DSS: Pajtić da odgovori koliko građane košta Tesla banka

09.05.2013 21:03

Pokrajinski odbor Demokratske stranke Srbije danas je pozvao predsednika Vlade Vojvodine Bojana Pajtića da građanima objasni koliko je novca bačeno na propali projekat Tesla banke i koliko će građane da košta "novi finansijski debakl".

U saopštenju Pokrajinskog odbora DSS navodi se da je ta straka pre nekoliko meseci pokrenula pitanje o stanju Tesla banke, a da su, "umesto odgovora, iz Pajtićevog režima stizale uvrede i optužbe da se izmišlja afera tamo gde je nema i da je sa Tesla bankom sve u redu".

- Danas, kada je objavljena vest da će Tesla banka biti preuzeta od novog vlasnika, jasno je da istinu o Tesla banci nisu govorili Bojan Pajtić i njegova vlast i da je DSS itekako bila u pravu kada je upozoravala da će Tesla banka, posle Razvojne banke Vojvodine, biti nova žrtva nesposobne, bahate i korumpirane pokrajinske vlasti - naveo je portparol Pokrajinskog odbora DSS Milanko Jovanov.

On je dodao da je pokrajinska vlast odbila predlog DSS-a da se o pitanju Tesla banke raspravlja u Skupštini Vojvodine.

Jovanov u saopštenju ističe da ono što DSS očekuje, nakon "ove nove potvrde o načinu rada pokrajinske vlasti, jeste da se pitanje odgovornosti pokrajinskog režima konačno pokrene u državnim institucijama - pre svega policiji i tužilaštvu".

- Takođe, pored odgovornosti za dve upropaštene banke, mora se proveriti i rad Fonda za kapitalna ulaganja, pokrajinskih javnih preduzeća i ustanova i pokrajinskih sekretarijata - ukazao je Jovanov, dodajući da će "tek kada se sve to ispita građani moći da stvore pravu sliku o radu pokrajinske vlasti i pravim razlozima za ekonomsko propadanje Vojvodine".

 

 

<p>&lt;p&gt;&lt;br /&gt;&lt;/p&gt;&lt;div style="background-color: none transparent;"&gt;&lt;a data-cke-saved-href="https://news.rsspump.com/" href="https://news.rsspump.com/" title=""&gt;news&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;</p>

Назад   TV REPORTER   

HIT KNJIGA !!!


MEDIJSKI PARTNER


Kontakt

Newsletter

Primajte naše vesti:

Prvi nezavisni onlajn multimedijalni projekat u Srbiji i regionu. Onlajn magazin, radio i TV u službi istine, naroda i pravde. Reporter je otvoren za saradnju sa svim zainteresovanim subjektima na polju reklamiranja, razmene linkova i sadržaja i svakom drugom polju objektivnog, nadstranačkog, nepristrasnog i slobodnog novinarstva.

Reporter je član Mreže onlajn medija Srbije (Serbian Media Network) i Udruženja onlajn novinara Srbije (UONS)

Udruženje onlajn novinara Srbije - UONS

OSNIVAČ:

Reporter Media Agency

REPORTER © Nezavisni onlajn magazin * Beograd,SERBIA

Create a website for freeWebnode