Boris Tadić dobio posao i stan od DS-a !

29.11.2012 00:12

Bivši predsednik Srbije i bivši predsednik Demokratske stranke (DS) Boris Tadić zaposlio se za stalno u DS-u na još nepoznatim poslovima za mesečnu platu od 148.000 dinara.

“Prvi počasni predsednik Boris Tadić, nakon što je podneo ostavku na mesto predsednika Srbije i nema nijednu javnu funkciju, stupio je u stalni radni odnos u DS-u”, rečeno je u Informativnoj službi DS-a.

U DS-u su naveli da su pravilnikom o sistematizaciji radnih mesta u stranci predviđene posebne unutrašnje jedinice, pod kojima se podrazumevaju organi stranke, tako da postoji pravni okvir da Tadić, kao počasni predsednik, bude na stalnom radu u stranci a ne zna još uvek se kakvi će mu radni zadaci biti dodeljeni.

Izvori iz DS kažu da je Tadiću bilo kakav posao potreban prvenstveno ne toliko zbog prihoda koliko zbog vraćanja u normalu i radnim obavezama koje je Tadić apsolutno zapostavio zapavši u apatiju i depresiju zbog političkih poraza koje su mu naneli Nikolić pa Đilas u ovoj godini i porodičnih problema koji su kulminirali odlaskom supruge i dece u Hrvatsku kod supruginih roditelja.

Koliko je teško podneo gubitak javnih funkcija Tadić demonstrira i svakodnevnim druženjem sa kojom čašicom alkohola više...

Nezvanično saznajemo da će Tadić biti predsednik za Odbora za regionalnu saradnju DS-a s obzirom da ima trojno državljanstvo - matično bosansko (rođen je u Sarajevu), crnogorsko po ocu i nacionalnom opredeljenju i srpsko jer živi i radi u Srbiji više decenija te je kao lice koje boravi dovoljno dug period na privremenom radu u inostranstvu stekao pravo i na državljanstvo Srbije.

Tadić je, prema zakonu, kao bivši predsednik Srbije, imao pravo i na mesečnu naknadu u iznosu plate predsednika dok se ne zaposli ili dok ne ispuni uslove za penziju, najviše šest meseci od završetka mandata uz eventualni produžetak za još pola godine.

Pošto je sada stalno zaposlen u DS-u kao jedan od organa partije, izgubio je pravo koje je stekao na osnovu dva predsednička mandata.

 

S obziorm da je Tadić još uvek beskućnik u državi u kojoj je jedno vreme bio čak i predsednik (!), Demokratska stranka (čitaj: Đilas) je sredinom jula za Tadića zakupila i kuću u u Beogradu od preduzeća Dipos.Troškove iznajmljivanja u potpunosti snosi stranka (čitaj: Đilas) iz sopstvenih sredstava.

Prema javnim podacima u DS su inače ukupno zaposlene 134 osobe, čija je prosečna bruto zarada 50.500 dinara, odnosno nešto više od 32.000 neto.

 

 

<p>&lt;p&gt;&lt;br /&gt;&lt;/p&gt;&lt;div style="background-color: none transparent;"&gt;&lt;a data-cke-saved-href="https://news.rsspump.com/" href="https://news.rsspump.com/" title=""&gt;news&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;</p>

Назад   TV REPORTER   

HIT KNJIGA !!!


MEDIJSKI PARTNER


Kontakt

Newsletter

Primajte naše vesti:

Prvi nezavisni onlajn multimedijalni projekat u Srbiji i regionu. Onlajn magazin, radio i TV u službi istine, naroda i pravde. Reporter je otvoren za saradnju sa svim zainteresovanim subjektima na polju reklamiranja, razmene linkova i sadržaja i svakom drugom polju objektivnog, nadstranačkog, nepristrasnog i slobodnog novinarstva.

Reporter je član Mreže onlajn medija Srbije (Serbian Media Network) i Udruženja onlajn novinara Srbije (UONS)

Udruženje onlajn novinara Srbije - UONS

OSNIVAČ:

Reporter Media Agency

REPORTER © Nezavisni onlajn magazin * Beograd,SERBIA

Create a website for freeWebnode