SKOROJEVIĆ: Koliko miliona evra bez porekla je težak Goran Ješić?!

ИНЂИЈА – Када је Дачић 2009. године најавио да ће почети са хапшењем локалних моћника тајкун из Инђије Горан Јешић је знао, чак је и јавно рекао за медије да је "на самом врху тог списка за хапшење".

Једну целу ноћ је провео са новинаром Курира и мало више алкохола убеђен да ће га ујутру ухапсити! Те ноћи су познати сарајевски излапели професор психологије на дужности председника Србије Борис Тадић и познати чивијаш-тајкун Душан Петровић одлучили да би од тих хапшења странка имала више штете него користи. И полицијска акција је била стопирана! Касније је Тадић видео да му је то била једна од највећих грешака, пошто је Јешић подржао колегу тајкуна пореклом из Истре злогласног Драгана Ђиласа.
 

- Драган Џајић је само због једног стана био неколико месеци у затвору. И сви су говорили: – Има пара к’о Џаја. У Инђији сви говоре: – Има пара к’о Јешић! И ја ћу поставити посланичко питање колико кућа и станова у Србији, Црној Гори и Аустрији има најмлађи председник општине Инђија и потпредседник војвођанске Владе, каже Маријан Ристичевић и тврди да кад се сабере сва имовина којој се и не зна порекло (!), испада да је Јешић имућан бар неколико милиона евра.

 

Занимљиво је да је 2.000 године кад је као председник Грађанског савеза постао најмлађи председник једне општине, Јешић живео у једном стану од 50-ак квадрата са мајком, оцем и братом.
 - А онда га је "кренуло", па је купио на пример „пентхаус“ у центру Инђије. У згради која је прављена 2007. без пријаве радова и без плаћених комуналија. Пре добијања употребне дозволе општина је у тој згради купила квадрате за пет милиона евра. Метар квадратни је коштао 2.000 евра па израчунајте колико су простора купили. Један део су касније поклонили за библиотеку, неком новосадском факултету.

- У тој згради сада Јешић живи већ годину дана у свом стану, али који се води на неког другог, вероватно на неку фирму. Из тог посла Јешић је добио и апартман у Будви који нисам успео да сликам, али постоји особа која му је предала кључеве, каже Ристичевић и додаје:
- Ресторан Салаш 137 који се налази у Аутоцентру, води се на његову супругу Ружицу и он је у саставу фирме МММ Салаши, где његова супруга има удела у свим салашима. Та фирма отворена је у његовом првом стану у центру Инђији у Главној улици који има између 100 и 200 квадрата. И то је такође имовина која је стечена после 2000 године.
- Пут нас даље води до Новог Сада до такозваног Татарског брда које у преводу представља новосадско Дедиње:

-У насељу Чардак у Улици сремских партизана 13 Јешић је направио кућу чије је приземље у камену, има два спрата и поткровље и вреди најмање пола милиона евра.

Кућа у којој живи његов брат Влада Јешић, то је онај новинар којег је својевремено пред камерама шутнуо Веља Илић испровоциран питањима личне природе везаним за породицу.

Ту се налазе две фирме и обе припадају новинару Влади Јешићу, а ту је и Невладина организација Бебац.
- Ту, међутим, није крај. Постоји једна кућица у брезама са базеном иза куће који је покривен и у коме се вода греје, тако да има боље услове за пливање од Чавића. Та кућа се води на извесног Ромића. Ромић је радио као радник у Зорки – заштита биља из Руме. Али Ромић је Јешићев рођени ујак, тако да је и ту имовина мало замаскирана.

- Јешић има један или два стана, а неки тврде и целу зграду, у Бечу. Постоје људи који су спавали у том стану кад је играла Војводина са Рапидом у Бечу, каже Маријан Ристичевић.

Још један потпуно независан извор од Ристичевића потврдио да је Јешић власник стана у центру Беча.

- Ристичевић предвиђа да ће се Јешић вадити на неки бабин кућерак, али да тај кућерак не може вредети више од 20 000 евра. Уз то, закључује Ристичевић, "Јешић сада прича како има подршку нових власти и како хоће да га хапсе неке локалне будале".

Купио нови Харли мотор
Јешић је поред осталог и љубитељ добрих мотора. Дуго је возио неке половне „харли дејвидсон“ чопере, али их је недавно продао и пре десетак дана купио најновији „харли“, чија се вредност креће око 40 000 евра. Јешић је преко једне пријатељице тражио да се учлани у клуб Харли Дејвидсон Србија, али јој је председник клуба дословце рекао: "Не могу да примам неког ко већ сутра може бити ухапшен!
"   TV REPORTER   

HIT KNJIGA !!!


MEDIJSKI PARTNER


Kontakt

Newsletter

Primajte naše vesti:

Prvi nezavisni onlajn multimedijalni projekat u Srbiji i regionu. Onlajn magazin, radio i TV u službi istine, naroda i pravde. Reporter je otvoren za saradnju sa svim zainteresovanim subjektima na polju reklamiranja, razmene linkova i sadržaja i svakom drugom polju objektivnog, nadstranačkog, nepristrasnog i slobodnog novinarstva.

Reporter je član Mreže onlajn medija Srbije (Serbian Media Network) i Udruženja onlajn novinara Srbije (UONS)

Udruženje onlajn novinara Srbije - UONS

OSNIVAČ:

Reporter Media Agency

REPORTER © Nezavisni onlajn magazin * Beograd,SERBIA

Create a website for freeWebnode