек имате успоне и падове и најбитније је да се никада не промените, ни када сте горе, ни када сте на дну. Сам Бог нам налаже да будемо оно што јесмо. Нико није веровао да се ми враћамо на политичку сцену, али Бог је тај који налаже и учи нас стрпљењу. Имамо верне гласаче, велики број симпатизера који знају ко смо и колико смо везани за овај град. Грађани то умеју да цене, што се показује 20 година уназад. Али свако мора да буде спреман да свему једном дође крај и да долази неко други, било да се ради о директору или политичком представнику и нама ће једног дана бити задовољство да нас млађи замене. Као што сам и ја некада био млади одборник, тако да и ми имамо шта да оставимо иза себе.

Када напустите пословни и политички свет где одлазите?

Обавезе ми одузимају доста времена, али оне тренутке које украдем проводим са својом породицом. Са супругом сам недавно прославио 18 година брака, имамо двоје деце, сина и ћерку. Волим да будем са породицом. Ћерка ми тренира рукомет у рукометном клубу Раднички. Питао сам је откуд рукомет, то је јако чудно за једну девојчицу, али она је изабрала, заволела је, редовно тренира. У спорту је битна упорност, девојчица је доћи ће период заљубљивања, видећемо како ће бити. Син се од шесте године активно бави фудбалом, игра у кадетима Радничког. И јако је битно да деца у том периоду почну да се баве спортом. Није добро да деца имају доста слободног времена које проводе на улици, то доводи до несташлука које је свако од нас имао, овако немају кад тренинг, школа, учење, све је испуњено. Негујемо кућну топлину, атмосферу, традицију породице, што је најбитније. Ако немате добру породичну базу, где су вам родитељи, деца, супруга, нема ни успеха у животу. Породица и пријатељи су најважнији. Да није било моје супруге не би било ни мене, имам њену подршку, помаже ми доста саветима, учи ме да будем добар менаџер, јер је веома добра у томе, дипломирани је економиста, сада спрема магистарски рад на Економском факултету, ради у Таково осигурању. Сви говоре о мом образовању, 2005. године завршио сам Мега тренд, без школе не може да се постигне ништа.

Како породица реагује на новонасталу ситуацију?

Искрено није им свеједно, они су помало у страху, саставни су део овога, тренутно имамо посла са једном групом која није наивна из разлога што је све то повезано са криминалом прве врсте. Ми смо једини град који је смогао снаге да каже против полиције нешто. Али немамо чега да се плашимо, треба се плашити само Бога, а за то немамо разлога, странка Заједно за Шумадију је странка будућности, њено време тек долази, имамо одличан млади кадар, јако добре омладинце, имамо људе који су везани за странку јер препознају једну праву причу. Не само у Крагујевцу, битна су и околна места, Баточина, Лапово, Аранђеловац, Топола, Кнић, битна је Шумадија. Ако нема јаке Шумадије, нема јаке Србије, то је прво. Имамо сада председника Србије из Шумадије, министре, наш градоначелник је из Шумадије, представнике у Републичком парламенту, то је прича због које смо ми ту. Да деци данас и деци која долазе обезбедимо праве услове за живот, да Крагујевац буде прави град, а не паланка што је некад био, рупа на мапи Србији, данас имамо ФИАТ, Плазу, велике инвеститоре, а то се стиче ауторитетом и квалитетним радом. Ми смо једини контролисани град, по свим основама, и нама је драго, то је врста притиска, није то никоме пријатно и то је подложно ширењу гласина. Али иза нас су грађани, наши симпатизери, уживамо велико поверење и сутра да се распишу избори, гарантујем вам да бисмо имали више гласова. Инцидент који се дешава са полицијском управом, није само последњих месец дана, то траје, неке ствари тек сада сазнајемо од грађана који су прошли кроз исте муке, али ко још сме да тужи полицајца. И није што сам ја у питању и да сам направио не знам ни ја шта, да сам некако ударио, вређао, морали су да ме приведу, да ми пишу пријаву, то је посао полиције, ово што су урадили мени, сваке недеље до тада радили су неком другом, али то многи нису смели да пријаве. Али то нећемо дозволити, има доста часних полицајаца, преко 95 одсто.

Постоји група навијача која тренутно жели да унесе немир и у фудбалски клуб Раднички. Али Црвени Ђаволи знају ко је све ове године радио и како за њих. Верујем у институције државе, да ћемо успети мирним путем да решимо ово и да ће ускоро грађани имати новог начелника полиције.

VESTI

 • 05.10.2018 13:20

  Rusiji se otela iz ruke vojna kontrola u Siriji

  Rusija je mnogo ojačala svoju propagandu u odsustvu vojne komandne kontrole. Ovim potezom ona pokriva svoju vojnu neefikasnost tamo gde je operativno uključena. Siguran međunarodni izvor koji deluje na Kosovu rekao je da je u vezi sa činjenicom koja je prijavljena u medijima, 17. septembra 2018....

