Britanija izlazi iz EU?

23.11.2012 04:09

Budžet EU trebalo bi da bude usvojen danas, ali se očekuje da će ceo sastanak biti veoma turbulentan zbog sučeljavanja različitih stavova zemalja članica po tom pitanju

Dejvid Kameron,

Dejvid Kameron staviće veto na budžet EU

LONDON - Sve klimavije.
Britanija bi mogla da napusti Evropsku uniju ako propadnu pregovori o budžetu Unije za period od 2014. do 2020. Naime, britanski premijer Dejvid Kameron spreman je da uloži veto na bilo koju odluku kojom bi budžet bio veći od onog iz prethodnih sedam godina, a jedan od njegovih najbližih saradnika, ministar obrazovanja Majkl Gouv, rekao je da je ta ostrvska zemlja spremna i da jednostavno istupi iz zajednice ako ostale članice ne ispune neke njene uslove.

Budžet EU trebalo bi da bude usvojen danas, ali se očekuje da će ceo sastanak biti veoma turbulentan zbog sučeljavanja različitih stavova zemalja članica po tom pitanju. S jedne strane nalaze se bogate države, a sa druge su one siromašnije, koje traže veću novčanu pomoć, samim tim i veći budžet zajednice. Među bogatima posebno se ističe Britanija, za koju je neprihvatljivo da novi budžet bude makar i za jedan evro veći nego prethodni, koji je iznosio 1.000 milijardi evra.

Analitičari smatraju da bi neslaganje o budžetu moglo da ubrza održavanje referenduma o otcepljenju Britanije od EU, o čemu se već dugo govori, a na kojem bi oko 56 odsto građana glasalo za izlazak iz Unije.

 

 

 

<p>&lt;p&gt;&lt;br /&gt;&lt;/p&gt;&lt;div style="background-color: none transparent;"&gt;&lt;a data-cke-saved-href="https://news.rsspump.com/" href="https://news.rsspump.com/" title=""&gt;news&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;</p>

Назад   TV REPORTER   

HIT KNJIGA !!!


MEDIJSKI PARTNER


Kontakt

Newsletter

Primajte naše vesti:

Prvi nezavisni onlajn multimedijalni projekat u Srbiji i regionu. Onlajn magazin, radio i TV u službi istine, naroda i pravde. Reporter je otvoren za saradnju sa svim zainteresovanim subjektima na polju reklamiranja, razmene linkova i sadržaja i svakom drugom polju objektivnog, nadstranačkog, nepristrasnog i slobodnog novinarstva.

Reporter je član Mreže onlajn medija Srbije (Serbian Media Network) i Udruženja onlajn novinara Srbije (UONS)

Udruženje onlajn novinara Srbije - UONS

OSNIVAČ:

Reporter Media Agency

REPORTER © Nezavisni onlajn magazin * Beograd,SERBIA

Create a website for freeWebnode