Božović: MUP i državni organi neće tolerisati pretnje

15.01.2013 20:11

Državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Vladimir Božović, Crnogorac iz Nikšića,izjavio je danas da će MUP Srbije i nadležni državni organi "obezbediti mir i bezbednost svakom građaninu Srbije i da neće tolerisati pojedinačne i grupne pretnje ili ugrožavanje državnog i ustavnog poretka".

Božović je rekao da atmosfera u vezi sa uklanjanjem spomenika OVPMB u Preševu utiče na percepciju građana u vezi sa bezbednošću i da su se oko spomenika stvorile nepotrebne tenzije, gde je jedan "komunalni problem doveden do političkog problema".
On je podsetio da je od 1999. godine do danas na Kosovu i Metohiji uništen i oštećen 5.261 nadgrobni spomenik, da je tokom 2004. zapaljeno i uništeno 34 crkava i manastira, kao i da je 50 pravoslavnih grobalja sravnjeno sa zemljom.
"Ako to uporedimo sa uklanjanjem jednog spomenika koji je suprotno zakonima Srbije tamo i postavljen i nefunkcionisanje lokalne samouprave u odnosu na sve ovo što je negde ozbiljna pretnja, a negde sajber pretnja, to govori o toj percepciji bezbednosti građana", rekao je Nikšićanin Božović.

 

 

<p>&lt;p&gt;&lt;br /&gt;&lt;/p&gt;&lt;div style="background-color: none transparent;"&gt;&lt;a data-cke-saved-href="https://news.rsspump.com/" href="https://news.rsspump.com/" title=""&gt;news&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;</p>

Назад   TV REPORTER   

HIT KNJIGA !!!


MEDIJSKI PARTNER


Kontakt

Newsletter

Primajte naše vesti:

Prvi nezavisni onlajn multimedijalni projekat u Srbiji i regionu. Onlajn magazin, radio i TV u službi istine, naroda i pravde. Reporter je otvoren za saradnju sa svim zainteresovanim subjektima na polju reklamiranja, razmene linkova i sadržaja i svakom drugom polju objektivnog, nadstranačkog, nepristrasnog i slobodnog novinarstva.

Reporter je član Mreže onlajn medija Srbije (Serbian Media Network) i Udruženja onlajn novinara Srbije (UONS)

Udruženje onlajn novinara Srbije - UONS

OSNIVAČ:

Reporter Media Agency

REPORTER © Nezavisni onlajn magazin * Beograd,SERBIA

Create a website for freeWebnode