KRIMINAL

 • 17.12.2016 22:38

  HOROR: Policajac pozvao na ubistvo predsedničkog kandidata Saše Mirkovića!

  Na zvaničnoj Fejsbuk stranici portala Kurir.tv u komentaru povodom intervjua predsedničkog kandidata Saše Mirkovića, koji je objavljen danas popodne, pripadnik MUP Srbije odnosno jedinice za vanredne situacije iz Bora, Bratislav Stojković, ostavio je komentar u kojem je pisalo „Zaklati govedo!“ 

  bata-stojiljkovic

  Svedoci smo enormnog porasta nasilja, tako da ovako direktan poziv na ubistvo na društvenim mrežama svakako zahteva reakciju policije, pogotovo kada je u pitanju jedan njen pripadnik. – rekao je predsednički kandidat Saša Mirković

  – Bratislav Stojković na svom Fejsbuk profilu ima slike na kojima drži pušku, policija je po zakonu dužna da utvrdi odakle je oružje, da li je on vlasnik i da mu ga oduzme. Očekujem brzu i zdravorazumsku reakciju državnih organa, i apelujem na Aleksandra Vučića da svojim autoritetom spusti tenzije koje su nastale u predizbornim radnjama, a na Nebojšu Stefanovića da stavi policiju u službu zaštite građana, a ne u službu za obračun sa opozicijom - dodao je Mirković.

   pretnja-ubistvom-sasi-mirkovicu

  Takođe ću iskoristiti priliku da podsetim Aleksandra Vučića da je pre desetak dana munjevitom akcijom policije u Beogradu uhapšen M.R. zbog vrlo sličnog komentara na Fejsbuk stranici Kurira.

  M.R. je uhapšen i određen mu je pritvor od 48 sati, a nakon toga produžen na 30 dana. Želim da verujem da je u Srbiji zakon isti za sve, Aleksandar Vučić i Nebojša Stefanović sad imaju priliku da to i dokažu rečima i delima.

   

 • 10.12.2016 18:42

  BRUKA: Vuk Pozderac-Jeremić dao iskaz policiji, poziva se na pokojnog Rakića!

  Bivši šef srbijanske diplomatije Vuk Pozderac-Jeremić, posle nešto manje od dva i po sata, završio je davanje iskaza u svojstvu građanina u SBPOK u vezi sa predmetom ubistva gardista na Topčideru * Jeremić je tokom saslušanja svu krivicu prebacio na preminulog Miodraga Mikija Rakića, nekadašnjeg šefa kabineta Borisa Tadića i šefa Biroa za koordinaciju službi bezbednosti

  SVRGNUTI DIKTATOR TADIĆ I NJEGOVA DESNA RUKA JEREMIĆ

  Jeremić je tokom davanja iskaza, odgovarajući na pitanja, uglavnom isticao da se ne seća tih događaja, negirajući da je on bio prvi obavešten o tragediji u kasarni u Topčideru.

  On je rekao da je za ubistvo gardista prvo obavešten pokojni Miki Rakić, šef svih tajnih službi Borisa Tadića!

  Podsetimo, govoreći jutros na RTS o saslušanju Vuka Pozderca-Jeremića u slučaju pogibije gardista, ministar policije Nebojša Stefanović je rekao:

  - Ovde je po sredi istina koju traže porodice gardista. Oni traže da Jeremić kaže kako je prvi saznao za njihovu smrt. Apsolutno nema potrebe da ovo koristi za sticanje jeftinih političkih poena. Žao mi je što Jeremić ni pre 12 godina nije dao neku izjavu. Potpuno se spinuje i politički zloupotrebljva tragedija ovih ljudi. Nadam se da neće da se pozivaju na mrtvog Miodraga Rakića - rekao je između ostalog Stefanović.

  Jeremić je nakon izlaska iz zgrade SBPOK, međutim, izjavio da smatra da je po sredi pokušaj pritiska na njega u trenutku kada razmišlja o svojim budućim koracima u politici.

  - Ja sasvim sigurno neću odustati od svojih planova. Nema čega da se plašim, ali nisam siguran da svi mogu da isto to kažu za sebe kada je reč o mom budućem angažovanju u politici - rekao je Jeremić.

  Kako je rekao juče nije bio i stanu kada je dolazila policija, da su neki mediji bili o tome obavešteni u relanom vremenu, te da je došao danas organima rekao sve što zna o tom tragičnom slučaju.

  - To nije bilo mnogo, razgovor je efektivno trajao svega 15 minuta...a ostatak vremena smo proveli tehnički radeći na izjavi i sređivanju onoga što će ići kasnije svima onima kojima će ići - dodao je Jeremić.

  On smatra da je od ogromnog značaja pre svega zbog porodica, da se tragedija do kraja rasvetli "ali isto tako i zbog ugleda Vojske Srbije kao i zbog celokupnog našeg društva".

  Kako je dodao nije bio u prilici da značajno doprinese istrazi ali se nada da će drugi to biti u stanju i da se slučaj razreši.

