Demokrate : Svađa i haos na sednici GOu Paraćinu

09.12.2012 07:58

Članovi Glavnog odbora iskazali nezadovoljstvo zbog despotskog ponašanja novog lidera stranke

 

BEOGRAD - Ko rogovi u vreći.

Demokratska stranka, Dragan Đilas, GO DS,

Članovi DS juče su se svađali na sednici Glavnog odbora u Paraćinu, prvoj kojom je predsedavao Dragan Đilas kao lider stranke. Naravno, u delu zatvorenom za javnost. Većina članova GO bila je nezadovoljna zbog autokratskog ponašanja novog lidera, a Dragoljub Mićunović je i glasno iskritikovao Đilasa zbog despotizma. Povod rasprave bila je i Đilasova naredba bivšim ministrima da vrate poslaničke mandate, sa čime se Mićunović nije složio, rekavši da je to „samo mišljenje predsednika, a ne odluka stranke“. Mićunović je Đilasu dobacio s mesta: „Ti ćeš da me učiš demokratiji.“ Dušan Petrović je Đilasu poručio da nema nameru da vrati mandat.

- Predložio sam ustavne promene kojima bi centralna Srbija imala isti status kao Vojvodina i Beograd. Ostavku na mesto poslanika neću podneti! Za ono što sam govorio na sednici GO dobio sam aplauz - rekao je Petrović.

Inače, Bojan Pajtić juče je izabran za zamenika predsednika DS, šef Izvršnog odbora je Dušan Elezović, generalni sekretar je sin Đinđićevog bodigarda Zeke Božovića - Balša Božović, a sekretar stranke Tamara Tripić.

 

Đilas osuo po Vladi i Nikoliću

Đilas je u svom govoru kritikovao rad Vlade.
- Srbija je zemlja sa dva odsto manje zaposlenih nego pre šest meseci, inflacija je prešla 10 odsto, sve se manje plata isplaćuje, a vlast i dalje nije spremna da kaže istinu šta i sa kim priča o KiM - rekao je Đilas. On je kazao da je predsednik Srbije imao dovoljno vremena da se pored „proizvodnje određenih napitaka pozabavi i pomilovanjima ljudi s one strane zakona, koji ne zaslužuju da se nađu na slobodi“

 

 

 

<p>&lt;p&gt;&lt;br /&gt;&lt;/p&gt;&lt;div style="background-color: none transparent;"&gt;&lt;a data-cke-saved-href="https://news.rsspump.com/" href="https://news.rsspump.com/" title=""&gt;news&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;</p>

Назад   TV REPORTER   

HIT KNJIGA !!!


MEDIJSKI PARTNER


Kontakt

Newsletter

Primajte naše vesti:

Prvi nezavisni onlajn multimedijalni projekat u Srbiji i regionu. Onlajn magazin, radio i TV u službi istine, naroda i pravde. Reporter je otvoren za saradnju sa svim zainteresovanim subjektima na polju reklamiranja, razmene linkova i sadržaja i svakom drugom polju objektivnog, nadstranačkog, nepristrasnog i slobodnog novinarstva.

Reporter je član Mreže onlajn medija Srbije (Serbian Media Network) i Udruženja onlajn novinara Srbije (UONS)

Udruženje onlajn novinara Srbije - UONS

OSNIVAČ:

Reporter Media Agency

REPORTER © Nezavisni onlajn magazin * Beograd,SERBIA

Create a website for freeWebnode