CIRKUS: Crnogorac Božović ispituje poreklo srbijanskog državljanstva zemljaku Šariću

08.01.2013 10:57

Državni sekretar MUP-a Srbije,inače Crnogorac iz Nikšića,Vladimir Božović izjavio je da će insistirati na tome da se utvrdi ko je i zašto Darku Šariću dao državljanstvo Srbije i ko mu je omogućio da kupuje preduzeća i zemljište po Srbiji, ko je s njim zimovao i letovao.

Božović: Utvrditi ko je Šariću dao državljanstvo

"Kao državni sekratar iz redova SNS zadužen za unutrašnju kontrolu MUP-a, u saradnji sa tužilaštvom insistiraću na tome da se utvrdi ko je i zašto Šariću dao državljanstvo Srbije, ko mu je omogućio da kupuje privatna preduzeća, ko mu je od pokrajinskih funkcionera omogućio da kupuje zemljište u Vojvodini i da opljačka 'Metals banku', kao i ko je sa njim zimovao i letovao", rekao je Božović.

On je naglasio da apsolutno postoji politička volja da se uhapsi Darko Šarić i da nema govora da bilo ko iz vlade hoće da štiti narko-bosa, koji je u bekstvu.

Božović ističe da izjavu Aleksandra Vučića da očekuje "da u 2013. godini pred lice pravde bude izveden Darko Šarić" podržava premijer Ivica Dačić, cela Vlada, ceo MUP i država.
"Vlada u kojoj bi neko štitio narko-bosa zaslužuje ne samo da padne nego da bude uhapšena, i to je ozbiljno krivično delo. Uz sve brojne prepreke i kriminalne resurse kojima Šarić raspolaže, ja sam optimista i verujem Vučiću, koji je i do sada pokazao da drži reč. Došlo je vreme da država uzvrati udarac", rekao je Božović.

 

KO JE OVAJ ČOVEK U ODELU I SANDALAMA ?!

Početak - Rođen je 3. decembra. 1970. u Nikšiću. Otac Radovan, službenik i majka Jovanka (Đurović) domaćica, imaju dve kćeri i dva sina. Ova stara crnogorska porodica je, prema jednoj verziji iz Pipera, a drugoj iz Grblja, mesta koje je izrodilo i jednog cara, čuvenog Lazara. I, budući prvi predsednik nove države Srba i Crnogoraca, Svetozar Marović, je iz Grblja, a on voli i da istakne:

"Poveljom kralja Milutina 1307. godine Grbalj je podložen Kotoru. Pamte ga više po seljačkim bunama od 1421. i autentičnosti zakonodavstva, po intenzivnom duhovnom životu i strogim običajima njegovih ljudi).

Ovi Božovići, poznati po pradedi Andriji i kao Andrići, više od 200 godina žive u Miločanima, kod Nikšića. Jedna loza Božovića pustila je korene na Palama, u Sarajevu, druga u Raškoj. Osim Andrije, seoskog kmeta, koji se ženio tri puta ("Ne zato što se razvodio, ne daj bože, već su mu žene umirale", tvrdi praunuk), poznat je i đed Jovan, koji je presuđivao u svim seoskim sporovima...

Detinjstvo - S dedom Jovanom, od koga je i nasledio ljubav prema pravdi i advokaturi, obišao je celu Crnu Goru. Deda ga je vodio svuda, a unuk je kao sunđer upijao šta odrasli zbore... Kad je deda umro, tad sedmogodišnjak Vlado, prvi je zalelekao za njim...

Verska opredeljenost - Pravoslavna, slavi Lučindan. "Osnova i suština života je vera!"

Nacionalnost - Srbin. Bio je Crnogorac donedavno: "Dok muslimani i Albanci nisu postali Crnogorci..." S obzirom na to da je šef Odeljenja za pravosuđe i ljudska prava u Koordinacionom telu za Kosovo, da živi u Beogradu, i da je zbog roditelja i Mitropolije Crnogorsko-primorske, čiji je advokat, imao priliku da dobro upozna sve delove srpskog naroda, može da kaže: "Sloga nam je potrebnija od hleba, ali se mi uporno odričemo ovog hleba života."

