Чанак: Београд хоће да уништи Војводину,жалићемо се Европском парламенту!

15.12.2012 21:39

НОВИ САД- Председник Лиге социјалдемократа Војводине Ненад Чанак изјавио је да се, после прекомпоновања власти у војвођанским градовима и општинама, „сваки час очекује и удар на покрајинску власт“, што би требало да „послужи за финални обрачун са Војводином као политичком заједницом“.
Nenad CanakЧанак је рекао да би последица тога могло да буде интернационализација војвођанског питања.
-Зато ћемо морати да се обратимо свим пријатељима у Европском парламенту и региону, а имамо их довољно. И да запитамо како је могуће да се такав проблем, као што је уништавање једног цивилизацијског простора као што је Војводина, од централистичких власти у Београду успешно гура под тепих већ 24 године, навео је Чанак.
Он је казао да би актуелна покрајинска влада, коју предводи заменик председника ДС Бојан Пајтић, морала да заузме много чвршћи став у борби за остваривање права грађана Војводине.

 

-Ако се сада не побуни, мораћемо да тражимо друге начине супротстављања, рекао је Чанак .
-То значи да ће Србија имати све веће проблеме на својој територији и да ће морати да плати много већу цену него што је платила до сад, закључио је Чанак.
Према речима Чанка, Србија се не држи сопственог устава ни кад је реч о Косову, ни кад је у питању Војводина, „чиме доказује да није правна држава“, и додао да је положај Војводине „климав и несигуран“ докле год није дефинисан Уставом.

 

 

 

<p>&lt;p&gt;&lt;br /&gt;&lt;/p&gt;&lt;div style="background-color: none transparent;"&gt;&lt;a data-cke-saved-href="https://news.rsspump.com/" href="https://news.rsspump.com/" title=""&gt;news&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;</p>

Назад   TV REPORTER   

HIT KNJIGA !!!


MEDIJSKI PARTNER


Kontakt

Newsletter

Primajte naše vesti:

Prvi nezavisni onlajn multimedijalni projekat u Srbiji i regionu. Onlajn magazin, radio i TV u službi istine, naroda i pravde. Reporter je otvoren za saradnju sa svim zainteresovanim subjektima na polju reklamiranja, razmene linkova i sadržaja i svakom drugom polju objektivnog, nadstranačkog, nepristrasnog i slobodnog novinarstva.

Reporter je član Mreže onlajn medija Srbije (Serbian Media Network) i Udruženja onlajn novinara Srbije (UONS)

Udruženje onlajn novinara Srbije - UONS

OSNIVAČ:

Reporter Media Agency

REPORTER © Nezavisni onlajn magazin * Beograd,SERBIA

Create a website for freeWebnode