  Vuk Jeremić je posle davanja izjave odbio da odgovara na pitanja novinara...Ono što u Jeremićevoj izjavi pobuđuje sumnju, prema tvrdnji nekih analitičara, jeste pozivanje na Miodraga Rakića, čoveka koji nije među živima.

  Ostaje pitanje zašto je Vuk Jeremić lagao sinoć da je policija došla da ga hapsi kada nije...

  Još jedna dilema postoji kada je Jeremić lagao...

  Preksinoć na Tviteru gde kaže da se posle četiri godine iz Njujorka vratio u Srbiju ili danas kada tvrdi da je bio ovde svih ovih godina.

 • 03.12.2016 19:39

  Saša Mirković: Za aferu ATP Vojvodina glavne kolovođe Maja Gojković, Vučić i Mirović!

  Predsednički kandidat Saša Mirković izjavio je danas da će, kao predsednik Srbije, "stvoriti političke okolnosti da sudski epilog dobiju 24 sporne privatizacije, kao što zahteva EU". Prva na spisku treba da bude afera oko ATP Vojvodine, jedina privatizacija u svim državama Istocne Evrope, u kojoj je oštećen investitor, a u kojoj glavne uloge imaju Maja Gojkovic, Aleksandar Vučić i Igor Mirović - rekao je Mirković.

  Da podsetimo, iako je iz gradske kase isplaćeno četiri miliona evra na ime štete nanete zbog neizmeštanja autobuske stanice, za šta je odgovorna Gojkovićeva, ona se izvukla čistog obraza i o našem trošku!

  Bivša gradonačelnica Novog Sada, po svemu sudeći će čiste biografije izaći iz afere „ATP Vojvodina“, iako je ona potpisala sporni ugovor o izmeštanju autobuske stanice u Novom Sadu. Da zlo bude još veće, njenu kaznu od čak 390 miliona dinara platili su siroti građani Srbije!

  Deblji kraj su izvukli građani - ATP „Vojvodina“ je iz novosadske kase samo do sada isplaćeno 390 miliona dinara na ime odštete, a Gojkovićevu niko od nadležnih institucija ne tereti za potpisivanje ugovora! A taj dug bi mogao da bude još veći.

  Ona je, naime, s vlasnikom ATP „Vojvodina“ Ilijom Devićem 2006. godine potpisala ugovor o izgradnji nove međumesne autobuske stanice u Novom Sadu. 

  Izvukla se

  Grad, ipak, nikad nije preusmerio saobraćaj na novu lokaciju, a zbog dospelih rata kredita i gubitaka ATP „Vojvodina“ je završila u stečaju. Dević je na sudu potražio naknadu štete. Sud je prvo u maju 2012. godine odlučio da je Novi Sad dužan da mu isplati 1,3 milijarde dinara zbog neispunjavanja ugovorne obaveze. Međutim, gradske vlasti su se žalile na tu odluku, te je Vrhovni kasacioni sud 2014. godine odlučio da se ATP „Vojvodina“ isplati 300 miliona dinara s kamatom.

  Gojkovićeva se, međutim, u ovoj ujdurmi nigde ne pominje - u okviru istrage se, prema pisanju medija, nije teretila za potpisivanje ugovora. Takođe, novosadsko Osnovno javno tužilaštvo je 20. januara prošle godine odbacilo krivičnu prijavu koju je Dević podneo protiv nje, da je Grad oštetila za 400 miliona dinara.

  Sporna privatizacija

  Aktuelni gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević nije želeo da se oglašava ovim povodom, kao ni potpredsednik SNS Igor Mirović. I njega je opozicija tada optuživala za umešanost u ovu aferu, pošto je od 2004. do 2008. godine bio direktor novosadskog Zavoda za izgradnju grada. Portparol DS Aleksandra Jerkov kaže da je skandalozno što Gojkovićeva ne odgovara za štetu.
  - Presuda Vrhovnog kasacionog suda, a ne opozicija Gojkovićevu je jasno i nedvosmisleno oglasila krivom za ogromnu štetu koja je nastala u neuspelom projektu izgradnje autobuske stanice u Novom Sadu. Zasad je s računa Grada skinuto četiri miliona evra, a u toku su još mnoge tužbe u tom predmetu i mi i ne možemo znati kolika će zapravo biti šteta na kraju. Umesto da odgovara za štetu koju je napravila Novosađanima, Gojkovićeva sedi na mestu predsednika Skupštine Srbije - kaže ona.

  Inače, na ovaj slučaj ukazao je i Savet za borbu protiv korupcije Vlade Srbije, uvrstivši ga u 24 sporne privatizacije u Srbiji.

