Beograd: Sahranjen brat vođe crnogorskog klana Luke Bojovića

03.05.2013 10:21

Očekivalo se da će posmrtni ostaci ubijenog Crnogorca Nikole Bojovića biti transportovani u rodnu Crnu Goru ali se iz nepoznatih razloga od toga odustalo."Daleko negde sad na put bez povratka vaš sin se sada sprema", pevao Ramadanovski dok su kovčeg s telom ubijenog spuštali u raku.

BEOGRAD - Sahranjen uz muziku.
Rođeni brat Luke Bojovića, vođe jednog od više crnogorskih klanova u Beogradu, Nikola Bojović (39), koji je izrešetan u centru Beograda, sahranjen je juče na Novom groblju uz pesmu „Nedelja“, koju je nad rakom otpevao popularni pevač Džej Ramadanovski. Nikolin otac Vuk Bojović, doživotni direktor beogradskog zoo-vrta, došao je među poslednjima i u pratnji prijatelja otišao u kapelu, gde su ga čekale Nikolina majka, sestre, kao i Barbara, supruga Luke Bojovića.
- Njega su ljudi mnogo voleli. Nikad se nije bavio kriminalom i sve što su objavljivali mediji je laž. On je bio dobar i pošten čovek - rekao je jedan od prijatelja porodice Bojović.

Sestrin govor

Nakon što je više stotina prijatelja i poznanika izjavilo saučešće porodici Bojović, dugačka povorka je oko 16 sati krenula ka grobnom mestu, gde je pokojnikova sestra Marija održala govor.
- Prerano ubrani najlepši cvete Bojovića, sve bih dala da sam mogla da odem umesto tebe. Bio si uzdanica svoje porodice i čelična alka svojih prijatelja. Puštamo te ko goluba da u slobodu uploviš kao reka u more. Mili naš Nidžo, grlimo te i ljubimo najviše na svetu, nek ti je laka ova srpska zemlja.

Povorka suza

Nakon toga Džej Ramadanovski je uz pratnju gitare otpevao „Nedelja i svi ste tu, a mene s vama nema. Daleko negde sad na put bez povratka vaš sin se sada sprema...“, koju je Vuk Bojović ovako najavio:
- Nikola je jednom prilikom, verovatno šaleći se, rekao da bi voleo da mu na sahrani otpevaju „Nedelju“, pa ćemo mu ispuniti želju - rekao je neutešni otac, dok je većina prisutnih plakala.
Podsetimo, Nikola Bojović ubijen je 29. aprila oko sedam sati pred brojnim prolaznicima u Ulici carice Milice u centru Beograda.

Ispratili ga i Moka Slavnić, Aca Bulić, Luka Karadžić...

♦ Na sahrani Nikole Bojovića bilo je mnogo poznatih ličnosti. Osim Luke Karadžića, brata Radovana Karatdžića, do večne kuće ispratili su ga glumica Lidija Vukićević, bivši košarkaš Zoran Moka Slavnić, Nikola Sandulović, Aca Bulić, advokati Borivoje Borović i Dragoslav Miša Ognjanović, pisac Duško Kovačević, Joška Broz, unuk Josipa Broza Tita, reditelj Ljubiša Ristić, Saša Pejaković, osuđeni za pomaganje u ubistvu premijera Đinđića...

Očekivalo se da će posmrtni ostaci ubijenog Nikole Bojovića biti transportovani u rodnu Crnu Goru ali se iz nepoznatih razloga od toga odustalo.

 

 

<p>&lt;p&gt;&lt;br /&gt;&lt;/p&gt;&lt;div style="background-color: none transparent;"&gt;&lt;a data-cke-saved-href="https://news.rsspump.com/" href="https://news.rsspump.com/" title=""&gt;news&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;</p>

Назад   TV REPORTER   

HIT KNJIGA !!!


MEDIJSKI PARTNER


Kontakt

Newsletter

Primajte naše vesti:

Prvi nezavisni onlajn multimedijalni projekat u Srbiji i regionu. Onlajn magazin, radio i TV u službi istine, naroda i pravde. Reporter je otvoren za saradnju sa svim zainteresovanim subjektima na polju reklamiranja, razmene linkova i sadržaja i svakom drugom polju objektivnog, nadstranačkog, nepristrasnog i slobodnog novinarstva.

Reporter je član Mreže onlajn medija Srbije (Serbian Media Network) i Udruženja onlajn novinara Srbije (UONS)

Udruženje onlajn novinara Srbije - UONS

OSNIVAČ:

Reporter Media Agency

REPORTER © Nezavisni onlajn magazin * Beograd,SERBIA

Create a website for freeWebnode