ZAŠTO MANJKA MANJO: Pismo koje je sahranilo Manju sa Cetinja

Najcrnogorskiji dnevni list u Srbiji "Večernje novosti" pred bankrotom je, i nije još uvek poznato poznato ko je stvarni vlasnik kompanije koja ga izdaje. Upućeni tvrde da je ona u kandžama Crnogorca Milana Beka, iz Herceg Novog, tajkuna sumnjive poslovne reputacije koji je, takođe, blizak, svakoj vlasti. Glavni urednik novina je takođe Crnogorac, Manojlo Vukotić sa krševitog Cetinja.  Manojlo je rođen 21. novembra 1938. na,kako sam kaže "golom kamenu" u Cetinju i na vreme je došao u najbrojniji crnogorski grad na svetu - Beograd. Studirao je svetsku književnost na Filozofskom fakultetu u Beogradu,  samo na prva dva semestra.  Ima 56 godina radnog staža, i po sili zakona morao je biti penzionisan pre 15 godina.  Ali,"Đe, jado da ode iz Novosti, kad može da opljačka Srbijancima još neki milion evra". Ide mu to od ruke.

Zaposleni u ovoj kompaniji uputili su pismo  predsedniku Srpske napredne stranke i koordinatoru rada svih službi bezbednosti Aleksandru Vučiću.  Pišu, nadaju se dolasku istražnih organa u razbojničku jazbinu čiji kanali vode sve do Crne Gore...

''Poštovani g. Vučiću, sve češće čujemo da pisma koja vam se upućuju ostaju  mrtvo slovo na papiru. Svakako to nije dobro, kao što smo i mi uputili ko zna koliko pisama do sada, i gospodinu Vučiću, ali   niko  ništa  da  preduzme. 

Evo  još  jedne molbe  i dokaza. Direktor "Novosti"  Manojlo Vukotić, čija je plata 900 hiljada dinara ( više nego što naši službenici prime za dve godine, a novinari za godinu i po dana, osim njegove ljubavnice Dubravke Vujanović,  koja sa zemljakinjom Jelenom Kosanović vodi kadrovsku politiku, i onih što ih je iz "Telegrafa" dovela, a većina ih je, kao i on, samo sa srednjom školom),  ne računajući benzin, hranu, sve ostale troškove, uz napomenu da plate primaju preko Agencije  "Fedra", ovih dana povlači nove poteze, iako su "Novosti"  u gubitku, i to duplo većem od kapitala naše firme!

Zato navodimo sledeće: Vukotić je 13.februar 2013. na račun firme svoga sina u Italiji uplatio 80 hiljada evra, bez objašnjenja zašto. Sinu svoga zeta Aleksandra Backovića, koji je ovih godina, dok propadamo, postao direktor finansija, direktor marketinga, u upravnom  je  odboru,  i  zovu  ga  "tri  u  jednom", redovno  se uplaćuju sredstva za navodne razne, tehničke potrebe.Velika sredstva uplaćuju se na račun Vukotićevog zeta, muža njegove ćerke, takođe za nekakve, navodne nabavke. Za rukovodioca sektora postavljen je nepismeni Zoran Kešelj, zbog kojeg su "Novosti" samo na ime neplaćenih kamata "Hipo Alpe Adria banci" platile 70 hiljada evra, a Vukotić i Backović su mu dali novac za kuću, iz našeg fonda; Takođe, Vukotićeva  bliska  saradnica  Lidija  Obradović, generalni sekretar kompanije, koja je kao i Vukotić sve svoje zaposlila  u  "Novostima", po  dogovoru sa njim, svakog meseca novac od prodate štampe u Crnoj  Gori zadržavaju njen brat i snaha,  koji  su  postavljeni  za  rukovodioce  prodaje  u  toj republici!

U dilu sa  Vukotićem,  Backovićem i Obradovićkom, svakog meseca  gospođa  Dalila,  rukovodilac Marketinga (inače Đilasova saradnica), prima na ime ličnog dohotka pola miliona dinara!

I tako redom, pa još samo nekoliko informacija: Svi  kiosci  "Novosti"  u  Srbiji,  Crnoj  Gori i  Republici Srpskoj  su rasprodati, a  novac su uzeli  Vukotić  i  Backović  sa saradnicima, kao i odmarališta na Zlatiboru i u Soko Banji! Sve vredne radnike i još malo novinara koji nisu uz ovu lopovsku grupu, jer su sve vredne oterali iz firme, sada žele da oteraju na prinudni odmor. Prete svima koji rade po zakonu i Vukotić javno na sred hodnika viče "boli me k.... što nema plate za vas!". Zbog  ovakvih  lopova  plate  nam  kasne,  a  firma  srlja  u stečaj! Mi smo vas (SNS) glasali, verujući da ćete sprečiti propadanje naše kompanije. Sada je na vašoj savesti šta ćete preduzeti, a mi ćemo se, u međuvremenu, priključiti zahtevu naše koleginice Dragane Čabarkape da se ovim lopovima oduzme sva imovina i vrati našoj kompaniji.

Zahvalni radnici "Novosti",  koji veruju da možete spasiti ostatak sredstava, kako sve ne bi propalo, a najvećim delom već jeste, i dovesti ljude koji će pomoći da "Novosti" opstanu kao i mi u njima!''

Aleksandar Tijanić je ''težak'' nekoliko miliona evra, a Manojlo Vukotić ima, sigurno, dvostruko više. Ej, čovek je napunio 75 godina života, i niko da ga pošalju u penziju. On bih da ga iz kompanije odvedu na groblje.

Iz medijskog mraka ne možemo izaći dok se oružjem građana i opštom pobunom ne oteraju skotovi koji decenijama služe svim diktatorima, koji im omogućavaju da kradu koliko god mogu.   TV REPORTER   

HIT KNJIGA !!!


MEDIJSKI PARTNER


Kontakt

Newsletter

Primajte naše vesti:

Prvi nezavisni onlajn multimedijalni projekat u Srbiji i regionu. Onlajn magazin, radio i TV u službi istine, naroda i pravde. Reporter je otvoren za saradnju sa svim zainteresovanim subjektima na polju reklamiranja, razmene linkova i sadržaja i svakom drugom polju objektivnog, nadstranačkog, nepristrasnog i slobodnog novinarstva.

Reporter je član Mreže onlajn medija Srbije (Serbian Media Network) i Udruženja onlajn novinara Srbije (UONS)

Udruženje onlajn novinara Srbije - UONS

OSNIVAČ:

Reporter Media Agency

REPORTER © Nezavisni onlajn magazin * Beograd,SERBIA

Create a website for freeWebnode