Patrijarh: Treba da se pomirimo s katolicima !

Krajnje je vreme da se prevaziđu mnoge nepotrebne razlike i sporovi koje Srpska pravoslavna crkva ima sa drugim hrišćanskim konfesijama, posebno sa Katoličkom crkvom, rekao je patrijarh Irinej u intervjuu za novi broj nedeljnika NIN.

Među nama i katolicima ima mnogo više zajedničkog nego različitog, kaže patrijarh i ističe da te suprotnosti nisu bile tako oštre od samog raskola, a produbile su se uglavnom od krstaških ratova kada je opljačkan Jerusalim.


Patrijarh se zalaže za posetu pape Srbiji i navodi da je obeležavanje Milanskog edikta 2013. istorijski događaj, primeren za susret svih predstavnika crkava posle toliko vremena koji bi baš u Nišu pokrenuli pitanje “gde smo toliko godina od deobe, da vidimo da li je ko i koliko skrenuo s puta”.


Patrijarh je, međutim, ponovio da postoje i problemi zbog kojih bi papina poseta Srbiji mogla biti problematična, a kao primer je naveo bezbednost poglavara katoličke crkve, imajući u vidu bliska sećanja iz Drugog svetskog rata, ali i skorijih ratova. 


HIT KNJIGA !!!


Kontakt

Newsletter

Primajte naše vesti:

Prvi nezavisni onlajn multimedijalni projekat u Srbiji i regionu. Onlajn magazin, radio i TV u službi istine, naroda i pravde. Reporter je otvoren za saradnju sa svim zainteresovanim subjektima na polju reklamiranja, razmene linkova i sadržaja i svakom drugom polju objektivnog, nadstranačkog, nepristrasnog i slobodnog novinarstva.

Reporter je član Mreže onlajn medija Srbije (Serbian Media Network) i Udruženja onlajn novinara Srbije (UONS)

Udruženje onlajn novinara Srbije - UONS

OSNIVAČ:

Reporter Media Agency

REPORTER © Nezavisni onlajn magazin * Beograd,SERBIA

Create a free websiteWebnode