Danilović: Lekić je predsednik Crne Gore, krađa neće proći!

08.04.2013 21:50

Miodrag LekićŠef Izbornog štaba Miodraga Lekića, Goran Danilović, kazao je večeras da je Državna izborna komisija prekršila zakon objavljivanjem preliminarnih zvaničnih rezultata, ističući da opozicioni Demokratski front neće dozvoliti da bude prekrojena volja građana na izborima za predsednika Crne Gore. Danilović je kazao da saopšteni preliminarni rezultati DIK-a predstavljaju kršenje zakona, jer je, kako je naveo, definitivno bilo zloupotreba biračkog prava.

Već smo ukazali na brojne nepravilnosti koje su morale da nateraju DIK da prolongira saopštavanje rezultata izbora. U toku je provera izbornog materijala za koji sumnjamo da je falsifikat, a na kojem neko pokušava da prekroji volju građana Crne Gore, rekao je Danilović. On je novinarima kazao da DIK ne može oduzeti Lekiću pobedu na izborima. 
Budite sigurni da nećemo dopustiti da nam bude ukradena pobeda, poručio je Danilović. On je izrazio čuđenje zbog uzdržanost predstavnika Socijalističke narodne partije u DIK-u, kada je, kako je naveo, očigledna izborna krađa. Pitam se kakva je to vrsta uzdržanosti na očiglednu krađu izborne volje, kazao je Danilović.

Vujanović, koji je predsednički kandidat Demokratske partije socijalista i aktuelni šef države, kazao je ranije da je njegova pobeda na izborima za predsednika Crne Gore čista, ali je pozvao svoje pristalice da pre slavlja sačekaju konačne rezultate koje će saopstiti DIK.

"Ovo je pobeda koju smo objavili kada smo se uverili u pregled zapisnika sa svih biračkih mesta. Naša pobeda je čista. Ali, suočeni da se pobede ne priznaje, pozivamo sve građane Crne Gore da sačekamo i vidimo da će ono što smo mi objavili utvrditi i Državna izborna komisija", naveo je on. 
Vujanović je tada kazao da je osvojio 51,3 odsto glasova, a Lekić 48,7.

Lekić je, međutim, saopštio da je on osvojio 50,5 odsto glasova, a Vujanović 49,5
Šef Lekićevog Izbornog štaba Goran Danilović pozvao je ranije danas DIK da ne podlegne pritisku DPS-a i proglasi pobedu Vujanovića na predsedničkim izborima.

"Vujanović nije pobedio. Od DIK-a tražimo da poštuje Ustav i zakone Crne Gore, odnosno da ne proglašava Vujanović za predsednika države", kazao je Danilović na konferenciji za novinare. 
On je istakao da je Lekić novi predsednik Crne Gore, a to će se, kako je naveo, dokazati nakon ponovnog prebrojavanja glasova na spornim biračkim mestima. 
"Tražimo od DIK-a da nam omogući kontrolu u svakoj od 21 opštine, posebno u onima gde je bilo zloupotreba", kazao je Danilović.

 

 

<p>&lt;p&gt;&lt;br /&gt;&lt;/p&gt;&lt;div style="background-color: none transparent;"&gt;&lt;a data-cke-saved-href="https://news.rsspump.com/" href="https://news.rsspump.com/" title=""&gt;news&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;</p>

Назад   TV REPORTER   

HIT KNJIGA !!!


MEDIJSKI PARTNER


Kontakt

Newsletter

Primajte naše vesti:

Prvi nezavisni onlajn multimedijalni projekat u Srbiji i regionu. Onlajn magazin, radio i TV u službi istine, naroda i pravde. Reporter je otvoren za saradnju sa svim zainteresovanim subjektima na polju reklamiranja, razmene linkova i sadržaja i svakom drugom polju objektivnog, nadstranačkog, nepristrasnog i slobodnog novinarstva.

Reporter je član Mreže onlajn medija Srbije (Serbian Media Network) i Udruženja onlajn novinara Srbije (UONS)

Udruženje onlajn novinara Srbije - UONS

OSNIVAČ:

Reporter Media Agency

REPORTER © Nezavisni onlajn magazin * Beograd,SERBIA

Create a website for freeWebnode