Beograd: U obračunu razularenih crnogorskih bandi stradala štamparija

25.02.2013 08:57

Sinoć oko 23.30 sati začula se snažna ekspozija u štampariji BMG-NM u Vodovodskoj 158 u beogradskom naselju Žarkovo. U pitanju je štamparija čiji je vlasnik Crnogorac Nebojša Joksović (40), pripadnik crnogorskog narko-klana pljevaljskog plemena Šarić, koji je u postupku protiv svog narko-bosa Darka Šarića pre tri godine dobio status svedoka saradnika. Eksplozija u štampariji je prouzrokovana najverovatnije ispaljenim projektilom iz zolje, slično kao i pre dve godine. Pitanje je dana kada će učestali obračuni namnoženih razularenih crnogorskih bandi u Beogradu odneti i živote nedužnih prolaznika...
 

Nebojša JoksovićKako nezvanično saznajemo, vatrogasci su odmah izašli na lice mesta i ugasili požar. Eksplozija je bila te jačine da su je osetili i stanovnici okolnih naselja ali na svu sreču povređenih nije bilo.

Kako nezvanično saznajemo napadač je najverovatnije ušao u napušteni objekat i približivši se Joksovićevoj štampariji ispalio projektil iz zolje. Eksplozija je izazvala požar koji je zahvatio manji deo krova.

Nebojša Joksović

Štamparija Nebojše Joksovića nakon napada od pre dve godine

Da prihvati ulogu zaštićenog svedoka, Joksović je odlučio 2010. godine, ali mu ta odluka u strahu od Šarića, inače školskog druga iz Pljevalja, nije lako pala, zbog čega nije ni prihvatio program zaštite. Do poslednjeg momenta Joksović se premišljao da li da svedoči, pa je prvog dana njegovog svedočenja inscenirao da mu nije dobro, zbog čega je intervenisala Hitna pomoć, a suđenje je odloženo. U međuvremenu, on je sudskom veću dao iskaz, u kojem je kao glavni Šarićev saradnik u Italiji svedočio o kriminalnim aktivnostima klana u toj zemlji.

 

Nakon svedočenja stigle su i prve pretnje, a zatim su usledila i dva bombaška napada. Najpre su u maju 2011. godine na zgradu njegove štamparije u Žarkovu ispaljene tri „zolje“, a mesec dana kasnije bačena je i bomba na njegov kafić „La principesa“ u istom naselju.

Nebojša Joksović kafić

Kafić Nebojše Joksovića u kojem je podmetnuta bomba

Prošle godine je u eksploziji bombe ubijen Joksovićev rođak. Naime, Radojica Joksović ubijen je u julu kada je eksplodirala bomba postavljena pod njegov "audi A6" u beogradskom naselju Bele vode u ulici Braće Vučković..

Radojica Joksović

Audi u kome je stradao Radojica Joksović

Radojica je bio brat od strica Nebojše Joksovića, zaštićenog svedoka u postupku protiv Darka Šarića. Do eksplozije je došlo u Ulici braće Vučkovića. U napadu je povređen Predrag R., koji je bio u automobilu sa Joksovićem, na mestu suvozača.

Radojica Joksović (32) ubijen je zbog neispunjenog obećanja Darku Šariću da će brata Nebojšu Joksovića sprečiti da pred Specijalnim sudom svedoči protiv pljevaljskog narko-klana optuženog za šverc 2,7 tona kokaina, prvi je smer istrage koju je posle eksplozije automobila u naselju Bele vode pokrenula beogradska policija.

Ova pretpostavka zasniva se na nekoliko činjenica do kojih je policija došla u poslednja 24 sata, a od kojih je najznačajnija da je upravo Radojica Joksović u januaru 2011. na suđenje u kome je Nebojša Joksović svedočio kao zaštićeni svedok, doveo njegovog oca, s ciljem da spreči brata da ocinkari bivše saradnike.

Zbog jasne poruke koju je izazvala pojava ove dvojice u zgradi Specijalnog suda, Nebojša Joksović inscenirao je srčani napad zbog čega su reagovali lekari Hitne pomoći, a njegovo svedočenje odloženo za sutradan.

Dan kasnije, Nebojša Joksović je progovorio o narko-poslovima i saradnji sa klanom Darka Šarića, a u međuvremenu većina optuženih iz ovog klana koji su se našli iza rešetaka sa Tužilaštvom za organizovani kriminal potpisali su sporazum o priznanju krivice.

Pokušao da pobegne u Mađarsku!

Nebojša Joksović, krajem 2011. godine podigao je kompletan vrh policije, kada je, pokušao iz Srbije da pobegne u Mađarsku. Zbog ovog incidenta je čovek koga policija čuva na tajnoj lokaciji u Beogradu nekoliko dana proveo zaključan u stanu.

Problem vezan za Joksovićev plan da pobegne iz Srbije nije jedini u obezbeđivanju trenutno najznačajnijeg svedoka saradnika u postupcima koji se vode pred Sudom za organizovani kriminal. Joksović, naime nije ni potpisao ulazak u program zaštite svedoka, što je napravilo velike probleme u načinu i funkcionisanju njegovog obezbeđenja. Takva situacija dovela je do toga da, uprkos bezbednosnom riziku od Šarićevog klana i dva bombaška napada kojima je bio izložen, Joksović Beogradom čak sam vozi svoj „audi“.

 

 

 

<p>&lt;p&gt;&lt;br /&gt;&lt;/p&gt;&lt;div style="background-color: none transparent;"&gt;&lt;a data-cke-saved-href="https://news.rsspump.com/" href="https://news.rsspump.com/" title=""&gt;news&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;</p>

Назад   TV REPORTER   

HIT KNJIGA !!!


MEDIJSKI PARTNER


Kontakt

Newsletter

Primajte naše vesti:

Prvi nezavisni onlajn multimedijalni projekat u Srbiji i regionu. Onlajn magazin, radio i TV u službi istine, naroda i pravde. Reporter je otvoren za saradnju sa svim zainteresovanim subjektima na polju reklamiranja, razmene linkova i sadržaja i svakom drugom polju objektivnog, nadstranačkog, nepristrasnog i slobodnog novinarstva.

Reporter je član Mreže onlajn medija Srbije (Serbian Media Network) i Udruženja onlajn novinara Srbije (UONS)

Udruženje onlajn novinara Srbije - UONS

OSNIVAČ:

Reporter Media Agency

REPORTER © Nezavisni onlajn magazin * Beograd,SERBIA

Create a website for freeWebnode