Dačić: Neće biti referenduma!

30.04.2013 23:36

REFERENDUM JE ZA LJUDE A NE ZA STOKU...

Kao prema očekivanjima,neće biti nikakvog referenduma za Srbijance koje niko nikada nizašta nije pitao u dugoj istoriji Srbije.Podsećanja radi,prilikom formiranja Kraljevine Srba,Hrvata i Slovenaca 1918.godine u Ljubljani,Zagrebu,Podgorici,Sarajevu i Novom Sadu glasalo se u tamošnjim skupštinama o udruživanju sa Srbijom - samo se niko iz Srbije nije pitao da li se slaže sa gašenjem državnosti Srbije i njenom utapanju u prvu Jugoslaviju.Prilikom razdruživanja bivših jugoslovenskih republika opet su se u svim njenim republikama održavali referendumi povodom stvaranja samostalnih država - samo u Srbiji niko nije pitao za mišljenje građane Srbije koji su udruženim snagama vlasti i opozicije,kao stoka u tor,uterivani u nove Jugoslavije...

Takođe se to ponovilo i prilikom raspada tzv. SRJ odnosno državne zajednice Srbije i Crne Gore - u Crnoj Gori su građane dva puta pitali za mišljenje a u Srbiji nijednom.

Jer, "referendumi su za ljude a ne za stoku..."

Srbijanski premijer Ivica Dačić odbacio je mogućnost održavanja referenduma o briselskom sporazumu s Prištinom.

"Neće biti referenduma", rekao je Dačić za japansku novinsku agenciju Kjodo, koja navodi da je ovo prvi put da je iznesen stav vlade u Beogradu o ovom pitanju nakon što je dogovor s Prištinom postignut 19. aprila.

Japanska agencija navodi da su "Srbi sa Kosova odbacili dogovor i pozvali na održavanje referenduma".

Kjodo navodi da je reč o "istorijskom sporazumu u cilju poboljšanja odnosa sa Kosovom" i da je to dogovor koji pruža široku autonomiju za Srbe na severu Kosova.

 

 

<p>&lt;p&gt;&lt;br /&gt;&lt;/p&gt;&lt;div style="background-color: none transparent;"&gt;&lt;a data-cke-saved-href="https://news.rsspump.com/" href="https://news.rsspump.com/" title=""&gt;news&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;</p>

Назад

   TV REPORTER   


HIT KNJIGA !!!


MEDIJSKI PARTNER

Kontakt

Newsletter

Primajte naše vesti:

Prvi nezavisni onlajn multimedijalni projekat u Srbiji i regionu. Onlajn magazin, radio i TV u službi istine, naroda i pravde. Reporter je otvoren za saradnju sa svim zainteresovanim subjektima na polju reklamiranja, razmene linkova i sadržaja i svakom drugom polju objektivnog, nadstranačkog, nepristrasnog i slobodnog novinarstva.

Reporter je član Mreže onlajn medija Srbije (Serbian Media Network) i Udruženja onlajn novinara Srbije (UONS)

Udruženje onlajn novinara Srbije - UONS

OSNIVAČ:

Reporter Media Agency

REPORTER © Nezavisni onlajn magazin * Beograd,SERBIA

Make a website for freeWebnode