 • 02.12.2016 10:08

  MAFIJAŠ: Rasim Ljajić, kum sandžačkog podzemlja (VIDEO)

  Zloglasni politikant iz sela nadomak Novog Pazara, "seljačić sa ofarbanom kosom" kako ga zovu u Sandžaku, i "večiti ministar" (učestvovao u svim mogućim vladama postkomunističke Srbije!) jedan je od najvećih dilera droge u Srbiji, kažu izvori koje policija Srbije neće ili ne sme da proveri * Rasim Ljajić je prevario Rome Srbije uskrativši im priliku da imaju svoje predstavnike u Vladi Srbije i u srbijanskom parlamentu * Nejasno je ko štiti Rasima Ljajića i da li je tačna teorija da je Rasim, iako polupismen i nepošten, potreban svakoj vlasti u borbi protiv Sulejmana Ugljanina i muftije Zukorlića

  Javno svedočenje: Ismet Ramović, TV svedok-saradnik

  Javno svedočenje: Ismet Ramović, TV svedok-saradnik

  U ekskluzivno jezivom intervjuu za Sandžak TV koji prenosi i novopazarski portal Sandžak press, Ismet Ramović, jedan od aktera otmice deteta iz porodice Starčanin, izneo je nekoliko veoma teških optužbi na račun ministra Rasima Ljajića, za koje je lični svjedok u periodu od 2000. do 2006. godine. On je kazao da je Ljajić naručivao ubistva i otmice, kao da je kontrolisao i distribuciju droge

  On je optužio Ljajića da ga je podsticao, nagovarao, i predložio mu otmicu, a zauzvrat bi mu, na unapred dogovorenoj robiji od pet godina, svakog meseca isplaćivao po 3000 evra i slao pakete u zatvor.

  Otmice kao sredstvo za jačanje političkog uticaja

  Također je rekao da je Rasim Ljajić vrh organiziranog kriminala u Sandžaku sa veoma jakim vezama u Beogradu i širom Srbije, dodavši da je on i glavni organizator trgovine drogom. Ramović je rekao da je Ljajić pomenutom otmicom htio da učvrsti svoj položaj kod pazarskih biznismena i da se nakon nje predstavi kao njihov zaštitnik koji će preko svojih ljudi na položajima zaštiti njihove porodice i biznis kojim se bave. A ujedno se, kako Ramović veli, imalo za cilj oprati prljavi novac od prodaje droge.

  U jednom razgovoru kad je Rasim Ljajić, a ja sam bio član stranke SDP, obilazio istaknute članove od bajrama, rekao mi je da razgovaramo nešto, rekavši: “Dobro, ti živiš, ali ti si inteligentan čovjek i nije tu tvoj domet, ti možeš da napraviš mnogo više”. I tako u nekom neobaveznom razgovoru predložio mi je da učinim nešto za njega, pitao sam ga šta, on je rekao “nešto što će da uzburka javnost i što će da ojača moju poziciju”. Onda mi je predložio da insceniramo otmicu tog malog Starčanina, izjavio je Ismet Ramović.

  Ljajić finansijski zbrinjava svoje tajne agente

  On je rekao da mu je ministar Ljajić u zatvor slao novac preko Predraga Peđe Stojanovića bivšeg dekana Pravnog fakulteta u Kragujevcu, poznatog po aferi „Indeks,“ kao i preko izvjesne Marije Tošić iz Trstenika i Veroljuba Brade Anđelkovića iz Kruševca.

  Ugljanin, s pravom zabrinut i Ljajić, bezrazložno srećan

  “Neka se provjeri koliko sam eura donio iz niškog zatvora, primio, potpisao, nek se provjeri moja kupovna moć u kantinu ja sam bukvalno bacao pare, neka se provjeri, odakle mi te pare?! Neka se provjeri kako sam bio uhapšen, bez žute banke, ruke na leđa, banku žutu imao nisam. Ko mi je slao pare: Marija Tošić iz Trstenika, Veroljub Brada Anđelković iz Kruševca i Predrag Peđa Stojanović iz Kragujevca”, kazao je Ramović.

  Pokušaj atentata na Ugljanina i pokušaj otmice njegovog sina

  Ramović je optužio Ljajića da je spremao atentat na Sulejmana Ugljanina u periodu kada je ovaj bio gradonačelnik Novog Pazara. Ubistvo je trebao da izvrši izvjesni Miljenko Sokoč iz Han Pijeska, bivši major u vojsci Republike Srpske. On je po riječima Ramovića, na insistiranje Ljajića nekoliko dana boravio u Novom Pazaru i pratio kretanje Ugljanina kojeg su tada danonoćno čuvali i vodili od kuće do gradske uprave.

  Navodni atentat je trebao biti izvršen sa bedema u centru grada. Ramović veli da ne zna zašto se od atentata odustalo, dodajući da je postojavao i plan B, o otmici Ugljaninovog maloljetnog sina koji je tada išao u školu “28. novembar”. Bilo je dogovoreno sa čuvarem Ugljaninovog djeteta da dobije udarac pištoljem u glavu kako bi se opravdao zbog otmice, veli Ramović. Međutim i od toga se odustalo iz njemu nepoznatih razloga.