Obrazovanje - Završio je OŠ "Olga Golović" u Nikšiću, potom srednju, smer književnost, kada je i nagrađeb od Železare "Boris Kidrič" Nikšić sa 50.000 dinara, za najđaka generacije. Slede kriminalističke studije u Beogradu, pa studije prava, malo u Podgorici, malo u Kragujevcu, da bi diplomirao na Pravnom fakultetu u Beogradu, gde je i na poslediplomskim studijama.

Karijera - Prve pare zaradio je prodajući knjige i časopise, još kao student. Istovremeno, vozio je kamion do Italije... Ozbiljniji advokatski angžman usledio je po otvaranju sopstvene kancelarije, što i nije česta praksa (maj 1997). Iako i sam mlad, s ponosom kaže da je "izveo" pet-šest mladih pripravnika...

Javnost ga je upoznala kao advokata Mitropolije Crnogorsko-primorske, ali pravu slavu stekao je zastupajući prvog haškog optuženika, Dušana Tadića, zajedno s Džonom Lingvistonom, koji sada brani Milana Milutinovića. Pravni je zastupnik i bivšeg generalnog direktora građveinske firme "Rad"...

Veliko interesovanje izazvao je posle Ibarske magistrale, jer predstavlja porodice oštećenih, ali i zato što se na mestu udesa pojavio, maltene, odmah... Apsolutna zvezda postao je pre nedelju dana, kada se "ljubazno odazvao pozivu američkog predsednika Buša da bude gost na čuvenom Molitvenom doručku". Iz jugoslovenske delegacije procurela je vest da je bio veoma primećen u Beloj kući, posebno od gospođe Hilari Klinton...

Angažovan je i u Fondu Petar Drugi Petrović Njegoš, a poslovni motu mu je: "Sudnica je velika javna i životna arena u kojoj se treba viteški boriti."

Stranački angažman - Nije bio član nijedne stranke, a politiku, ovaj izdanak iz gotovo stoprocentno četničke kuće Božovića, opisuje kao javni posao kojim bi se trebalo baviti za opštu, a ne ličnu korist.

Zanimljivosti - Kad ne brani Srbe s juga Srbije, a sudeći po činjeničnom stanju, ima pune ruke posla, voli da čita: Bibliju, Krivični zakonik, i Njegoša i Dostojevskog, a ako mu i posle njih "pretekne vremena", neki roman. Pliva, trči, igra tenis, ali i potpuno netipično za đetića, zna i voli da kuva - sve varijante crnogorskih jela (u svako jelo malo krompira, što bi rekli zlobnici) i posebno mu leže salate. Sluša sve, izdvaja klasiku (Mocarta), etno muziku i, naravno, gusle.

I da nije male sitnice, bio bi savršen. Ali... Želja za perfekcijom donela mu je i neke negativne poene kod sedme sile. Jer, malo koji advokat (javna ličnost), toliko insistira na preciznom "baratanju rečima".

"Reč je i moje sredstvo za rad. Nekad je reč ruža, nekada britka sablja."
Često, i ovo malo slobodnog vremena ćerda u potrazi za suđenicom.

 

 

 

<p>&lt;p&gt;&lt;br /&gt;&lt;/p&gt;&lt;div style="background-color: none transparent;"&gt;&lt;a data-cke-saved-href="https://news.rsspump.com/" href="https://news.rsspump.com/" title=""&gt;news&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;</p>

Назад   TV REPORTER   

HIT KNJIGA !!!


MEDIJSKI PARTNER


Kontakt

Newsletter

Primajte naše vesti:

Prvi nezavisni onlajn multimedijalni projekat u Srbiji i regionu. Onlajn magazin, radio i TV u službi istine, naroda i pravde. Reporter je otvoren za saradnju sa svim zainteresovanim subjektima na polju reklamiranja, razmene linkova i sadržaja i svakom drugom polju objektivnog, nadstranačkog, nepristrasnog i slobodnog novinarstva.

Reporter je član Mreže onlajn medija Srbije (Serbian Media Network) i Udruženja onlajn novinara Srbije (UONS)

Udruženje onlajn novinara Srbije - UONS

OSNIVAČ:

Reporter Media Agency

REPORTER © Nezavisni onlajn magazin * Beograd,SERBIA

Create a website for freeWebnode