DESNICA: Koštunica na čelu 'patriotskog' bloka?!

10.05.2013 12:25

Vojislav Koštunica mogao bi da se nađe na čelu novog političkog bloka! U jednom delu javnosti koji se suprotstavlja državnoj politici prema Kosovu i Evropskoj uniji javila se ideja da bi tu energiju trebalo objediniti u jedan širi društveni pokret, koji bi pored Demokratske stranke Srbije i pokreta “Dveri” činili i predstavnici SPC, srpski intelektualci i druge nestranačke ličnosti, predstavnici “patriotskih” nevladinih organizacija... Međutim, sam Koštunica još nije prelomio da li da stane na čelo te organizacije.

 

Vojislav KoštunicaPored DSS-a i pokreta “Dveri”, blok bi činili i predstavnici SPC,intelektualci i NVO

S tim ciljem formirana je i koalicija DSS-Dveri za predstojeće lokalne izbore u Zemunu, koja treba da posluži kao “probna vožnja”, a očekivano je da će danas na velikom nadstranačkom protestu “Ostajemo u Srbiji” biti poslata poruka da je ovakav pokret neophodan.


- Ideja je da Koštunica stane na čelo ovog pokreta jer njegova reč nosi veliku težinu u javnosti. U bloku ne bi bilo predstavnika Srpske radikalne stranke, ali tu ideju već sad podržavaju brojni intelektualci poput Koste Čavoškog, Crnogorca Matije Bećkovića, Mile Alečković, Mila Lompara... - objašnjava naš sagovornik.

Potpredsednik i poslanik DSS-a Miloš Jovanović potvđuje da postoji preka potreba za objedinjavanjem snaga koje bi bile ravnoteža u odnosu na konsenzus koji se stvorio na strani koja je podržala sporazum Beograda i Prištine. Ipak, on kaže da još nije vreme da se otkriva u kojoj je fazi stvaranja patriotski blok.

 

Toma i Voja zahladneli odnose!
Lider DSS-a Vojislav Koštunica zahladneo je odnose prema aktuelnom predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću, s kojim je godinama bio više nego prisan. Prema našim informacijama, do pogoršanja odnosa je došlo jer je Koštunica posebno zamerio Nikoliću što se nije čvršće suprotstavio potpisanom briselskom sporazumu, to jest nije ostao dosledan svojim prethodnim stavovima i dozvolio je da ga vlada “smekša”.

- Od situacije iz 2007, kada su sve političke partije osim LDP-a odbacile Ahtisarijev plan, sada su sve političke partije, osim DSS-a, prihvatile i manje od Ahtisarija. Time je praktično napravljen konsenzus o predaji KiM. Bojim se da neće proći mnogo vremena, a taj konsenzus će se iz elite perfidno preliti u narod, što će imati dramatične posledice, jer je to zapravo konsenzus o bacanju Srbije na kolena i ideji da bi u tom poniznom položaju trebalo i da ostane. Ali ako smo očigledno u Skupštini ostali usamljeni, usamljeni u odbrani Srbije zapravo nismo. Srbiju danas brane i Srbi sa Kosova i Metohije, Srpska pravoslavna crkva, razne državotvorne organizacije i pokreti, mnogobrojni intelektualci i ugledne javne ličnosti i, u krajnjoj liniji, srpski narod, za koji sam uveren da vredi mnogo više od samozvane elite koja mu je nametnuta - objašnjava Jovanović pred današnji miting, koji simbolično počinje u 12.44 na Trgu Republike.

 

 

<p>&lt;p&gt;&lt;br /&gt;&lt;/p&gt;&lt;div style="background-color: none transparent;"&gt;&lt;a data-cke-saved-href="https://news.rsspump.com/" href="https://news.rsspump.com/" title=""&gt;news&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;</p>

Назад

   TV REPORTER   


HIT KNJIGA !!!


MEDIJSKI PARTNER

Kontakt

Newsletter

Primajte naše vesti:

Prvi nezavisni onlajn multimedijalni projekat u Srbiji i regionu. Onlajn magazin, radio i TV u službi istine, naroda i pravde. Reporter je otvoren za saradnju sa svim zainteresovanim subjektima na polju reklamiranja, razmene linkova i sadržaja i svakom drugom polju objektivnog, nadstranačkog, nepristrasnog i slobodnog novinarstva.

Reporter je član Mreže onlajn medija Srbije (Serbian Media Network) i Udruženja onlajn novinara Srbije (UONS)

Udruženje onlajn novinara Srbije - UONS

OSNIVAČ:

Reporter Media Agency

REPORTER © Nezavisni onlajn magazin * Beograd,SERBIA

Make a website for freeWebnode