  “Podsjetit ću te gospodine Rasime na našeg zajedničkog prijatelja Miljenka Sokoča iz Pijeska, podsjetit ću te na njegov zadatak zbog kojeg je on dolazio u Novi Pazar, kada je sa Bedema htio da likvidira Sulejmana Ugljanina. Kada je trebalo da se uzburka novopazarska javnost, onda se angažovao Miljenko Sokoč, čovjek izuzetno brutalan, čovjek s kojim kada bi razgovarao pola sata ne bi ti baš bilo svejedno, čovjek kome se iz očiju vidi krv, kome je lakše ubiti čovjeka, nego reći dobar dan. On je tri, četiri dana sa Bedema posmatrao Sulejmana Ugljanina koga su vodili od kuće do opštine i od opštine do kuće,bilo je dogovoreno da ga ubije sa Bedema, ne znam zbog čega su odustali.A nakon toga su prešli na varijantu B, a to je da se otme njegov sin. Međutim i od toga se odustalo iz njemu nepoznatih razloga.

  Vlasnik Novog Pazara: Rasim Ljajić, smišlja LJUDSKE odgovore za Voždovčane

  Ubistvo taksiste iz Megataksija

  Ramović je rekao i da je rahmetli Mirza Radonjica u aprilu 2007. godine ubijen greškom umjesto njegovog sina, koji je tog kobnog dana, na insistiranje Mirze zamijenio smjenu na radnom mjestu vozača Mega taksija. On je dodao da je Mirzu likvidirao izvjesni Mika Domac iz Prijepolja, tvrdeći da je još u niškom zatvoru o svemu obavijestio policijske organe. Ubistvo je organizirano sa ciljem da se on zaplaši.

  “Moji sinovi su tada radili u Mega taksiju za pare, dva mjeseca nakon mog hapšenja, moj sin koji je radio u prvoj smjeni, jer nije smeo da radi u trećoj smjeni od straha, došao je rahmetli Mirza koji je inače bio njegov kolega, i iz svojih ličnih potreba Mirza ga je zamolio da taj dan mijenjaju smjene, Denis je ostao da radi uvečer, a Mirza u prvoj smjeni, Mirzu su preko dana likvidirali. Mirzini likvidatori su došli iz Prijepolja, poznati Mika Domac koga zna čitav K.P. Dom. Policija je registrovala da čovjek koji hramlje jeste on, prepoznali su ga očevidci da je čovjek koji hramlje ušao u auto, odveo Mirzu na Đurđeve stupove, gdje su ga i likvidirali”, kaže Ismet Ramović.

  Ubistva kao sredstvo zastrašivanja protivnika

  Govoreći o ubistvu rahmetli Ruždije Durovića ustvrdio je da je on ubijen od strane Ertana Gegića zato što je Tane dobio nalog od ovih iz SDP kako bi zaplašili ove u SDA. Sa Gegićem je zajedno bio u zatvoru i slušao ga kako izjavljuje „neće mene dati moja stranka.“ On je pozvao nadležne da provjere nadzorne kamere u novopazarskom zatvoru i vide ko je sve iz SDP obilazio Gegića i donosio mu pakete. Isto tako traži da se provjeri i dokumentacija u niškom zatvoru i utvrdi preko kojih lica je njemu lično Rasim Ljajić uplaćivao novac i slao pakete.

  Meho Mahmutović – Ljajićev čovjek od povjerenja u Novom Pazaru

  Ismet Ramović je za Meha Mahmutovića ustvrdio da je glavna Ljajićeva poluga u vlasti u Novom Pazara, rekavši da zna od koga je Meho uzimao mermer i ostali materijal za izgradnju kuće, odnosno velelepne vile u blizini garada.

  Na kraju televizijskog svedočenja Ramović je izjavio: “Iskreno, očekujem kao prvo, da se narod probudi, drugo, da možda večeras ne dočekam noć, a treće da budem uhapšen”.

  Dok se iščekuje reakcija Voždovčanina Rasima Ljajića, možda ni Uprava kriminalističke policije (UKP) ne bi trebalo da sedi skrštenih ruku povodom izrečenih optužbi. Tim pre što je reč o lako proverljivim navodima.

 • 29.11.2016 22:08

  ACA LUKAS PRED BANKROTOM: Saša Mirković ga tuži za 4 miliona evra!

  Poznati estradni menadžer Saša Mirković tužio je pevača Acu Lukasa i još nekoliko lica i preduzeća zbog protivpravnog sticanja dobiti na kanalu Jutjub koja njemu pripadaju * Mirković je oštećen za 4 miliona evra * „Deo od ovog novca ću potrošiti na moju kampanju na izborima za predsednika Srbije“ izjavio je Saša Mirković

  Saša Mirković: Da tužio sam Lukasa, KVZ music i Petra Boračeva iz Bugarske, koji su mi pokrali prava i bez moje saglasnosti emitovali i naplaćivali od Youtuba novac za prava koja pripadaju meni. Drugim rečima pokrali su me i izvršili krivično delo piraterija, za šta će tek dobiti krivičnu prijavu.

