ĐILASIZAM: Petrović isključen, Pajtić odbranio Jeremića!

01.02.2013 11:55

Odlukom Izvršnog odbora DS Dušan Petrović juče isključen iz te stranke, dok je zaslugom zamenika predsednika Bojana Pajtića odložena odluka o sudbini Vuka Jeremića.Nekadašnji borci protiv slobizma sada se bore protiv đilasizma...

Petrović: Đilas je kao Milošević

Dušan Petrović je posle sednice IO rekao da ostaje član DS i da poslanički mandat neće vratiti.
- Nastaviću da se borim. Borio sam se protiv režima Slobodana Miloševića, borio sam se sve vreme otkako sam u politici, videćemo se mi svakako još. Odluka IO je prvostepena, imam pravo žalbe Statutarnoj komisiji. Loše je ako budu postupili po Đilasovom zakonu - kazao je Petrović.

Odlukom IO DS Dušan Petrović je juče isključen iz te stranke, dok je zaslugom zamenika predsednika Bojana Pajtića odložena odluka o sudbini Vuka Jeremića. Na sastanku Dragana Đilasa sa Pajtićem i Jeremićem koji je prethodio sednici IO Đilas je insistirao da predsednik GS UN bude isključen iz stranke, a Jeremić je uzvratio da mandat neće da vrati.

- Nije bilo teških reči i povišenih tonova. Pajtić se založio da bude pronađen model da ostane u stranci. On je rekao da bi izbacivanje Jeremića bio gubitak za DS, da to ne bi naišlo na odobravanje članstva, ali ni javnosti pošto istraživanja pokazuju da je Jeremić popularan - navodi izvor iz vrha DS.

Inače, Jeremićeva strategija bila je kupovina vremena.
- Rekao je Đilasu da je tek u četvrtak u 14 sati dobio poziv za sednicu IO, zakazanu za 17 časova, i da on ne može za to vreme da pripremi odbranu. Naglasio je da procedura nalaže da je neophodno da prođe sedam dana od uručenja poziva do iznošenja odbrane. Tu se Đilas razbesneo jer ga je Vuk praktično zeznuo - navodi naš izvor.
Đilas je ostao bez reči, prvi je napustio sedište u Krunskoj 69. ne želeći da iznosi detalje razgovora, dok je Jeremić rekao da ostaje član DS.

- Sadržaj razgovora sa Đilasom i još nekoliko funkcionera DS unutrašnje je pitanje stranke i bilo bi neprimereno da ga iznosim u javnost. Dobio sam poziv da vratim poslanički mandat i ja ću taj poziv podrobno proučiti, nemam nikakav problem da poštujem proceduru - rekao je Jeremić.

Veče posle sastanka Jeremić se opustio na večeri s prijateljima u restoranu „Reka“ na Zemunskom keju, gde su ga zabavljali muzičari. Bio je vidno raspoložen, čak je i čestitao rođendan devojci koja je slavila u tom restoranu. Na pitanje šta se to desilo na sednici Izvršnog odbora DS je kroz osmeh samo kratko odgovorio: „Ma, ništa posebno“.

 

 

<p>&lt;p&gt;&lt;br /&gt;&lt;/p&gt;&lt;div style="background-color: none transparent;"&gt;&lt;a data-cke-saved-href="https://news.rsspump.com/" href="https://news.rsspump.com/" title=""&gt;news&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;</p>

Назад   TV REPORTER   

HIT KNJIGA !!!


MEDIJSKI PARTNER


Kontakt

Newsletter

Primajte naše vesti:

Prvi nezavisni onlajn multimedijalni projekat u Srbiji i regionu. Onlajn magazin, radio i TV u službi istine, naroda i pravde. Reporter je otvoren za saradnju sa svim zainteresovanim subjektima na polju reklamiranja, razmene linkova i sadržaja i svakom drugom polju objektivnog, nadstranačkog, nepristrasnog i slobodnog novinarstva.

Reporter je član Mreže onlajn medija Srbije (Serbian Media Network) i Udruženja onlajn novinara Srbije (UONS)

Udruženje onlajn novinara Srbije - UONS

OSNIVAČ:

Reporter Media Agency

REPORTER © Nezavisni onlajn magazin * Beograd,SERBIA

Create a website for freeWebnode