MANJINE: Romi smenili 'romskog Gadafija', Srđan Šajn novi predsednik

Na sednici NSRMS održanoj juče u Leskovcu dvotrećinskom većinom glasova razrešen je dosadašnji predsednik Vitomir Mihajlović i imenovano novo rukovodstvoSmenjeni predsednik Vitomir Mihajlović  bio je za miljenik kriminogene Demokratske stranke. Mihajlovića optužuju za višemilionske pronevere i bahato trošenje novca iz budžeta NSRMS. Mihajlović je vladao suvereno romskim nacionalnim Savetom dugi niz godina te je, od strane protivnika, u šali nazivan "romskim Gadafijem" aludirajući na činjenicu da je Gadafi vladao pune 42 godine Libijom! 

„Na sednici je zauzet stav da je neophodno da se što pre završi započet rad na izradi Strategije za integraciju Roma za narednih deset godina. Istaknuti su prioriteti – povećati broj ukupno zaposlenih Roma i podići obrazovni nivo te zajednice“, navodi se u saopštenju NSRMS.

Na sednici je zaključeno da bi u Strategiji trebalo da se „definiše učešće romske zajednice u postupku programskog definisanja politike i procesa realizacije programa“.

Novi predsednik Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine,g.Srđan Šajn istakao je da „Romi moraju da učestvuju i na političkom nivou donošenja odluka, kao i na tehničkom nivou sprovođenja politika i da je to način da pripadnici romske zajednice budu na svim nivoima odgovornosti“.

On je istakao da je neophodno stvoriti bazu podataka da bi se iskoristili„transferni elementi različitih projekata, a to bi za rezultat imalo veću efikasnost projekata i omogućilo praćenje postignutih rezultata“.

Šajn je ocenio da Srbija mora da formira telo na nacionalnom i lokalnom nivou za sprovođenje novih akcionih planova. Srđan Šajn je lider Romske partije.

Na sednici u Leskovcu, kako je saopštio Šain je zauzet je stav da je neophodno da se u najkraćem mogućem roku završi započeti rad na izradi Strategije za integraciju Roma za narednih deset godina.

Smenjeni predsednik Vitomir Mihajlović  bio je za miljenik kriminogene Demokratske stranke. Mihajlovića optužuju za višemilionske pronevere i bahato trošenje novca iz budžeta NSRMS. Mihajlović je vladao suvereno romskim nacionalnim Savetom dugi niz godina te je od strane protivnika, u šali, nazivan "romskim Gadafijem" aludirajući na činjenicu da je Gadafi vladao pune 42 godine Libijom! 

    TV REPORTER   

HIT KNJIGA !!!


MEDIJSKI PARTNER


Kontakt

Newsletter

Primajte naše vesti:

Prvi nezavisni onlajn multimedijalni projekat u Srbiji i regionu. Onlajn magazin, radio i TV u službi istine, naroda i pravde. Reporter je otvoren za saradnju sa svim zainteresovanim subjektima na polju reklamiranja, razmene linkova i sadržaja i svakom drugom polju objektivnog, nadstranačkog, nepristrasnog i slobodnog novinarstva.

Reporter je član Mreže onlajn medija Srbije (Serbian Media Network) i Udruženja onlajn novinara Srbije (UONS)

Udruženje onlajn novinara Srbije - UONS

OSNIVAČ:

Reporter Media Agency

REPORTER © Nezavisni onlajn magazin * Beograd,SERBIA

Create a website for freeWebnode