  Uz tužbu kod našeg pravosuđa, ovo društvo će biti tuženo i kod međunarodnih sudova. Osim toga hoću da naglasim da ću tužiti svakog ko mi pokrade prava. Na primer, Grand produkciju i još neke TV stanice kod nas i u regionu, kao i sve klubove i institucije preko kojih Lukas nastupa i naplaćuje svoje usluge u kešu ili preko žiro računa, a to mora da se utvrdi.

  Do zaključivanja ovog teksta Aca Lukas nam je ostao nedostupan.

 • 25.09.2016 20:33

  Dosije Šutanovac: Neradnik, lopov i kum svrgnutog diktatora!

  Dragan Šutanovac zvani od milošte "Šuntavi" u krugu prijatelja, kum svrgnutog diktatora Tadića i bivši ministar odbrane, nezaposleni mašinski inženjer koji ni dana nije radio nigde u struci i koji se celog života bavi samo i isključivo politikanstvom, postao je novi predsednik starog zločinačkog udruženja koje deluje pod nazivom Demokratska stranka. Pouzdani izvori kažu da je "eto, i Šutanovac posle Đilasa i Pajtića došao na red da bude topovska hrana Vučiću i naprednjacima" a gtovo svi analitičari se slažu u oceni da će "Šuntavi" odvesti demokrate duboko ispod cenzusa.

  ARHIVA

  RANI (K)RADOVI STAROG LOPOVA

  Odluka zamenika specijalnog tužioca da prikupljanje dokaza i potrebnih obaveštenja o kriminalu u Ministarstvu odbrane poveri Bezbednosno-informativnoj, a ne Vojno-bezbednosnoj agenciji, u čijem delokrugu rada i odgovornosti je i sprečavanje i otkrivanje krivičnih dela u Vojsci Srbije, ukazuje da su sukobi na relaciji predsednik Srbije - ministar odbrane ozbiljni.

  Zamenik specijalnog tužioca za borbu protiv organizovanog kriminala Višeg tužilaštva u Beogradu Jovan Jovanović naložio je prošlog meseca Bezbednosno-informativnoj agenciji (BIA) da prikupi potrebna obaveštenja i dokaze o malverzacijama u Upravi za snabdevanje Ministarstva odbrane Srbije.

  NOVI PREDSEDNIK STARIH LOPOVA - UMESTO PAJTIĆA, OPET LOPOV!

  Duže od godinu dana istražujemo pljačkanje vojne imovine i naoružanja i piše o nameštenim tenderima za nabavke za potrebe Vojske Srbije. Glavni akteri su, da podsetimo i ovog puta naše čitaoce, bivši ministar odbrane Dragan Šutanovac, njegov pomoćnik i kum Ilija Pilipović i Stevan Nikčević, direktor Jugoimporta SDPR. Poimenično smo pominjali njihove "saborce", vlasnike fiktivnih preduzeća kojima su omogućavali da dobiju poslove na nameštenim tenderima, koji su vredni po nekoliko miliona evra. Opširnije...

 • 12.06.2016 12:02

  Sandulović: Vučić je najveći mafijaš u Srbiji!

  Jedan od najcenzurisanijih političara u Srbiji, ali svakako najviše napadan od strane Vučićevog režima i njegovih medija, satanizovan medijski više nego svi drugi opozicioni političari zajedno (!), predsednik Republikanske stranke Nikola Sandulović opet se našao u žiži medijske pažnje zbog optužbi Srpske napredne stranke da je "kriminalac"! * Sandulović ima zavidnu biografiju, uspešni je biznismen, bio je blizak saradnik pokojnog premijera Đinđića, rado je viđen gost u uticajnim međunarodnim krugovima, zbog čega je i bio angažovan od strane premijera Đinđića na uspostavljanju pokidanih poslovnih kontakata Srbije sa svetom * Sandulović je najgora noćna mora premijera Vučića jer je nepotkupljiv, hrabar i udara u same temlje njegove apsolutističke vladavine

  REPORTER: Gospodine Sanduloviću, zašto Vas Vučić i SNS konstantno etiketiraju kao kriminalca, da li ste ikada bili osuđivani? 

  SANDULOVIĆ: Zašto? Zato što je to njihov način obračunavanja sa političkim protivnicima. Kada neko nema odgovore na nezgodna pitanja koja mu uporno postavljate, onda vas optužuje da ste ovo ili ono, zavisi šta mu je najzgodnije. Mene Vučić i njegovi mediji nisu optužili, kao neke druge, da sam lopov, da sam strani špijun i plaćenik, nego da sam kriminalac, valjda im je to bilo najzgodnije, pretpostavljam. Srbija i ceo svet videli su da je Vučić probao isto to da uradi i u Londonu 2014.godine, kada je probao da me, na jednom impozantnom skupu, politički diskvalifikuje optužbama da sam navodno nekakav opasan kriminalac koji se, eto, slobodno šeta političkom scenom Srbije. Svako ozbiljan smejao se tom Vučićevom providnom pokušaju diskvalifikacije, pa i ljudi koji su prisustvovali tom skupu. Tada sam ga, sasvim argumentovano, optužio da je pokrao prošle izbore i naredio da se tuku građani Srbije, i brzo demantovao njegove smešne i ničim potkrepljene optužbe, pokazujuci mu čak CD sa njegovim pretnjama, koje je uputio meni i mojoj porodici. Srbija vidi, svakog dana sve više, ko je zaista pravi kriminalac, ko ruši ljudima objekte noću sa fantomkom na licu i bejzbolkom u ruci, ko reketira uspešne biznismene i smešta im montirane sudske procese,  ko krade na izborima i van izbora, a ko je pravi opozicionar koji se ne boji aktuelnog diktatora. Naravno da nikada u životu nisam bio osuđivan, te smešne optužbe su duh prošlih vremena i stari metod obračunavanja nekadašnje tajne komunističke policije sa političkim protivnicima, u pokušaju da ih deklarišu i diskriminišu po svim pitanjima.

