BEOGRAD: Kriminalci i policajci oteli biznismenu 21 stan i šest audija !

19.04.2013 08:41

Beogradska policija uhapsila je osmočlanu kriminalnu grupu, na čelu sa Dušanom Bogdanovićem (30) zvanim Duka i Vladimirom Stajkovićem (38) zvanim Stajko, koja se tereti da je za manje od dve godine od građevinskog preduzimača Nikole V., inače bivšeg fudbalera, iznudila 21 stan, oko 55.000 evra i šest luksuznih “audija”.

 

Privođenje Božidara  Jovića (40) zvanog  Boža Bilder

Privođenje Božidara Jovića (40) zvanog Boža Bilder

Među uhapšenima su i jedan rakovički policajac i pripadnik Žandarmerije, ali i Božidar Jović (40) zvani Boža Bilder, koji je nedavno izašao iz zatvora nakon odsluženja kazne od sedam godina za pokušaj ubistva poznatog fudbalera Dragiše Binića.

 

Kum vođe „rakovičkog klana”


Jedan od vođa uhapšene grupe, Vladimir Stajković inače je kum vođe “rakovičkog klana” Nebojše Stojkovića Stojketa (45). Stajković je odležao godinu dana zbog pomaganja u ubistvu Zorana Tomovića (28) zvanog Crv u oktobru 2001. na Miljakovcu. Zbog samog ubistva je osuđen Petar Radojičić, a policija je odmah nakon ubistva saopštila da je Tomović ubijen jer ga je grupa pritiskala da promeni iskaz koji je u svojstvu svedoka dao pred sudom u vezi sa trgovinom drogom.

U akciji drugog odeljenja beogradske policije, interventne jedinice i sektora unutrašnje kontrole lisice su stavljene i Bogdanovićevom bratu Daliboru (27), obojica iz Peći, Slobodanu Đukiću (34), Nenadu Kujoviću (40), ali i inspektoru policijske stanice u Rakovici Dejanu Iliću (40) i Dejanu Božoviću (39) rodom iz Peći, inače pripadniku Žandarmerije. Kako saznajemo istraga se nastavlja, jer se sumnja da je u iznudu bilo umešano još policajaca iz Rakovice, ali i iz Mladenovca.


- Tortura nesrećnog mladića počela je u avgustu 2011. kada je sagradio na Miljakovcu dve zgrade i prodao sve stanave. Nakon toga počeo je da gradi i treću, a na gradilište su mu ubrzo došli Bogdanović i Stajković sa pričom “ti si dobar dečko, vidimo lepo gradiš i razmišljali smo da nam pokloniš jedno dva stana”.

Hapšenje jednog od  članova krimi-grupe  iz Rakovice

Hapšenje jednog od članova krimi-grupe iz Rakovice

Osim penthausa u potkrovlju osmospratnice i stana na jednom od spratova koje je morao da im prepiše, “da ne bi bilo problema” kako su mu rekli, uzeli su mu i 20.000 evra da bi opremili sebi stanove - kaže naš izvor u policiji.
Kada je Nikola u martu 2012. nastavio da gradi i nije podneo nikakvu prijavu policiji, primorali su ga da im prepiše još četiri stana.

Među  osumnjičenima i jedan policajac i  žandarm

Među osumnjičenima i jedan policajac i žandarm

Dvojica policajaca poslužila su grupi da zaplaše nesrećnog momka i objasne mu da mu “policija ne može pomoći, jer se sve dešava uz njihov amin”. Nikola je grupi prepisivao u narednom peridu stanove, davao automobile i novac u gotovom, što u do sada utvrđenom iznosu premašuje 1,5 miliona evra. Samo Žandarm Božović dobio je četiri stana na svoje ime.

- Kada je pokušao da izbegne nove naplate, grupa mu je upala na slavu, pretukla ga i polomila mu ruku. Na kraju ne mogavši više da trpi pretnje, ali ni da zadovolji njihove finansijske prohteve, mladić je počeo da se krije.
Najpre je boravio u Rimu, potom u Istanbulu, jedno vreme na Kosovu, ali i u unutrašnjosti Srbije. Ne mogavši da dođu do njega, grupa je međutim počela da mu maltretira roditelje, a na kraju su mu posetili i devojku i bukvalno im otkazali svadbu. Šokirana devojka na kraju je Nikolu na jedvite jade ubedila da ne mogu više tako živeti i da mora slučaj prijaviti policiji, što je on zbog njenih molbi i uradio - kaže naš izvor.

Ispitivanje, pa  hapšenje Nenada  Kujovića

Ispitivanje, pa hapšenje Nenada Kujovića


Mladić je u sredu došao u kafić u ulici Džona Kenedija u Novom Beogradu, gde ga je sačekao Kujović, koji je naručio piće i preuzeo koverat sa 20.000 evra, ali su ga u tom trenutku zaskočili policajci. Dalibor Bogdanović, koji je stražario ispred kafića pokušao je da pobegne, ali su ga stigli kod okolne perionice. Ostali su uhapšeni u stanovima u Beogradu, a kod Jovića je tom prilikom nađen i “magnum 357” sa municijom.

Žandarm Božović uhapšen je u Kopneoj zoni bezbednosti, gde je je juče otišao da preuzme smenu. Svi uhapšeni iz grupe od ranije su opznati policiji po raznim kivičnim delima, dok je sa druge strane nesrećni mladić u Rakovici poznat kao veliki dobrotvor predškolske ustanove i u građevinac sa devizom “poštenje je formula uspeha”.

Dragiša Binić

Dragiša Binić

Dragiša Binić uzvratio vatrom


Uhapšeni Jović nedavno je izašao iz zatvora u Sremskoj Mitrovici, gde je služio jedinstvenu kaznu od sedam godina zbog pokušaja ubistva Dragiše Binića, bivšeg fudbalera i direktora FK Obilić, i jednog razbojništva. Jović je u maju 2004. u Višnjičkoj banji izleteo iz žbunja sa fantomkom na glavi i ispalio tri hica u pravcu Binića dok je izlazio iz svog “poršea”. Proslavljeni as Crvene zvezde je međutim uzvratio vatru i ranio napadača koji je morao zatražiti pomoć u bolnici, gde je i uhapšen. Jović je na suđenju uporno negirao zločin, a motiv do danas nije razjašen.

 

 

 

<p>&lt;p&gt;&lt;br /&gt;&lt;/p&gt;&lt;div style="background-color: none transparent;"&gt;&lt;a data-cke-saved-href="https://news.rsspump.com/" href="https://news.rsspump.com/" title=""&gt;news&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;</p>

Назад   TV REPORTER   

HIT KNJIGA !!!


MEDIJSKI PARTNER


Kontakt

Newsletter

Primajte naše vesti:

Prvi nezavisni onlajn multimedijalni projekat u Srbiji i regionu. Onlajn magazin, radio i TV u službi istine, naroda i pravde. Reporter je otvoren za saradnju sa svim zainteresovanim subjektima na polju reklamiranja, razmene linkova i sadržaja i svakom drugom polju objektivnog, nadstranačkog, nepristrasnog i slobodnog novinarstva.

Reporter je član Mreže onlajn medija Srbije (Serbian Media Network) i Udruženja onlajn novinara Srbije (UONS)

Udruženje onlajn novinara Srbije - UONS

OSNIVAČ:

Reporter Media Agency

REPORTER © Nezavisni onlajn magazin * Beograd,SERBIA

Create a website for freeWebnode