Crna Gora: Sukob đetića-gejeva i mitropolita Amfilohija - govor mržnje i na Božić

08.01.2013 08:25

Sukob crnogorskih gejeva i mitropolita Amfilohija - govor mržnje i na BožićSukobi između đetića-gejeva i homofobičnih Crnogoraca evidentirani su širom Crne Gore.U Mojkovcu je prošle godine nasilno sprečen "Mojkovac prajd" u organizaciji poznatog mojkovačkog novinara,pesnika i publiciste Danila Dača Vukovića,deklarisanog homoseksualca i gej aktiviste poznatog i po "klevetanju" Mila Đukanovića dok je bio urednik podgoričkog dnevnika "Dan" zbog čega je robijao 6 meseci u zloglasnom zatvoru Spuž,gde je seksualno zlostavljan i sistematski maltretiran.
Nevladin "LGBT forum progres" iz Podgorice ocenio je da je božićna poruka mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija "govor mržnje" i pozvao nadležne organe da reaguju.
"Pravoslavna crkva predstavlja deo tradicije koju neguju i LGBT osobe zato nisu dobri pristupi koji isključuju ljude. Verske organizacije moraju uvažiti činjenicu da je dostojanstvo postala vodeća kategorija i smisao ljudskog života", naveo je u reagovanju direktor Foruma Zdravko Cimbaljević.

On je ocenio da Amfilohijeva poslanica "ne iznenađuje, jer se radi o kontinuiranom govoru mržnje koji nije primeren takvom sveštenom licu".

Cimbaljević je kazao da ga posebno brine što mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije "šalje netolerantne poruke kada vernici slave ljubav i saosećanje među ljudima".

Mitropolit crnogorsko-primorski je božićnu poruku posvetio "seksualnoj revoluciji", ocenivši da svet živi u vremenu "afirmacije nagonskog totalitarizma" koji "razara porodiocu i legalizuje sve seksualne izopačenosti".

"Ova revolucija novog (prastarog) paganskog totalitarizma... u ime polnog zadovoljenja, pretvara materinu upotrebu iz radionice života u radionicu smrti, legalizuje sve seksualne izopačenosti, od sodomije do pederastije", naveo je mitropolit Srpske pravoslavne crkve.

Istakao je da se Crkva svim svojim bićem i svedočenjem protivi "protivprirodnom, beslovesnom i jalovom raspaljivanju muškog na muško i ženskog na žensko".

 

 

<p>&lt;p&gt;&lt;br /&gt;&lt;/p&gt;&lt;div style="background-color: none transparent;"&gt;&lt;a data-cke-saved-href="https://news.rsspump.com/" href="https://news.rsspump.com/" title=""&gt;news&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;</p>

Назад   TV REPORTER   

HIT KNJIGA !!!


MEDIJSKI PARTNER


Kontakt

Newsletter

Primajte naše vesti:

Prvi nezavisni onlajn multimedijalni projekat u Srbiji i regionu. Onlajn magazin, radio i TV u službi istine, naroda i pravde. Reporter je otvoren za saradnju sa svim zainteresovanim subjektima na polju reklamiranja, razmene linkova i sadržaja i svakom drugom polju objektivnog, nadstranačkog, nepristrasnog i slobodnog novinarstva.

Reporter je član Mreže onlajn medija Srbije (Serbian Media Network) i Udruženja onlajn novinara Srbije (UONS)

Udruženje onlajn novinara Srbije - UONS

OSNIVAČ:

Reporter Media Agency

REPORTER © Nezavisni onlajn magazin * Beograd,SERBIA

Create a website for freeWebnode