EKSKLUZIVNO: Boris Tadić teško bolestan od raka debelog creva?!

Bivši predsednik Srbije i bivši predsednik Demokratske stranke Boris Tadić nedavno je otpušten sa VMA nakon operacije karcinoma debelog creva, piše hrvatski portal Vijesti. Pretprošle godine Tadić je operisao benigni tumor na prostati ali se bolest iznenada proširila i metastazirala sa veoma lošim prognozama. Tadiće će se lečiti u Hrvatskoj na zagrebačkoj Klinici za onkologiju.

Bivši predsednik Srbije inače već duže boluje od dve neizlečive i vrlo teške bolesti – lupusa i multiple skleroze,saopštavaju iz najuglednije srbijanske medicinske ustanove, Vojnomedicinske akademije (VMA) ali je sada Tadićevo zdravstveno stanje izuzetno pogoršano. Prema nekim prognozama koje dolaze od strane stručnjaka, Tadiću su dani već odbrojani...

- Kada benigni tumor metastazira u maligni, situacija postaje ozbiljna - kaže dr Ilija Marinković sa VMA. Maligni tumori javljaju se u svakom životnom dobu ali nešto češće kod muškaraca iza 50. godine života što je slučaj kod Borisa Tadića. Gubitak telesne težine javlja se kod gotovo 50 % bolesnika a specifičan znak kod bolesnika kao što je Tadić je hronična premorenost i dekoncentracija. To je ono što zabrinjava. Prema našim informacijama, Tadić će lečenje nastaviti na Klinici za onkologiju u Zagrebu u Hrvatskoj s obzirom na dobre i prijateljske veze koje ima sa hrvatskom Vladom i nekolicinom hrvatskih zvaničnika a koje je izgradio još u vreme dok je bio predsednik Srbije.

U Demokratskoj stranci nemaju komentar na Tadićevo zdravstveno stanje jer, kako kažu "Boris Tadić je odavno postao deo istorije Srbije" ali naglašavaju da će "pažljivo pratiti sve što se dešava sa bivšim predsednikom jer im je tako naložio aktuelni predsednik stranke Dragan Đilas".

Druga po redu bivša Tadićeva supruga Tatjana Tadić, rođena Rodić odavno se vratila sa decom i majkom kući u Hrvatsku a pretpostavlja se da je Tadićeva teška bolest upravo glavni razlog za njihov razvod i rastanak. Tatjana se inače retko pojavljivala u javnosti za vreme Tadićevog obavljanja funkcije predsednika Srbije a njihovi porodični prijatelji tvrde da se ona "žestoko protivila trećoj protivustavnoj predsedničkoj kandidaturi svog supruga" na koju su ga praktično naterali Nebojša Krstić,Dragoljub Mićunović,Dragan Šutanovac i Vuk Jeremić. Tatjana je smatrala da je  "nedopustivo kršenje Ustava od strane predsednika države zarad sitnih partijskih interesa" i da je "došao pravi trenutak da se Tadić zauvek povuče iz politike i posveti porodici".

Boris Tadić će svakako ostati upamćen kao čovek koji je istrajno gradio proevropski imidž Srbije i kao predsednik Srbije koji je iskreno nastojao da pomiri Srbiju sa susednim državama koje su zahtevale ratnu odštetu od nje. Poraz od Tomislava Nikolića na predsedničkim a zatim i od Dragana Đilasa na partijskim izborima,gurnuo ga je na marginu događaja i zapečatio zauvek njegovu političku ali i životnu karijeru. Razvod braka sa Tatjanom Rodić i raspad porodice samo je ubrzao propadanje nekada najmoćnijeg čoveka u Srbiji. Kažu da "život piše romane", Tadićev život se upravo tako može definisati.

 

 

 
 


   TV REPORTER   

HIT KNJIGA !!!


MEDIJSKI PARTNER


Kontakt

Newsletter

Primajte naše vesti:

Prvi nezavisni onlajn multimedijalni projekat u Srbiji i regionu. Onlajn magazin, radio i TV u službi istine, naroda i pravde. Reporter je otvoren za saradnju sa svim zainteresovanim subjektima na polju reklamiranja, razmene linkova i sadržaja i svakom drugom polju objektivnog, nadstranačkog, nepristrasnog i slobodnog novinarstva.

Reporter je član Mreže onlajn medija Srbije (Serbian Media Network) i Udruženja onlajn novinara Srbije (UONS)

Udruženje onlajn novinara Srbije - UONS

OSNIVAČ:

Reporter Media Agency

REPORTER © Nezavisni onlajn magazin * Beograd,SERBIA

Create a website for freeWebnode