Banja Luka: Osnovana lažna Srpska napredna stranka!

13.02.2013 13:16

Основана прва српска „револверашко-рекеташка“ странка?
 

У Бањалуци је основана  Напредна Странка чији је основни циљ „борба против криминала и корупције“. Пошто је наведену странку основао контроверзни Драгомир Бабић, познат по многим криминалним дјелима, постоји сумња у званично прокламоване циљеве те странке. Политички аналитичари сматрају да је сврха отварања странке да на парламентарним и предсједничким изборима 2014. године одвуче гласове од праве Српске Напредне Странке, на чијем је челу Александар Вучић, замјеник премијера Србије и министар одбране.Драгомир Бабић је у неколико појављивања у штампаним медијима изјавио да има контакте и добру сарадњу са Александром Вучићем. Чудно је што исти чланци нису објављени на интернет издањима, већ само у штампаним издањима(Глас Српске и Прес РС), те се тиме стиче устисак да је оснивање партије намењено само за локалну употребу у Републици Српској.

Аналитичари из РС дају три могућа разлога оснивања лажне СНС:

-  Пошто се зна да је Драгомир Бабић био често финансиран из кругова блиских америчкој амбасади у БиХ, поставља се питање да ли је сценарио смањивања растућег утицаја СНС у Републици Српској спонзорисан од тих кругова.

- По мишљењу опозиционих кругова у Републици Српској,  Драгомир Бабић је добио директиву од предсједника Републике Српске Милорада Додика да то учини? Пошто је у медијима у последњих пар година председника Додика често називао криминалцем и олошем, можда је ово сада задатак који добио као покајник? Бабић се после 3 године рада против Милорада Додика и његовог окружења јавно покајао у интервјуу локалним новинама(које су основане и финансиране америчким новцем)  и добио посао у Геодетској управи Републике Српске у замену за ћутање против владајућих структура. Овом сценарију иде у прилог медијска подршка Бабићу у медијима који су блиски Милораду Додику. Те исте медије је Бабић путем сарајевских медија називао фашистичким.

- Покушај рекетирања највеће партије у Србији, што је Бабић пре често и радио, а многи његови покушаји рекетирања су често завршавали на суду и медијима.Збуњивање гласача СНС именом странке и повезивање Драгомира, са Александром Вучићем ће несумњиво нанијети нижи изборни резултат за СНС у Републици Српској.

Драгомир Бабић,  је можда рекордер по броју судских процеса на Бањалучком суду: разбојништво, трговина белим робљем, рекетирање, клевета и увреде. Јавности је познат и као особа која по његовим изјавама ради „деликатне“ послове за америчку владу, писац је тужбе за криминал против председника Републике Српске Милорада Додика и многих других званичника Републике Српске.

Коментатор је неколико медија из Федерације БиХ који пишу о државном криминалу у Републици Српској, а од бившег директора полиције Републике Српске, Драгомира Андана је оптужен за покушај рекетирања. Највећу пажњу је изазвао својим извјештајима о криминалу власти Републике Српске у емисији „60 минута“, Федералне ТВ код уредника Бакира Хаџиомеровића.


По информацијама из војних кругова, Бабић је послије 1995. достављао западним амбасадама и јединицама НАТО информације о активностима Војске Републике Српске, које су резултовале упадима НАТО снага у команду ВРС у Бањалуци и упаду у радарско комуникациони центар ВРС на Козари. Од 1997. до 2000. је држао јавну кућу у Бањалуци, под називом Биг Бен. Истовремено је обављао и функцију инспектора МУП РС, да би добио отказ због кршења радне дисциплине. За време рата је оптужен за разбојништво и наношење тешких телесних повреда бившем судији суда у Бањалуци Хусеинбашићу. Занимљиво је да тужилаштво никада није подигло оптужницу за овај случај. Бабић је био у жижи јавности када је РТРС објавила аудио снимак у којем од бањалучког бизнисмена тражи 200 000 марака да му обезбеди престанак гоњења од тужилаштва у Бањалуци.

 

 

<p>&lt;p&gt;&lt;br /&gt;&lt;/p&gt;&lt;div style="background-color: none transparent;"&gt;&lt;a data-cke-saved-href="https://news.rsspump.com/" href="https://news.rsspump.com/" title=""&gt;news&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;</p>

Назад   TV REPORTER   

HIT KNJIGA !!!


MEDIJSKI PARTNER


Kontakt

Newsletter

Primajte naše vesti:

Prvi nezavisni onlajn multimedijalni projekat u Srbiji i regionu. Onlajn magazin, radio i TV u službi istine, naroda i pravde. Reporter je otvoren za saradnju sa svim zainteresovanim subjektima na polju reklamiranja, razmene linkova i sadržaja i svakom drugom polju objektivnog, nadstranačkog, nepristrasnog i slobodnog novinarstva.

Reporter je član Mreže onlajn medija Srbije (Serbian Media Network) i Udruženja onlajn novinara Srbije (UONS)

Udruženje onlajn novinara Srbije - UONS

OSNIVAČ:

Reporter Media Agency

REPORTER © Nezavisni onlajn magazin * Beograd,SERBIA

Create a website for freeWebnode