Beograd: Obračun crnogorskih bandi - ubijen brat Luke Bojovića

01.05.2013 00:01

Nikola Bojović (39), rođeni brat vođe crnogorskog klana Luke Bojovića, izrešetan je juče u centru Beograda, kada je nepoznati ubica, naočigled brojnih prolaznika, u njega ispalio 15 hitaca. Policija sumnja da je likvidacija naređena iz Crne Gore, u kojoj Bojovići imaju moćne neprijatelje, od kojih najviše „neraščišćenih računa” imaju sa Budvaninom Ivanom Delićem.

Nikola je ubijen u 7 sati u Ulici carice Milice kod broja 11. Policija pretpostavlja da je on iz svog stana u Koče Kapetana na Vračaru krenuo u posetu ocu, da bi ga na putu presreo ubica koji je očigledno pratio njegovo kretanje i čekao pogodan momenat.

- Odjeknuli su hici, sve je zapraštalo, ljudi su zalegli na ulicu, a onda smo videli muškarca kako leži u lokvi krvi - kažu prolaznici, od kojih su troje videli napadača u prsluku i sa kačketom na glavi kako puca, a zatim beži. Ubica je Bojoviću prišao s leđa, ispalio hitac u potiljak, a zatim kada je pao, nastavio da puca. - Imao je prostrelne rane glave, grudnog koša, stomaka i podlaktice. Zatečen je bez svesti i sa jedva primetnim disanjem - izjavila je doktorka Nada Macura iz Hitne pomoći.

Bojović je odmah prevezen u Urgentni centar, gde je ubrzo i preminuo. Za to vreme policija je obavila uviđaj, pronašla petnaest čaura i razgovarala sa očevicima. Identitet ubice još nije utvrđen. Ubijeni Bojović u dosijeu MUP Srbije imao je krivičnu prijave za krađu vozila, a protiv njega i brata je 2008. vođen postupak za maltretiranje i iznudu 7.200 evra. Prema operativnim podacima koje je policija godinama prikupljala o klanu Luke Bojovića, Nikola je bio veoma blizak bratu i njegovim poslovima sa švercom narkotika, pranjem para i ostalim kriminalnim aktivnostima.


U oktobru prošle godine, osam meseci nakon što je Luka uhapšen u Španiji, u kojoj još čeka ekstradiciju, tamošnja policija privela je Nikolu i Lukinu suprugu Barbaru. Njih dvoje uhapšeni su kao deo grupe od 22 člana, koja je osumnjičena za šverc droge i pranje novca, ali su i Nikola i Barbara iz zatvora u Alikanteu pušteni tri nedelje kasnije. Nikola se u međuvremenu vratio u Srbiju, gde se kretao kao slobodan čovek, budući da nije bilo dokaza koji bi ga doveli u vezu s kriminalnim aktivnostima. Njegovo ime zvanično je spomenuto samo u istrazi o ubistvu Branka Jevtovića Jorge.


- Moguće je da je Nikola ubijen u ime osvete bratu, ali je i on sam imao veoma jaku poziciju u klanu, zbog čega se i veruje da je ubistvo bilo profesionalno - kaže izvor iz policije.


Posle ranjavanja Cetinjanina Marka Ljubiše zvanog Kan, bliskog Lukinog saradnika, u martu u Beogradu, bilo je očigledno da je počelo međusobno mafijaško razračunavanje crnogorskih kriminalaca kao i da je bilo samo pitanje ko je sledeća meta.

Najžešći sukob 2008. godine
Luka Bojović od februara 2012. u španskom zatvoru čeka ekstradiciju. Protiv njega se vode postupci za atentate na Andriju Draškovića i Zorana Nedovića, kada su ubijeni njihovi telohranitelji Dejan Živančević i Milutin Jovićić, kao i ubistvo Branka Jevtovića Jorge.
Najžešći sukob Luka Bojović je imao sa Ivanom Delićem, čiju je likvidaciju naredio u leto 2008. godine. Kalinić je greškom, umesto Delića, u Budvi ubio Nikšićanina Gorana Pejovića. Sukob se potom preneo u Beograd: 2009. ubijeni su Ilija Novović, blizak Lukin saradnik, i Goran Marić, pripadnik klana Sretena Jocića.
Posle hapšenja Kalinića, Luka je iz Srbije pobegao u Španiju, a uz sebe je imao Sinišu Petrića Zenicu i Vladimira Milisavljević, brata Nikolu i suprugu Barbaru.

 

 

<p>&lt;p&gt;&lt;br /&gt;&lt;/p&gt;&lt;div style="background-color: none transparent;"&gt;&lt;a data-cke-saved-href="https://news.rsspump.com/" href="https://news.rsspump.com/" title=""&gt;news&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;</p>

Назад   TV REPORTER   

HIT KNJIGA !!!


MEDIJSKI PARTNER


Kontakt

Newsletter

Primajte naše vesti:

Prvi nezavisni onlajn multimedijalni projekat u Srbiji i regionu. Onlajn magazin, radio i TV u službi istine, naroda i pravde. Reporter je otvoren za saradnju sa svim zainteresovanim subjektima na polju reklamiranja, razmene linkova i sadržaja i svakom drugom polju objektivnog, nadstranačkog, nepristrasnog i slobodnog novinarstva.

Reporter je član Mreže onlajn medija Srbije (Serbian Media Network) i Udruženja onlajn novinara Srbije (UONS)

Udruženje onlajn novinara Srbije - UONS

OSNIVAČ:

Reporter Media Agency

REPORTER © Nezavisni onlajn magazin * Beograd,SERBIA

Create a website for freeWebnode