  Ranije je to možda i imalo smisla zbog cenzure medija koji su bili u kandžama totalitarnog režima, ali danas, u vreme globalnih informacija, to je jednostavno deplasirano i smešno. Ali, Vučić to očito ne zna!

  REPORTER: Pojedini mediji opisuju Vas kao pripadnika nekakve 'golubarske mafije'. Da li uopšte postoji tzv. golubarska mafija, kojoj Vi navodno pripadate, i da li odgajivači kunića, kanarinaca itd. imaju svoje 'mafije'? 

  SANDULOVIĆ: To je još jedna budalaština u nizu iz Vučićeve kuhinje laži i prevara. Pošto su odlučili da me politički diskvalifikuju ničim potkrepljenim optužbama da sam navodno kriminalac, onda su morali i da me svrstaju u neku od mafija. Pošto nikako nisu mogli da me povežu sa narko-mafijom, građevinskom, farmako-mafijom ili bilo kojom drugom mafijom, onda se neko mnogo pametan (smeh) setio da izmisli „golubarsku mafiju“, što je opet neviđena glupost! Ja se inače bavim svojim hobijem, čuvanjem i uzgajanjem golubova, srpskh visokoletača, od malih nogu, od svoje šeste godine zivota, i verovatno sam već tada regrutovan u tu Vučićevu „golubarsku mafiju“ (smeh) koja postoji samo u njegovoj bolesnoj mašti. U Srbiji se desetine hiljada ljudi bavi golubarstvom, i njih iskreno vređa dovođenje njihovog, inače lepog i humanog hobija, u negativnu konotaciju izmišljanjem nekakve mafije vezane za ljubitelje golubova. Valjda je onaj ko je plasirao ovakvu budalaštinu hteo da skrene pažnju nezadovoljnih građana sa prave, političke mafije, koja hara Srbijom? Suvišno je uopšte komentarisati sve organizacije koje se bave odgajivanjem i čuvanjem sitnih i krupnih životinja, i zbog toga ih nazivati nekakvim mafijaškim organizacijama.

  Inače, taj smešni termin „golubarska mafija“ plasirala je u javnost Vučićeva tajna policija, nakon pokušaja atentata na mene, jer je njihov egzekutor bio čovek iz mog daljeg okruženja, takođe golubar, pa je režim u nameri da prikrije političku pozadinu atentata, izmislio tu nepostojeću „golubarsku mafiju“, koja eto, ubija ljude zbog golubova! Niko ozbiljan, a ni normalan, ne veruje u režimske laži vezane za izmišljenu „golubarsku mafiju“. Da sam, kojim slučajem, odgajivač akvarijumskih ribica, onda bi režim pokušaj atentata na mene opisao kao obračun „akvarijumske mafije“ (smeh) verovatno. Inače su počinioci pokušaja mog ubistva i dalje na slobodi, što je pravni presedan koji nedvosmisleno dokazuje isključivo političku pozadinu atentata!

  REPORTER: Ko su, po Vama, danas, najveći stvarni kriminalci u Srbiji? 

  SANDULOVIĆ: U Srbiji postoji samo jedna mafija, a to je politička mafija! Pravi i najveći kriminalci u Srbiji su političari, i to je zaista jedina prava, brojna, dobro organizovana mafija, kojoj je primarni cilj delovanja lično bogaćenje, bez obzira na posledice, žrtve i konačno stanje u Srbiji posle njihovih nedela. Oni jedini u Srbiji imaju sve neophodne mehanizme da mogu, od početka do kraja, neometano da sprovedu kriminalnu radnju, a da pri tome niko od njih ne odgovara! Oni optužuju, osuđuju, oslobađaju, pišu zakone, kradu, lažu, ubijaju, prebijaju, reketiraju, ucenjuju, ruše tuđe kuće, svoje vile zidaju nelegalno, i svi to znaju, i niko to ne može da zaustavi niti da sankcioniše, jer su, narodski rečeno, „i hleb i pogača u njihovim rukama“! To je prava i jedina, organizovana kriminalna grupa ,odnosno mafija, a sve ostalo što imamo u našoj Srbiji, oni nesrećnici koje su glad i muka naterali da se nađu s one strane zakona, sitni su izgrednici i lopovi, lokalne siledžije i po neki bolesni ubica. Ali ovo što rade današnji političari u Srbiji je zapravo jedini pravi organizovani i zaštićeni kriminal, koji je zahvatio sve slojeve drustva, i oni su jedina organizovana kriminalna grupa koja je pokrala milijarde evra ovom narodu i državi. Suština njihove laži je da se međusobno i svakoga optuže i predstave javnosti na taj način, da bi upravo prikrili i bar na trenutak zamaskirali sopstvena ozbiljna krivična dela. To je jedina organizacija koju vezuje pravi motiv, a to je enormno bogaćenj,e po svaku cenu. Naravno, oni funkcionišu po principu prave mafije tj. po piramidalnoj raspodeli zadataka i raspodele opljačkanog novca. Ne treba biti mnogo pametan i videti ko danas u Srbiji sedi na čelu organizovane političke mafije, ko se za sve pita, ko optužuje, sudi, gradi i ruši, oslobađa i preti svim nepodobnim građanima! Naravno, kakav bih ja to republikanac bio kada ne bih javno izgovorio njegovo ime – to je Aleksandar Vučić!

