LUDAK: Karadžić hoće da ruši stadione po Srbiji!

"Lakše je bilo građanima Srbije smeniti jednog Crnogorca Tadića s mesta predsednika Srbije nego skloniti drugog Crnogorca Toleta Karadžića s mesta predsednika devastiranog FSS."

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije,inače Crnogorac iz durmitorskog sela Petnjica na privremenom radu u Srbiji Tomislav Karadžić izašao je u javnost sa suludom idejom: srpskom fudbalu je potreban novi, nacionalni stadion, na kome bi igrala i reprezentacija i "večiti", s tim što bi, prema njegovom umobolnom planu, trebalo prodati i slavnu Zvezdinu Marakanu i proslavljeni Partizanov stadion koji i dalje mnogi crno-belih krvnih zrnaca zovu "JNA" a parama od prodaje bi,normalno,upravljao FSS odnosno on lično!

Plasiranje ideja o izgradnji srpskog nacionalnog stadiona i kandidaturi FSS za Evro 2020. - očito ima za cilj skretanje pažnje sa tri ključna problema našeg fudbala - nemoć pred huliganima, katastrofalnu fudbalsku infrastrukturu, te neuspeh u kvalifikacijama za Svetski šampionat 2014.

- Stadioni Crvene zvezde i Partizana traže ili ogromnu adaptaciju i rekonstrukciju ili potpuno novu izgradnju. S obzirom na mnoga nerešena pitanja, posebno kada je u pitanju privatizacija klubova i vlasnička struktura pojedinih objekata, mi iz Saveza smo sami krenuli u potragu za partnerima koji su u ovoj oblasti pokazali znanje i vrednosti gradeći stadione širom Evrope - rekao je Karadžić.

Predsednik FSS koji se inače nikada u životu nije čak ni rekreativno bavio fudbalom a po sopstvenom priznanju ne poznaje ni sva pravila ove igre “otkrio je” i neke detalje oko finansijske konstrukcije.

- Jedna od ideja jeste da se postojeći objekti Zvezde i Partizana prodaju zainteresovanim stranim kompanijama i da se na tim lokacijama izgradi određeni sadržaji koji bi poboljšali infrastrukturu Beograda. Lično mislim da te dve lokacije vrede najmanje 600 miliona evra. Bilo bi možda pametno razmišljati da se polovina tih sredstava vrati Zvezdi i Partizanu, proporcionalno vrednostima njihovih objekata, i da pet godina ne razmišljaju o finansijskoj konsolidaciji i radu. Da njihov posao bude okretanje svojim školama, a da ne prodaju igrače nego da prave timove za Evropu. Da polovina tih sredstava, što je oko 300 miliona, uz sredstva koja bi stigla kroz određene aranžmane te kompanije koja bi gradila stadion bude dovoljno da napravimo nacionalni stadion koji bi se recimo zvao Nacionalni stadion „Beograd” ili Nacionalni stadion „Srbija”, po najboljim evropskim standardima sa svim mogućim sadržajima koji takvi objekti imaju.

Potpredsednik Crvene zvezde Nebojša Čović kaže da odgovor na Karadžićev predlog zahteva dublju analizu.

- Ozbiljan smo klub i o ovakvim stvarima ne želimo da dajemo pojedinačna mišljenja. Nećemo da se delimo na dobre i loše zvezdaše i iritiramo javnost. Razmatraćemo ovaj predlog na prvoj sednici Upravnog odbora kluba, koja će biti u ponedeljak u 18 sati.

Generalni sekretar Partizana Darko Grubor podseća da na pitanje rešavanja sudbine stadiona u Humskoj ne može da ponudi odgovor samo fudbalski klub.

- Ova ideja je tek u povoju, tako da je rano davati bilo kakve komentare. Ono što je sigurno, na stadionu u Humskoj ne živi samo naš fudbalski klub, već i ostali članovi našeg sportskog društva. Kada dođe vreme za konkretno izjašnjavanje, fudbalski klub kao većinski korisnik objekta i Jugoslovensko sportsko društvo Partizan izaći će sa svojim stavom po ovom pitanju.   TV REPORTER   

HIT KNJIGA !!!


MEDIJSKI PARTNER


Kontakt

Newsletter

Primajte naše vesti:

Prvi nezavisni onlajn multimedijalni projekat u Srbiji i regionu. Onlajn magazin, radio i TV u službi istine, naroda i pravde. Reporter je otvoren za saradnju sa svim zainteresovanim subjektima na polju reklamiranja, razmene linkova i sadržaja i svakom drugom polju objektivnog, nadstranačkog, nepristrasnog i slobodnog novinarstva.

Reporter je član Mreže onlajn medija Srbije (Serbian Media Network) i Udruženja onlajn novinara Srbije (UONS)

Udruženje onlajn novinara Srbije - UONS

OSNIVAČ:

Reporter Media Agency

REPORTER © Nezavisni onlajn magazin * Beograd,SERBIA

Create a website for freeWebnode