ČIVIJAŠKI: Šabačke demokrate otkačile Đilasa - prave srbijansku partiju!

27.02.2013 07:48

Dušan Petrović, Dragan Đilas, DS, isključenje, žalbaŠABAC - Članovi raspuštenog gradskog odbora Demokratske stranke u Šapcu odlučili su da napuste tu stranku i priključe se bivšem potpredsedniku DS Dušanu Petroviću u osnivanju stranke Zajedno za Srbiju! Od 95 članova šabačkog odbora DS, 85 je glasalo za napuštanje DS, dok je jedan bio uzdržan, a DS je napustio i gradonačelnik Šapca Miloš Milošević!

Podrška i iz Srbije

Dosadašnji predsednik šabačkog odbora Miodrag Filipović rekao je da će bivši članovi DS činiti inicijativni odbor za osnivanje stranke Zajedno za Srbiju Dušana Petrovića, a da će im se priključiti još neki lokalni odbori DS iz Srbije koji podržavaju platformu formiranja srbijanske narodne skupštine i izvršne vlasti kakvu ima Vojvodina. U Šapcu je na vlasti koalicija DS, Srpskog pokreta obnove i Liberalno demokratske partije, a Milošević je rekao da današnje promene u DS neće uticati promenu vlasti u tom gradu.

"U lokalnom parlamentu DS je do sada imao 25 odbornika, večeras je iz DS izašlo 19, a ostalo šest, međutim, mi smo se već dogovorili da ćemo se u daljem radu ponašati kao koalicija i učestvovati u svim projektima koje smo započeli", rekao je Milošević. Centrala DS je ranije danas raspustila šabački odbor i za poverenika u tom gradu odredila zloglasnog Borislava Stefanovića.

Petrović: Nismo mi otišli iz DS, nego je DS otišao od sebe

Dušan Petrović izjavio je da sa bivšim članovima šabačkog odbora DS, koji su mu se pridružili u formiranju stranke Zajedno za Srbiju, godinama deli iste vrednosti i da je zato njihovo napuštanje DS prirodno.
"Uvereni smo da nismo mi otišli iz DS, nego je DS otišla od sebe. To je tačka na kojoj je (predsednik DS Dragan) Đilas kapitulirao", rekao je Petrović na sastanku bivših članova DS na kojem su odlučili da mu se pridruže u osnivanju nove stranke.

Petrović je rekao da je suština zalaganja nove stranke Zajedno za Srbiju da Vojvodina, Beograd i centralna Srbija imaju istovetne institucije i nadležnosti - skupštinu, izvršnu vlast i budžet, jer "bez toga nema razvoja cele Srbije i suštinske decentralizacije".

ODBOR DS U ŠAPCU RASPUSTIO ĐILAS SMS-OM !

Gradski odbor Demokratske stranke (DS) u Šapcu raspušten je odlukom glavnog odbora centrale stranke, a za poverenika demokrata u tom gradu određen je Borko Stefanović.

Borko Stefanović

Po odluci organa stranke, članovi gradskog odbora u Šapcu, njih 98, obavešteni su o raspuštanju tog odbora SMS porukom u kojoj Stefanović navodi da "neki bivši funkcioneri demokrata rade protiv stranke i nanose joj nemerljivu štetu" i da će članstvo biti obavešteno narednih dana o buducim koracima.

 

Predsednik gradskog odbora DS u Šapcu Miodrag Filipović potvrdio je da je ta informacija stigla u stranku putem mejla, ali da u njoj nije bilo daljeg objašnjenja.

 

On je naveo da je eveć zakazan sastanak gradskog odbora DS u Šapcu na kome će članovi odlučiti da li ostaju u stranci ili će je napustiti "zbog toga što je DS prestala da bude demokratska i nosilac demokratskih promena kao i zbog nezadovoljstva načinom na koji Dragan Đilas vodi stranku".

 

Sastanku gradskog odbora šabačkih demokrata prisustvovaće i bivši član DS Dušan Petrović kao i narodni poslanici koji su pristupili novoformiranoj poslaničkoj grupi u Skupštini Srbije, "Zajedno za Srbiju".

 

 

 

<p>&lt;p&gt;&lt;br /&gt;&lt;/p&gt;&lt;div style="background-color: none transparent;"&gt;&lt;a data-cke-saved-href="https://news.rsspump.com/" href="https://news.rsspump.com/" title=""&gt;news&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;</p>

Назад   TV REPORTER   

HIT KNJIGA !!!


MEDIJSKI PARTNER


Kontakt

Newsletter

Primajte naše vesti:

Prvi nezavisni onlajn multimedijalni projekat u Srbiji i regionu. Onlajn magazin, radio i TV u službi istine, naroda i pravde. Reporter je otvoren za saradnju sa svim zainteresovanim subjektima na polju reklamiranja, razmene linkova i sadržaja i svakom drugom polju objektivnog, nadstranačkog, nepristrasnog i slobodnog novinarstva.

Reporter je član Mreže onlajn medija Srbije (Serbian Media Network) i Udruženja onlajn novinara Srbije (UONS)

Udruženje onlajn novinara Srbije - UONS

OSNIVAČ:

Reporter Media Agency

REPORTER © Nezavisni onlajn magazin * Beograd,SERBIA

Create a website for freeWebnode