  REPORTER: Republikanci tvrde da su drastično pokradeni na minulim izborima. Da li imate dokaze za te tvrdnje i šta ćete preduzeti povodom zaštite svojih prava i ostvarenih izbornih rezultata?

  SANDULOVIĆ: Svi znaju da je Republikanska stranka besprizorno i kriminalno pokradena na upravo održanim izborima! Ukradeno nam je, prema informacijama iz više relevantnih izbora, preko 150.000 glasova, najviše na jugu Srbije! U tome se slažu čak i pouzdani izvori iz BIA. Svi državni i pravosudni organi to znaju ali niko od njih ne sme da stane iza zakona i pravde i da to objavi, i da procesuira odgovorne osobe za krađu glasova. Ista je priča i sa medijima. To je upravo i dokaz onoga sto sam rekao - da u Srbiji postoji samo jedna mafija, politička mafija. Republikanska stranka je došla u posed originalnih državnih dokumenata iz Zavoda za statistiku Republike Srbije (prvi preliminarni rezultati) iz kojih se nedvosmisleno vidi koliko smo zapravo glasova osvojili, gde se vidi dijametralno suprotna razlika od rezultata koje je objavila Republička izborna komisija Dejana Đurđevića, poslušnika Aleksandra Vučića, koji je dao ostavku na funkciju, posramljen i otkriven u krađi glasova! Dokazi su nepobitni i upravo je to sada alarm u tužilaštvu koje još uvek ne može da nađe tužioca koji hoće i sme da se prihvati našeg predmeta i krivične prijave koju smo napisali protiv Dejana Đurđevića i Miladina Kovačevića. Mi smo sve ovdašnje "zakonske institucije" iskoristili, pokazali koliko su kriminalne, i time otvorili put ka međunarodnoj arbitraži, preciznije ka sudu u Strazburu, koji nestrpljivo očekuje ovaj tako interesantan i kompromitujući predmet po državne organe i institucije Srbije. 

  Republikanska stranka će isterati ovu krađu i sramotu Srbije do kraja upravo zbog toga da se to više nikada ne dogodi ni na jednim budućim izborima u Srbiji! Ova kriminalna i bahata vlast uopšte nije razmišljala, prilikom krađe na izborima, kakve će to posledice imati na status i već okrnjen ugled Srbije u svetu i njeno priključivanje Evropskoj uniji u kojoj su ovakve stvari nezamislive ?! Republikanska stranka poseduje originalna državna dokumenta iz kojih je kao dan jasno da su izbori pokradeni a samim tim rezultati tih izbora nelegitimni i neobavezujući za bilo koga! Očito je režim bio uplašen našeg ulaska u parlament, jer smo, za razliku od drugih opozicionih partija, beskompromisni i nepotkupljivi. Nema tog novca i te fotelje kojom nas bilo ko, a naročito ne jedan kriminalac i autokrata kao Vučić, može kupiti...

 • 11.06.2016 16:37

  Tutin: Celo selo beži iz Srbije!

  Da li ste ikada čuli za Detane? Niste? Čućete, jer će uskoro ceo svet čuti za to malo, pitomo, selo u Sandžaku, u najudaljenijem ćošku Srbije!

  Kamenolom u Detanu pored kuća meštana

  Kamenolom u Detanu pored kuća meštana

  Detane je prelepo selo kod Tutina, koje je zadesila nesreća da je bogato kamenom za eksploataciju, i koje se godinama nalazi na udaru tzv. kamenjarske mafije koju predvode zloglasna braća Dacić.
  Vlasnici obližnjeg kamenoloma, pomenuti tajkuni Dacići, čak i u vreme Ramazana (!), dinamitom i bagerima pokušavaju da devastiraju Detane, čiji žitelji prete kolektivnim iseljavanjem iz Srbije ukoliko ih njihova država ne zaštiti, što bi bila neviđena bruka za Srbiju sa nesagledivim posledicama po njen, ionako srozan, ugled u svetu!
  Nekoliko protestnih skupova meštana protiv ubijanja njihovog sela nije donelo očekivane rezultate, kamenolom i dalje pokušava da minira Detane i zatrpa ga kamenjem i prašinom, a vlastodršci u Tutinu žmure i prave se mrtvi, jer su, kažu nezvanični izvori, potkupljeni prljavim novcem kamenjarske mafije.

