BESTIDNO: Bosance u Srbiju - Srbijance u Bosnu !

08.01.2013 12:19

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik ponudio je Srbima s Kosova morbidno rešenje - iseljenje u Bosnu i Hercegovinu! Dodik kaže da je to jedino rešenje "jer im je život na Kosovu postao nemoguć".Po Dodiku,Srbijance s Kosova treba iseliti iz njihove države Srbije u BiH a s druge strane izbeglice iz BiH  ne treba vraćati u njihovu matičnu državu iako nemaju više status izbeglica u Srbiji jer nema ratnih dejstava u njihovom zavičaju.

Umesto da predloži vraćanje izbeglica iz BiH u Republiku Srpsku čime bi se napravio prostor za zbrinjavanje Srba s Kosova,Milorad Dodik se zalaže za to da njegovi zemljaci i dalje budu na teretu građana Srbije a da Srbi iz Srbije budu proterani u Republiku Srpsku.Morbidno i nedopustivo čak i od jednog Dodika,poznatog po sramnoj podršci propalom predsedničkom kandidatu Demokratske stranke,psihologu iz Sarajeva Borisu Tadiću.

- Organizovanje međunarodne konferencije po uzoru na Dejton u vezi sa rešavanjem pitanja Kosova bilo bi pogubno po interese Srbije, jer bi to otvorilo mogućnost raznim međunarodnim mešetarima da otvore pitanje i Sandžaka i Vojvodine. Insistiranje na podeli Kosova, na dve države za dva naroda, za šta se ja zalažem, poslednja je linija odbrane srpskih nacionalnih interesa - kaže Milorad Dodik.

Šta bi RS mogla da ponudi narodu sa Kosova?

-Srbi sa Kosova nemaju ni posao na Kosovu, a mi bismo mogli za početak da im ponudimo neko zemljište i da im pomognemo da naprave imanje,da jedan deo njih dobije poslove ili da ih podržimo da rade poljoprivredu ili na neki drugi način. Ionako sada bedno i siromašno žive tamo, plus su nesigurni. Ovde bi obezbedili sigurnost, na Kosovu neće imati nikada perspektivu. Sve je to viđeno kod nas, samo na drugačiji način se dešava tamo - kaže Milorad Dodik.

 

Opozicija protiv mene

Imate li informacije da Aleksandar Vučić namerava da okupi opoziciju u RS kako bi se suprotstavili vama?


- Svako ima pravo da se okuplja i udružuje. Mada je to jadna i komična priča - udružuje se Čavić koji je ranije bio predsednik, pa šta je uradio. Ivanić koji je bio premijer, i jedan Bosić koji predstavlja SDS. Kada sve saberete, SNSD, DNS i SP imaju više glasova nego ranije. Mislim da to okupljanje ne bi bilo dobro sa stanovišta uplitanja, bez obzira na to sa koje strane bilo. Imaćemo i mi šta da kažemo na to kada dođe vreme.

 

 

<p>&lt;p&gt;&lt;br /&gt;&lt;/p&gt;&lt;div style="background-color: none transparent;"&gt;&lt;a data-cke-saved-href="https://news.rsspump.com/" href="https://news.rsspump.com/" title=""&gt;news&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;</p>

Назад   TV REPORTER   

HIT KNJIGA !!!


MEDIJSKI PARTNER


Kontakt

Newsletter

Primajte naše vesti:

Prvi nezavisni onlajn multimedijalni projekat u Srbiji i regionu. Onlajn magazin, radio i TV u službi istine, naroda i pravde. Reporter je otvoren za saradnju sa svim zainteresovanim subjektima na polju reklamiranja, razmene linkova i sadržaja i svakom drugom polju objektivnog, nadstranačkog, nepristrasnog i slobodnog novinarstva.

Reporter je član Mreže onlajn medija Srbije (Serbian Media Network) i Udruženja onlajn novinara Srbije (UONS)

Udruženje onlajn novinara Srbije - UONS

OSNIVAČ:

Reporter Media Agency

REPORTER © Nezavisni onlajn magazin * Beograd,SERBIA

Create a website for freeWebnode