Bitka za Kruševac: Đilas i Petrović u klinču!

15.03.2013 10:27

Stranka regionalista "Pokret za promene" iz Kruševca pristupila je juče kolektivno ostatku Demokratske stranke.Lider Pokreta za promene dr Branislav Katančević poznat je u gradu na Rasini po tome što je pre tri godine, dok je bio istaknuti član DS, prebio jednog kruševačkog socijalistu i slomio mu jagodičnu kost. Zato je izbačen iz DS-a, pa se tek tada naknadno setio regionalizacije Srbije i formirao Pokret za promene da bi ga sada predao u ruke zloglasnom tajkunu poreklom iz Istre Draganu Đilasu.

Nekadašnja prestonica Srbije opet zauzima strateški važno mesto na geopolitičkoj mapi Srbije.Ostatak nekadašnje Demokratske stranke predvođen kontroverznim tajkunom poreklom iz Istre i gradonačelnikom Beograda u ostavci Draganom Đilasom pridobio je ovih dana lokalni Pokret za promene na čelu sa nekadašnim demokratom dr Branislavom Katančevićem na čelu dok su na drugoj strani bivši članovi DS-a predvođeni poslanikom Miodragom Đidićem formirali Inicijativni odbor za osnivanje partije Zajedno za Srbiju čiji je osnivač bivši visoki funkcioner DS-a Dušan Petrović.

U gradu na Rasini kruže priče o visini cifre kojom je Đilas praktično kupio ceo jedan lokalni politički Pokret za promene i njenog lidera i do nedavno veoma popularnog dr Katančevića,inače direktora turističkog kompleksa Ribarska banja.Poznavaoci političkih prilika u Kruševcu tvrde da je dr Katančević pripajanjem Pokreta za promene ostatku DS-a pod Đilasovom palicom praktično potpisao političku eutanaziju svom političkom projektu i da nema osobe i načina koji će članove,simpatizere i glasače Pokreta za promene naterati da podrže suludu autoritarnu centralisitičko-beogradsku politiku Dragana Đilasa.

Kao potvrda ovome služe podaci da članovi Pokreta za promene već masovno  istupaju iz članstva zbog manipulacije lidera dr Katančevića i trgovanja interesima Kruševca zarad ličnog bogaćenja i dodvoravanja Draganu Đilasu,dokazanom neprijatelju svake demokratske misli.

S druge strane,bivši članovi i odbornici Demokratske stranke u Kruševcu  koji su pobegli od Đilasove centralističke diktatorske politike  formirali su Inicijativni odbor za  osnivanje partije Zajedno za Srbiju čiji je promoter bivši čelnik DS-a Dušan Petrović.Ova sve popularnija stranka u osnivanju zalaže se za transparentnu decentralizaciju Srbije i izjednačavanje prava Centralne Srbije sa pravima Vojvodine i Beograda i ravnomeran razvoj svih delova Srbije.

Ima nagoveštaja da će u Kruševcu biti buduće sedište nove stranke Zajedno za Srbiju a najverovatnije i grad u kome će zasedati buduća narodna skupština i Vlada Centralne Srbije. U prilog ovome ide i činjenica da je nekadašnja prestonica Kragujevac,iako prirodni geopolitički centar Srbije,kao izbor budućeg administrativnog centra Centralne Srbije otpao u samom startu zbog toga što ovim gradom neprikosnoveno vladaju kadrovi bivšeg SPO od nedavno prestrojeni u koaliciju regionalista Zajedno za Šumadiju,koja je pridruženi član Ujedinjenih regiona Srbije.

KO JE DR BRANISLAV KATANČEVIĆ ?

Prevarant hoće u vlast

KRUŠEVAC - Pukla tikva!
- Želim da se izvinim svim građanima Kruševca jer sam jednom okrutnom i opasnom čoveku pomogao da dođe nadomak vlasti. Doživeo sam strašne stvari od Branislava Katančevića. Na ličnom primeru sam video kako bez pardona vara i laže.

Ovako svoju ispovest počinje ugledni kruševački biznismen Zoran Vulić, potpredsednik i finansijer stranke Pokret za promene, čiji je lider baš Katančević, inače direktor specijalne bolnice u Ribarskoj banji.

Katančević je poznat i po tome što je pre dve godine, dok je bio član DS, prebio jednog kruševačkog socijalistu i slomio mu jagodičnu kost. Zato je izbačen iz DS, pa je formirao Pokret za promene, koji je pregovarao sa svim političkim strankama.

- Uslov za podršku na izborima bio je da Katančevićev sin bude na poslaničkoj listi. Razgovarao je s LDP, ali neuspešno - navodi Vulić.

Kada je formiran Pokret za promene, Katančević je od Vulića dobio prostor od 60 kvadrata, da bi u kasnijoj fazi kampanje tražio još veći, od 170 metara kvadratnih.

- Ništa mi nikada nije plaćeno. Ogromne troškove četiri telefonske linije i struje morao sam skoro uvek da plaćam sam - optužuje Vulić.
Ubrzo dolazi do kulminacije.

- Rekao sam mu da mora da napusti moje prostorije, a on je u noći između 28. i 29. marta upao u kancelarije i izneo bukvalno sve: kompjutere, telefone, čak je i štekere povadio... Podneo sam krivičnu prijavu zbog iznošenja stvari i pretnji mojoj deci. Poručio mi je da pazim na njih - kivan je Vulić.

Branislav Katančević

 

 

<p>&lt;p&gt;&lt;br /&gt;&lt;/p&gt;&lt;div style="background-color: none transparent;"&gt;&lt;a data-cke-saved-href="https://news.rsspump.com/" href="https://news.rsspump.com/" title=""&gt;news&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;</p>

Назад   TV REPORTER   

HIT KNJIGA !!!


MEDIJSKI PARTNER


Kontakt

Newsletter

Primajte naše vesti:

Prvi nezavisni onlajn multimedijalni projekat u Srbiji i regionu. Onlajn magazin, radio i TV u službi istine, naroda i pravde. Reporter je otvoren za saradnju sa svim zainteresovanim subjektima na polju reklamiranja, razmene linkova i sadržaja i svakom drugom polju objektivnog, nadstranačkog, nepristrasnog i slobodnog novinarstva.

Reporter je član Mreže onlajn medija Srbije (Serbian Media Network) i Udruženja onlajn novinara Srbije (UONS)

Udruženje onlajn novinara Srbije - UONS

OSNIVAČ:

Reporter Media Agency

REPORTER © Nezavisni onlajn magazin * Beograd,SERBIA

Create a website for freeWebnode