  Scena sa jednog od protesta meštana sela Detane

  Scena sa jednog od protesta meštana sela Detane

  Vlasnici kamenoloma su, kažu, potkupili ne samo sve strukture vlasti u Tutinu, nego su, tvrde nezvanični izvori, kupili i mišljenja ‘stručnjaka’ i nadležnih organa, koji kažu da je u Detanu ubijanje sela „po zakonu i propisima“, što daje vetar u leđa namerama kamenjarske mafije da ne odustaju od namere da obrišu Detane sa mape Srbije!
  Meštani Detana kažu da će se boriti do kraja, a ako im ni nadležne međunarodne institucije ne budu pomogle, oni će se demonstrativno iseliti iz Srbije, bilo gde, tamo gde se poštuju ljudska prava i gde zakoni nisu u službi nijedne mafije.

 • 31.03.2016 01:05

  KRIVOSUDNA MAFIJA: Nenad Čanak prebio čoveka i oslobođen!

  Osnovni sud u Novom Sadu oslobodio je danas kontroverznog lidera Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenada Čanka optužbi da je u kafanskoj tuči u oktobru 2012. ugrozio bezbednost i naneo lake telesne povrede Pavlu Lešanoviću iz Beograda * Čanak je u odbrani naveo da je on "samo štitio bratanice" iako se na fotografijama jasno vidi kako se te navodne bratanice ljube u usta * Nezvanični izvori kažu da je Čanak ovim oslobađanjem plaćen za učešće u budućoj pokrajinskoj vladi sa SNS

  Na ovu presudu Čanak kao i tužilaštvo imaju pravo da ulože žalbu Apelacionom sudu u Novom Sadu.

  Tužilaštvo optužnicom tereti Čanka da je u tuči ispred kafane "Tako je suđeno", u septembru 2012. godine, prema Pavlu Lešanoviću izvršio krivična dela nanošenje „lakih telesnih povreda“ i „ugrožavanje bezbednosti“.

  Tužilaštvo je u završnoj reči predložilo da Čanak bude uslovno osuđen na osam meseci zatvora uslovno na dve godine, dok je odbrana zatražila njegovo oslobađanje.

  Čanak je navodno u pratnji obezbeđenja 23. septembra 2012. godine, u posleponoćnim satima ispred kafane “Tako je suđeno”pretukao Lešanovića, koji mu je prethodno uputio niz uvreda.

 • 31.03.2016 00:38

  Poludela babetina: Vesna Pešić javno poziva na smaknuće Aleksandra Vučića!

  Gospođica Vesna Pešić, poznatija kao "udavača od stotinu ljeta", žena koja sebe predstavlja kao najvećeg borca za ljudska prava u Srbiji, pozvala je, verovali ili ne, na smaknuće premijera Aleksandra Vučića * Pešićeva je, komentarišući incident na pijaci Đeram u kome su se funkcioneri DS posle provokacija Dragana Šutanovca potukli sa navijačima, na Tviteru napisala da se Vučić deklarisao kao kriminalac i da mora da bude smaknut!?!

  Da je neko drugi napisao tako nešto ili za nekog drugog premijera, to bi bio skandal. Međutim, za Vučića svi mogu da kažu sve
  Vladimir Pejić, Faktor plus

  Kad Vučić izjavi da je postojao uzrok za fizički napad na DS funkcionere, legitimisao se kao krimos. Nema važnijeg cilja do da ga smaknemo, doslovce je napisala Pešićeva.

  Pošto je ovim tvitom izazvala burne reakcije, Pešićeva je probala da ublaži stav, tvrdeći da je isključivo mislila na demokratsku smenu vlasti i da je sramota da se njoj pripisuje nasilje!?!

1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>


   TV REPORTER   

HIT KNJIGA !!!


MEDIJSKI PARTNER


Kontakt

Newsletter

Primajte naše vesti:

Prvi nezavisni onlajn multimedijalni projekat u Srbiji i regionu. Onlajn magazin, radio i TV u službi istine, naroda i pravde. Reporter je otvoren za saradnju sa svim zainteresovanim subjektima na polju reklamiranja, razmene linkova i sadržaja i svakom drugom polju objektivnog, nadstranačkog, nepristrasnog i slobodnog novinarstva.

Reporter je član Mreže onlajn medija Srbije (Serbian Media Network) i Udruženja onlajn novinara Srbije (UONS)

Udruženje onlajn novinara Srbije - UONS

OSNIVAČ:

Reporter Media Agency

REPORTER © Nezavisni onlajn magazin * Beograd,SERBIA

Create a website for freeWebnode