Bivši kaluđer meri radijaciju na brani Rovni !

24.11.2012 21:49

Raščinjeni monah SPC, Antonije Davidović preko jednog internet sajta koji se bavi pravoslavljem, zatražio je na zajam aparat za merenje radijacije, “Gajger-Milerov brojač. Ovu spravu Davidović je zatražio kako bi sa stanovništvom izmerio radijaciju na jednom delu planirane akumulacije vode za piće “Rovni”.

 

Antonije DavidovićDavidović traži Gajgerov brojač na zajam

- Molim svu braću i sestre da se potrude da, što pre, saznaju kako i gde se može naći stručan čovek sa aparatom za merenje radijacijem, “Gajger-Milerovim brojačem. Ako li neko poznaje nekoga u vojsci (koja ga ima u svim kasarnama), ili među naučnicima, ili neko aparat poseduje privatno (npr. na zapadu to imaju mnoga privatna domaćinstva za merenje radijacije svoga okruženja). Potrebno nam je samo jednokratno, samo da izmerimo radijaciju na jednom delu planirane akumulacije vode za piće “Rovni” na koju okolno stanovništvo činjenično sumnja. Kako mesecima već bezuspešno tragamo za ovim, sa nadom na Boga, prinuđeni smo i ovako javno upitati sve Vas - piše na internet sajtu na kome je još ostavljen telefonski broj raščinjenog monaha Antonija Davidovića, kako bi ga ljudi dobre volje mogli kontaktirati.

Podsećamo da je isti raščinjeni monah sredinom ove godine uhapšen u Valjevu jer je svojim automobilom nasrnuo na policajce i radnike na jednom gradilištu.

 

On je svojim automobilom nasrnuo na radnike i policajce, pa su krivične prijave podnete zbog ugrožavanja sigurnosti radnika i zbog napad na službeno lice u obavljanju poslova bezbednosti. Istražni sudija Osnovnog suda u Valjevu mu je posle saslušanja odredio pritvor do mesec dana.

Davidović je mesec dana pre tog napada, posle sličnog incidenta, porušio dva stuba buduće merne stanice i osmatračkog centra na brani Rovni i pričinio štetu od oko 800.000 dinara, a policija je tada obavila uviđaj.

U septembru prošle godine grupa građana, koju predvodi Davidović, a koja sebe naziva "stražari gračanički". napala je beogradske i valjevske arheologe, koji su istraživali starost crkve, a potom su njene zidove omalterisali i ekshumirane grobove u crkvenoj porti zatrpali.

Spor vernika i države o sudbini valjevske Gračanice, crkve Svetog arhangela Mihaila iz 16. veka, traje godinama zbog toga što bi ta bogomolja trebalo da bude potopljena vodom budućeg veštačkog jezera Rovni na reci Jablanici.

Radovi na brani Rovni traju 25 godina, a blagoslov za izgradnju nove crkve, na Rakića brdu u Tubraviću, koja je i izgrađena, dali su episkopi Jovan (Velimirović) i Lavrentije (Trifunović) dok su bili na čelu tadašnje Šabačko-valjevske eparhije.

Vladika valjevski Milutin (Knežević) oglasio se tada povodom prošlogodišnjih incidenata saopštenjem da Valjevska eparhija SPC i on ne podržavaju proteste u Gračanici ali i apelom da nadležni pronađu rešenje i punjenje brane zaustave na koti nižoj od planirane kako bi se sprečilo potapanje Gračanice.

Draganu Davidoviću je monaški čin oduzet odlukom nadležnih crkveno-sudskih organa SPC zbog pružanja podrške bivšem vladiki Artemiju (Radosavljeviću) i učešću u incidentima koji su se tim povodom dešavali u Gračanici na Kosovu i Metohiji i pred Patrijaršijom SPC u Beogradu.

 

 

 

<p>&lt;p&gt;&lt;br /&gt;&lt;/p&gt;&lt;div style="background-color: none transparent;"&gt;&lt;a data-cke-saved-href="https://news.rsspump.com/" href="https://news.rsspump.com/" title=""&gt;news&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;</p>

Назад   TV REPORTER   

HIT KNJIGA !!!


MEDIJSKI PARTNER


Kontakt

Newsletter

Primajte naše vesti:

Prvi nezavisni onlajn multimedijalni projekat u Srbiji i regionu. Onlajn magazin, radio i TV u službi istine, naroda i pravde. Reporter je otvoren za saradnju sa svim zainteresovanim subjektima na polju reklamiranja, razmene linkova i sadržaja i svakom drugom polju objektivnog, nadstranačkog, nepristrasnog i slobodnog novinarstva.

Reporter je član Mreže onlajn medija Srbije (Serbian Media Network) i Udruženja onlajn novinara Srbije (UONS)

Udruženje onlajn novinara Srbije - UONS

OSNIVAČ:

Reporter Media Agency

REPORTER © Nezavisni onlajn magazin * Beograd,SERBIA

Create a website for freeWebnode