Opovo: Država je trudnu i gladnu ostavila da umre od raka!

Marija Kastratović (25) u sedmom mesecu trudnoće boluje od raka grlića materice, stara se o sinu (6) i bolesnim roditeljima i na sve to - ostala je bez posla i bilo kakve pomoći

Marija Kastratović (25) u sedmom mesecu trudnoće boluje od raka grlića materice, stara se o sinu (6) i bolesnim roditeljima i na sve to – ostala je bez posla i bilo kakve pomoći.

Rak grlića materice Mariji je otkriven pre tri meseca. Međutim, ona nije u mogućnosti da radi niti da se leči, jer nema novca čak ni da plati kartu od Opova, gde živi, do Beograda.

- Sumnjaju da se rak proširio i na limfne žlezde, zbog čega mi je dat uput za Beograd. Bukvalno nemam čime da odem, već sedim kod kuće i molim se bogu za svoje zdravlje – kaže Marija.

Foto: Facebook / marija.kastratovic.35Ona sa sinom i bolesnim roditeljima živi skoro gladna, u kući bez struje, sa svega 7.000 dinara mesečno, koliko iznosi alimentacija koju za dete dobija. Otac bebe koju nosi ostavio ju je čim je saznao da je bolesna, a na poslu, gde je radila neprijavljena, dobila je otkaz.

Najneobičnije u ovoj priči jeste to što joj pojedine državne službe savetuju da bebu da u hraniteljsku porodicu!

- Tražila sam pomoć od Centra za socijalni rad u Opovu, gde mi je direktorka Gordana Nikolić Nestrovo rekla da nemam pravo ni na kakvu nadoknadu jer primam alimentaciju za prvo dete. Jedino što mi je ponudila jeste da po rođenju devojčice koju nosim dam dete u hraniteljsku porodicu – ispričala je ova žena.

Ona je odulučila da se svog deteta ne odrekne, čak i po cenu da ne dobije socijalnu pomoć. Dobra vest je da su joj lekari rekli da postoje šanse da se oporavi:

- Ginekolog u Opovu mi je rekao da bi moj oporavak, posle operacije, koja ne može da se uradi pre porođaja, trajao najviše šest meseci. Ali, ne znam sa kojim parama da preguram to vreme, niti da li ću i da preživim, kad nemam sa čim ni na kontrole da idem.

Da nesreća bude veća, osim o sinu, Marija brine i o bolesnim roditeljima: majka joj je težak dijabetičar a otac je hospitalizovan.

- Otac mi je godinama radio, ali je u međuvremeni duševno oboleo i leži u bolnici u Kovinu. Država kaže da ni on nema pravo na invalidsku penziju, već mora da čeka da ispuni uslove za starosnu. A meni do tada šta Bog da – kaže Marija.

Svi koji žele da pomognu Mariji mogu to uraditi na račun u Banci Intesa, broj 160-5100100302805-28.   TV REPORTER   

HIT KNJIGA !!!


MEDIJSKI PARTNER


Kontakt

Newsletter

Primajte naše vesti:

Prvi nezavisni onlajn multimedijalni projekat u Srbiji i regionu. Onlajn magazin, radio i TV u službi istine, naroda i pravde. Reporter je otvoren za saradnju sa svim zainteresovanim subjektima na polju reklamiranja, razmene linkova i sadržaja i svakom drugom polju objektivnog, nadstranačkog, nepristrasnog i slobodnog novinarstva.

Reporter je član Mreže onlajn medija Srbije (Serbian Media Network) i Udruženja onlajn novinara Srbije (UONS)

Udruženje onlajn novinara Srbije - UONS

OSNIVAČ:

Reporter Media Agency

REPORTER © Nezavisni onlajn magazin * Beograd,SERBIA

Create a website for freeWebnode