 • 25.05.2018 12:48

  HOĆE DA SE VRATI NA VLAST: Žuti tajkun Đilas sprema ustanak?!

  Žuti tajkun i bivši lider DS a sada šef odborničke grupe Saveza za Srbiju u Skupštini Beograda Dragan Đilas planira da iskoristi neke sindikalne organizacije kako bi pokušao da destabilizuje Srbiju, a svemu tome kumovaće strani moćnici   Beograd, 16. januara 2018.-...

 • 25.05.2018 12:37

  UONS: DISKRIMINACIJA MINISTARSTVA KULTURE I INFORMISANJA REPUBLIKE SRBIJE

  Udruženje onlajn novinara Srbije (UONS) uputilo je dopis Ministarstvu kulture i informisanja Republike Srbije zahtevajući odgovore na pitanja u vezi sa diskriminatorskim odnosom pomenutog ministarstva prema nekim novinarskim udruženjima. Poštovana gospodo, Obraćamo vam se molbom da nam...

 • 25.05.2018 12:27

  Erdogan ili Dodik: Ko je bio prava meta atentata?!

  Poseta kontroverznog predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana Bosni i Hercegovini, državi koja je već 23 godine u samrtnom ropcu, otkrila je tajni rat iranske i turske obaveštajne službe dok se u zaleđu celog slučaja navodnog atentata na Erdogana zapravo krije priprema atenata na predsednika...

 • 09.04.2018 19:32

  SMEJURIJA: Đilas okuplja žutu opoziciju!

  Takozvani Savez za (žutu) Srbiju, koji namerava da okupi žuti tajkun i bivši gradonačelnik Beograda Dragan Đilas, trebalo bi da počne rad 9. Maja * Dragan Đilas za menadžera Saveza „skromno“ predlaže sebe * Ovo je poslednji trzaj tzv. žute opozicije pred konačno nestajanje sa...

 • 12.03.2018 20:20

  BANDITIZAM: Vučićeva sudska taksa od 97.500 za tužioca Mirkovića!

  Da je Vučićeva razularena krivosudna mafija jedna od najopasnijih u Srbiji odavno je poznato a sada se to i potvrđuje na primeru poznatog producenta Saše Mirkovića koji je, pre izvesnog vremena, i to u prisustvu više svedoka (!) naivno pozajmio 600.000 evra aktuelnom predsedniku Srbije * Pored toga...

 • 22.02.2018 16:23

  SLAVIŠA PETKOVIĆ: Zaustavićemo Vučićev zulum na Kosovu!

    Likvidacija Olivera Ivanovića uplašio je mnoge Srbe s Kosova i Metohije, ali i motivisao ih da pruže otpor nasilju koje sprovodi lokalna filijala Srpske napredne stranke * U taj posao uključio se i jedan od lidera kosovskih Srba  Slaviša Petković, lider građanske inicijative „Za...

 • 19.01.2018 11:14

  ZBOG PRETNJE UBISTVOM: MIRKOVIĆ PODNEO KRIVIČNU PRIJAVU PROTIV „VUČIĆEVOG BATINAŠA“ ZELJE!

  Kandidat za gradonačelnika Beograda Saša Mirković danas je na svom Fejsbuk profilu objavio da je podneo krivičnu prijavu protiv Zorana Milojevića – Zelje, prema nekim, nezvaničnim izvorima, jednog od vodećih Vučićevog batinaša i visokog funkcionera Srpske napredne stranke Mirković...

 • 19.01.2018 11:12

  DNO DNA: Saša Janković POZIRAO FOTOGRAFIMA na sahrani Olivera Ivanovića!

  Saša Janković zvani Prangija, samozvani lider raspale NATO opozicije, pokazao je još jednom da mu ništa nije sveto * On je, verovali ili ne, na sahrani Olivera Ivanovića, na očigled ožalošćenih članova porodice, sve vreme pozirao prisutnim fotoreporterima * Iako se znalo da Jankoviću ništa nije...

 • 17.01.2018 18:38

  ODE I „SOS KANAL“: Vučićev „ubica medija“ iz Kruševca kupuje i sportsku televiziju!

  Vlasnik prve sportske televizije u Srbiji, Dragiša Kovačević, odlučio je da proda SOS kanal * Kontroverzni kruševački biznismen Radoica Milosavljević, poznat kao „ubica medija“ i po neuspešnoj privatizaciji više lokalnih medija, pre nedelju dana osnovao je preduzeće SOS kanal plus na...

 • 17.01.2018 18:34

  MIRKOVIĆ: ONO ŠTO SU RADILI OLIVERU IVANOVIĆU SADA RADE I MENI!

  Kandidat za gradonačelnika Beograda Saša Mirković u današnjoj izjavi za javnost, saopštio je da je „prava sramota što državni organi Srbije nemaju dobru zaštitnu meru za aktere opozicije ali i sve ostale političke učesnike“ Mirković je napravio paralalelu sa onim što se njemu dešavalo na...

