'Banatski paori': Prodaja zemlje strancima nezakonita!

13.01.2013 09:36

Povodom najavljene prodaje nekoliko vojvođanskih preduzeća kod Pančeva oglasila se Asocijacija "Banatski paori". Predsednik ovog udruženja Miroslav Grubanov kaže da je premijeru Srbije Ivici Dačiću poslat dopis u kome se navodi da je "ugovaranje ovih poslova nezakonito, pošto je u Srbiji zabranjena prodaja zemlje strancima", kazao je Grubanov.

 "Asocijacija "Banatski paori" je danas poslala zahtev kancelariji premijera Dačića gde tražimo da nas pod hitno primi kako bi se razrešila ova protivzakonita prodaja zemlje strancima. Naš važeći zakon o poljoprivrednom zemljištu ne dozvoljava prodaju zemlje strancima. Sada je to premošćeno nekim međudržavnim ugovorom koji se tumači kao jači od zakona, ali ja mislim da zakon važi i za ministre i za sve. Nadamo se da će premijer naći dovoljno vremena da nas primi i da ovo razrešimo na dobrobit svih, i na dobrobit države i poljoprivrede. Državi Srbiji strateški partner treba da bude srpski seljak, a ne Arapi iz UAE. Osim toga, nije ni ekonomski opravdana ta prodaja jer će oni šeicima dati u zakup hektar zemlje po 250 evra, a ovde ljudi kupuju hektar zemlje i po 500 evra godišnje tako da nije ni ekonomski opravdano, a nije ni po zakonu", kazao je Grubanov.

 

 

<p>&lt;p&gt;&lt;br /&gt;&lt;/p&gt;&lt;div style="background-color: none transparent;"&gt;&lt;a data-cke-saved-href="https://news.rsspump.com/" href="https://news.rsspump.com/" title=""&gt;news&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;</p>

Назад   TV REPORTER   

HIT KNJIGA !!!


MEDIJSKI PARTNER


Kontakt

Newsletter

Primajte naše vesti:

Prvi nezavisni onlajn multimedijalni projekat u Srbiji i regionu. Onlajn magazin, radio i TV u službi istine, naroda i pravde. Reporter je otvoren za saradnju sa svim zainteresovanim subjektima na polju reklamiranja, razmene linkova i sadržaja i svakom drugom polju objektivnog, nadstranačkog, nepristrasnog i slobodnog novinarstva.

Reporter je član Mreže onlajn medija Srbije (Serbian Media Network) i Udruženja onlajn novinara Srbije (UONS)

Udruženje onlajn novinara Srbije - UONS

OSNIVAČ:

Reporter Media Agency

REPORTER © Nezavisni onlajn magazin * Beograd,SERBIA

Create a website for freeWebnode