'Putarska i metalska mafija' : Crnogorac Đurašković 'pevao' u policiji !

11.12.2012 07:24

Kontroverzni crnogorski biznismen,suvlasnik „Nibens grupe“ koja je opljačkala građane Srbije za više stotina miliona evra koje je raznim kanalima i transakcijama prebacio u rodnu Crnu Goru,saslušan zbog poslovnih veza sa familijom Mišković

Milo Đurašković,BEOGRAD - Ko da je pošao na modnu pistu.

Milo Đurašković, kontroverzni crnogorski biznismen i suvlasnik „Nibens grupe“, saslušan je juče u sedištu kriminalističke policije u Palati Srbije, a na pitanja policije odgovarao je čak pet sati. Đurašković je na saslušanje, koje je počelo u 10 časova, došao sam, bez advokata. Iznenađujuće dobro raspoložen, s osmehom koji mu nije silazio s lica, suvlasnik „Nibens grupe“ je apsolutno dominirao pred televizijskim kamerama i objektivima. Saslušanje je, kako je rekao, bilo formalno korektno, a na pitanje novinara da li mu je predloženo da bude svedok-saradnik u tom predmetu, Đurašković je odgovorio: „Ne, nikako“. Đurašković je rekao da je „ostao toliko dugo jer je imao puno toga da kaže“. On je dodao da se nije sreo s Miroslavom Miškovićem, koji je takođe došao u tu zgradu na novo saslušanje.

Kako saznajemo, Đurašković je saslušan o privatizaciji 10 putarskih preduzeća i o spornoj prodaji preduzeća „Nemetali“, kojom je, kako se sumnja, stekao nezakonitu imovinsku korist od oko 12 miliona evra.

On je podsetio da ne može da iznosi detalje razgovora jer su oni po zakonu tajna. Po zakonu, policija ima pravo da ispituje građane najviše četiri sata, a Đurašković je, najverovatnije na svoj zahtev, saslušavan sat duže. Inače, suvlasniku „Nibens grupe“ u Specijalnom sudu sudi se zbog optužbi da je oštetio kruševačku fabriku maziva FAM za oko 35 miliona evra. Godinu dana je bio u pritvoru, šest meseci u kućnom pritvoru, a od pre mesec dana brani se s slobode.
 

Biznismeni ko na traci

Posle Đuraškovića, u 15 časova u zgradu SIV došao je i Miroslav Mišković, vlasnik „Delta holdinga“, koji je takođe u svojstvu građanina saslušan radi prikupljanja obaveštenja u vezi s predmetom „Nibens“.

O saradnji svog preduzeća „Mera investment fond“ sa Đuraškovićevom „Nibens grupom“, sin vlasnika „Delta holdinga“ Marko Mišković saslušan je u petak u policiji, a prema informacijama iz MUP, biće saslušan još jednom u toku nedelje.

 

 

 

<p>&lt;p&gt;&lt;br /&gt;&lt;/p&gt;&lt;div style="background-color: none transparent;"&gt;&lt;a data-cke-saved-href="https://news.rsspump.com/" href="https://news.rsspump.com/" title=""&gt;news&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;</p>

Назад   TV REPORTER   

HIT KNJIGA !!!


MEDIJSKI PARTNER


Kontakt

Newsletter

Primajte naše vesti:

Prvi nezavisni onlajn multimedijalni projekat u Srbiji i regionu. Onlajn magazin, radio i TV u službi istine, naroda i pravde. Reporter je otvoren za saradnju sa svim zainteresovanim subjektima na polju reklamiranja, razmene linkova i sadržaja i svakom drugom polju objektivnog, nadstranačkog, nepristrasnog i slobodnog novinarstva.

Reporter je član Mreže onlajn medija Srbije (Serbian Media Network) i Udruženja onlajn novinara Srbije (UONS)

Udruženje onlajn novinara Srbije - UONS

OSNIVAČ:

Reporter Media Agency

REPORTER © Nezavisni onlajn magazin * Beograd,SERBIA

Create a website for freeWebnode