 • 17.01.2018 18:27

  KOME JE SMETAO OLIVER IVANOVIĆ? (VIDEO)

  Kome je smetao Oliver Ivanović, čovek mira i dijaloga * Ko je iscrtao metu na čelu Olivera Ivanovića * Ko je profitirao na njegovoj smrti * Koliko su sramni spotovi Vučićeve „Srpske liste“ uticali da neko oduzme život jednom časnom Srbinu, ocu četvoro dece * Objavljujemo prilog Pink televizije koji...

 • 11.01.2018 14:32

  NA PROSTORIJAMA SNS ŠIROM BEOGRADA ISPISAN GRAFIT „PEDER I LEZBEJKA IZDAJU KOSOVO“!

  Na ulasku u prostorije i na izlozima Srpske napredne stranke širom Beograda ispisani su grafiti u kojima se zbog politike prema Kosovu i saradnje sa Sorošom žestoko napada ta stranka i njen lider Aleksandar Vučić * Naprednjaci osudili grafite, tragaju za autorima Grafiti su preplavili Beograd a...

 • 11.01.2018 13:31

  MIRKOVIĆ: VRATIĆU BEOGRAD BEOGRAĐANIMA!

  Kandidat Narodnog radničkog pokreta za gradonačelnika Beograda i naš poznati producent, Saša Mirković, rekao je u intervjuu za naš portal da na predstojećim izborima u Beogradu imamo s jedne strane „aveti devedesetih“ u liku kandidata Vučićevog režima i davno potrošenih opozicionih lidera i potpuno...

 • 21.12.2017 15:42

  Saša Mirković: Vratiću otete penzije i besplatne vrtiće, ukinuću BusPlus i oživeću selo i ugašene fabrike u Beogradu!

  VRATIĆEMO PENZIONERIMA PENZIJE I RADNICIMA PLATE KOJE SU IM DRUGI OTELI! NEZAPOSLENIM GRAĐANIMA OBEZBEDIĆEMO POVEZIVANJE RADNOG STAŽA A MLADIM LJUDIMA ĆEMO OBEZBEDITI POSAO DA NE ODLAZE IZ ZEMLJE! - poručuje Saša Mirković Kandidat Narodnog radničkog pokreta za gradonačelnika Beograda Saša Mirković...

 • 15.12.2017 17:01

  Saša Mirković: Pobediću Đilasa i Vesića na izborima u Beogradu!

  Kandidat Narodnog Radničkog Pokreta za gradonačelnika Beograda Saša Mirković, objavio je svoje OTVORENO PISMO upućeno Draganu Đilasu ali i Goranu Vesiću * Njih dvojica biće i zvanično kandidati za gradonačelnika Beograda * Za sada nije poznato da li je Vučić zaista odabrao Vesića ili je ovaj...

 • 12.12.2017 09:49

  SPS FINANSIRA NARKO-MAFIJA: Nakon afere „Banana“ sada afera „Zarubica“ trese socijaliste!

  Nikada razrešena afera „Banana“ u kojoj je narkobos Miša Banana u koferu dao donaciju (2,5 miliona evra!) Ivici Dačiću odnosno SPS-u, sada je dodatno podgrejana u novoj aferi * Šurovanje sa narkomafijom trese socijaliste *  Doktor Milan Zarubica koji je nedavno...

 • 28.11.2017 17:57

  MIRKOVIĆ: Sandulović je lažni, plaćeni opozicionar!

  Opozicionu scenu potresaju razni potresi, raspadaju se koalicije koje praktično nisu ni zaživele u praksi pa i čitavi pokreti poput Pokreta slobodnih građana bivšeg julovca i ombudsmana Saše Jankovića Prangije a prekid tek ostvarene saradnje našeg najuspešnijeg estradnog menadžera, nekadašnjeg...

 • 28.11.2017 15:22

  PADAJU OPTUŽNICE: Saša Mirković bio žrtva političke harange!

  Kako saznajemo iz dobro obaveštenih izvora unutar sprskog pravosuđa, političar i biznismen Saša Mirković neće biti osuđen za navodne malverzacije i zloupotrebe, usled nedostataka konkretnih dokaza koji bi direktno mogli da ga osude * Politički pritisak na pravosuđe nije došao od strane Vučića nego...

 • 28.11.2017 15:13

  ALARMANTNO: NATO agenti kreću na Srbiju!

  Prema nezvaničnim podacima, u Srbiji deluje 55 stranih službi bezbednosti iz 40 zemalja * Obaveštajne službe iz okolnih zemalja na signal Zapada pojačavaju aktivnosti protiv interesa naše zemlje * Britanski i američki obaveštajci pokazuju interesovanje i za moguće ujedinjenje NATO...

1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>


HIT KNJIGA !!!


Kontakt

Newsletter

Primajte naše vesti:

OSNIVAČ:

Reporter Media Agency

REPORTER © Nezavisni onlajn magazin * Beograd,SERBIA

Make a free websiteWebnode