Bosanski lonac u Đilasovoj kuhinji za kuvanje SNS i Vučića

03.03.2013 19:30

Lider ostatka Demokratske stranke u medijima koji su pod njegovom kontrolom promoviše Šešeljeve radikale kako bi okrnjio rastući rejting SNS i Aleksandra Vučića.Saradnja Demokratske stranke sa SRS bila je direktnija i konkretnija  u opštini Bač, gde su za male pare,bukvalno za pivo i cigarete demokrate podmitili radikale i izbacili iz vlasti SNS.

BEOGRAD - Tajni dil dva Bosanca - Dragan Đilas i Vojislav Šešelj protiv naprednjaka i Vučića.

Demokratska stranka sklopila je tajni politički dogovor o saradnji sa Šešeljevom radikalnom strankom, saznaje se od izvora u vrhu DS. S obzirom na činjenicu da je Šešeljeva stranka sastavljena praktično od Bosanaca,radikali rado prihvataju svaku saradnju sa svojim zemljakom Đilasom,kome su roditelji takođe Bosanci.

- Ideja iz medijske kuhinje našeg lidera Dragana Đilasa jeste da se Šešeljevi radikali, skrajnuti otkako su ostali van parlamenta, promovišu u medijima i napadaju SNS ne bi li tako okrnjili rejting naprednjaka i  lidera Aleksandra Vučića koji bi bili praktično "skuvani" u tom bosanskom loncu- kaže naš izvor.

Da je to zaista tako svedoči niz pojavljivanja u medijima funkcionera SRS koje kontroliše gradonačelnik Beograda, iako su potpuno nerelevantan politički faktor u zemlji sa svega dva-tri odsto podrške u glasačkom telu. Đilas ih praktično koristi kao svoje oružje protiv naprednjaka, i to mu nije prvi put. Svojevremeno je u dnevnom listu Pres, koji je bio njegovo vlasništvo, davao naloge da se pišu tekstovi o „sirotom Šešelju, koji godinama trune u Hagu“.

Tako je nedavno u medijima koje kontroliše Đilas odjeknula izjava potpredsednika SRS Milorada Mirčića, koji je optužio predsednika Srbije Tomislava Nikolića i prvog potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića da su navodno 2008. godine dobili pet miliona evra od Miroslava Miškovića i Stanka Subotića Caneta.

- Naša saradnja sa SRS bila je direktnija i konkretnija  u opštini Bač, gde smo za male pare,bukvalno za pivo i cigarete podmitili radikale i izbacili iz vlasti SNS - podseća naš sagovornik.

Izvor iz vrha DS kaže da se Đilasu isplati „saradnja“ s radikalima, jer mu je mnogo važno da smanji popularnost SNS.

- Pare nisu problem, Đilas ne pita koliko košta srozavanje SNS, jer posle narednih izbora moramo u vladu. Mi radikalima i finansijski pomažemo - kaže naš izvor.

U medijima koje kontroliše Đilas i ranije su se pojavljivali tekstovi koji idu naruku radikalima i to u periodima kad je DS bila potrebna podrška SRS u Skupštini. Tako je SRS ranije glasao za Rezoluciju o kontinuitetu državne politike prema Kosovu.

 

 

<p>&lt;p&gt;&lt;br /&gt;&lt;/p&gt;&lt;div style="background-color: none transparent;"&gt;&lt;a data-cke-saved-href="https://news.rsspump.com/" href="https://news.rsspump.com/" title=""&gt;news&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;</p>

Назад   TV REPORTER   

HIT KNJIGA !!!


MEDIJSKI PARTNER


Kontakt

Newsletter

Primajte naše vesti:

Prvi nezavisni onlajn multimedijalni projekat u Srbiji i regionu. Onlajn magazin, radio i TV u službi istine, naroda i pravde. Reporter je otvoren za saradnju sa svim zainteresovanim subjektima na polju reklamiranja, razmene linkova i sadržaja i svakom drugom polju objektivnog, nadstranačkog, nepristrasnog i slobodnog novinarstva.

Reporter je član Mreže onlajn medija Srbije (Serbian Media Network) i Udruženja onlajn novinara Srbije (UONS)

Udruženje onlajn novinara Srbije - UONS

OSNIVAČ:

Reporter Media Agency

REPORTER © Nezavisni onlajn magazin * Beograd,SERBIA

Create a website for freeWebnode