Dačić: Vlasi mogu da se izjašnjavaju kao Rumuni ili Vlasi

09.06.2013 06:28

Premijer Ivica Dačić izjavio je danas da Vlasi koji žive u Srbiji mogu da se izjašnjavaju kao pripadnici rumunske nacionalne zajednice ili kao Vlasi

"Srbija ne želi da oko toga pravi nikakve probleme", rekao je premijer.

Dačić je rekao da jedan deo rumunske političke javnosti smatra da ne može da postoji odrednica Vlah nego da je Vlah isto što i Rumun i naglasio da je o tome nedavno i razgovarao sa rumunskim predsednikom Trajanom Baseskuom i premijerom Viktorom Pontom.

"Oni Vlasi koji se izjašnjavaju kao Rumuni naravno da će imati potpuno prava kao Rumuni, ali niko ne može da natera Vlahe da se izjašnjavaju kao Rumuni ako žele da se izjašnjavaju kao Vlasi", rekao je Dačić u Petrovcu na Mlavi. On je istakao da je to osnovna stvar demokratije i ljudskih prava u celom svetu i da Srbija oko toga ne želi da pravim probleme.

"Želimo ravnopravan život i Srba, Vlaha i Rumuna i svih drugih ko god da živi u državi Srbiji", poručio je premijer.

Dan opštine Petrovac na Mlavi danas je obeležen nizom manifestacija uključucjuhi i puštanje u rad Odeljenja za hemodijalizu u Zdravstvenom centru i pologanje kamena temeljca za rekonstrukciju lokalnog fudbalskog stadiona, a svečanosti su prisustvovali Dačić kao i ministarka zdravlja Slavica Đukić Dejanović i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Žarko Obradović.

 

 

<p>&lt;p&gt;&lt;br /&gt;&lt;/p&gt;&lt;div style="background-color: none transparent;"&gt;&lt;a data-cke-saved-href="https://news.rsspump.com/" href="https://news.rsspump.com/" title=""&gt;news&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;</p>

Назад   TV REPORTER   

HIT KNJIGA !!!


MEDIJSKI PARTNER


Kontakt

Newsletter

Primajte naše vesti:

Prvi nezavisni onlajn multimedijalni projekat u Srbiji i regionu. Onlajn magazin, radio i TV u službi istine, naroda i pravde. Reporter je otvoren za saradnju sa svim zainteresovanim subjektima na polju reklamiranja, razmene linkova i sadržaja i svakom drugom polju objektivnog, nadstranačkog, nepristrasnog i slobodnog novinarstva.

Reporter je član Mreže onlajn medija Srbije (Serbian Media Network) i Udruženja onlajn novinara Srbije (UONS)

Udruženje onlajn novinara Srbije - UONS

OSNIVAČ:

Reporter Media Agency

REPORTER © Nezavisni onlajn magazin * Beograd,SERBIA

Create a website for freeWebnode