Bačka Topola : Srbin prodaje kuću pod pritiskom mađarskih fašista !

12.12.2012 21:39

Oglasnu tablu na kojoj je ćiriličnim pismom ispisano 'Prodajem kuću radi iseljenja pod pritiskom mađarskih fašista', postavila je izvesna lokalna organizacija "Udruženje građana iz Bačke Topole Antifašistički pokret Martinović Matrosov" u blizini Bačke Topole

Tabla je postavljena pored puta koji od Bačke Topole vodi ka Novom Orahovu, naveden je broj mobilnog telefona, a potpisano je "Udruženje građana iz Bačke Topole Antifašistički pokret Martinović Matrosov".

"Tekst na tablama odštampan je u koloru, ispisan je ćiriličnim pismom, a table su postavljene na zabetoniranom postolju i gotovo je neshvatljivo kako su mogle da budu postavljene bez pribavljanja neophodnih dozvola i kako je moguće da i pored nadležnih inspekcija i policijskih organa mogu tu da stoje danima", piše novosadski list Magyar Szo.

Postavljanje ove table osudila je lokalna samouprava u Bačkoj Topoli, kao i Savez vojvođanskih Mađara.

"Ne možemo dozvoliti da se zbog pojedinih natpisa kojima se krši zakon narušavaju međunacionalni odnosi u našoj lokalnoj samoupravi u kojoj građani žive mirno jedni s drugima. Zahtevamo da organi gonjenja postupe energično i profesionalno", navedeno je u saopštenju iz kabineta predsednika opštine.

Izvršni potpredsednik Saveza vojvođanskih Mađara Karolj Pal takođe je zatražio od policije da ukloni sporni natpis, kao i da pokrene postupak protiv njegovih autora.

 

 

<p>&lt;p&gt;&lt;br /&gt;&lt;/p&gt;&lt;div style="background-color: none transparent;"&gt;&lt;a data-cke-saved-href="https://news.rsspump.com/" href="https://news.rsspump.com/" title=""&gt;news&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;</p>

Назад   TV REPORTER   

HIT KNJIGA !!!


MEDIJSKI PARTNER


Kontakt

Newsletter

Primajte naše vesti:

Prvi nezavisni onlajn multimedijalni projekat u Srbiji i regionu. Onlajn magazin, radio i TV u službi istine, naroda i pravde. Reporter je otvoren za saradnju sa svim zainteresovanim subjektima na polju reklamiranja, razmene linkova i sadržaja i svakom drugom polju objektivnog, nadstranačkog, nepristrasnog i slobodnog novinarstva.

Reporter je član Mreže onlajn medija Srbije (Serbian Media Network) i Udruženja onlajn novinara Srbije (UONS)

Udruženje onlajn novinara Srbije - UONS

OSNIVAČ:

Reporter Media Agency

REPORTER © Nezavisni onlajn magazin * Beograd,SERBIA

Create a website for freeWebnode