Dveri podnele krivičnu prijavu protiv Vlade i delegacije

24.04.2013 20:20

Pravni tim organizacije "Dveri" podneo je danas Višem tužilaštvu u Begradu krivičnu prijavu protiv članova delegacije koji su učestvovali u pregovorima sa Prištinom u Briselu kao i protiv članova Vlade Srbije zbog osnova sumnje da su izvršili više teških krivičnih dela protiv ustavnog uređenja i bezbednosti zemlje.

Dveri podnele krivičnu prijavu protiv Vlade i delegacije

Prema rečima Srđana Noga iz starešinstva Dveri, na spisku se nalazi premijer Ivica Dačić, svi potpredsednici Vlade, svi ministri i članovi delegacije, kao i savetnik predsednika Republike Marko Đurić i tadašnji direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin, koji je u međuvremenu podneo ostavku.

"Predsednik Srbije Tomislav Nikolić svojim aktom nije umešan u bilo šta što se ticalo pregovora ili priznanja i zato nije obuhvaćen krivičnom prijavom", rekao je Nogo novinarima ispred Palate pravde.

Dveri smatraju da su članovi delegacije i Vlade izvršili krivična dela priznanja, okupacije i kapitulacije i priznanja otecepljenja KIM. "Ovo je jasna poruka svim ljudima u državnom sistemu da moraju da vode računa o zakonitosti svojih odluka i da izdaja ne može proći bez posledica, kao i da će se za nju kad tad odgovarati", poručio je Nogo.

Dveri, kako je naveo, očekuju, s obzirom na težinu krivčnih dela i značaj lica koja su navedena u krivičnoj prijavi, da će Više tužilaštvo reagovati po ubrzanom postupku i prijavu uzeti u razmatranje u skorije vreme.

Komentarišući najavljenu implementaicju sporazuma iz Prištine, Nogo je rekao da će to značiti počinjenje još krivičnih dela i da će Dveri već sledeće nedelje podneti nove krivične prijave "jer implementacija ne može da prođe bez daljeg kršenja zakona".

Takođe je najavio da će Dveri u petak  biti ispred republičke Skupštine, koja treba da razmatra  sporazum Beograda i Prištine postignut u Briselu prošlog petka.

"Želimo da pogledamo sve poslenike u oči i da ih pitamo da li su svesni izdaje koju čine i kako će odgovarati pred svojim potomcima i pred svojim narodom", rekao je Nogo.

 

 

<p>&lt;p&gt;&lt;br /&gt;&lt;/p&gt;&lt;div style="background-color: none transparent;"&gt;&lt;a data-cke-saved-href="https://news.rsspump.com/" href="https://news.rsspump.com/" title=""&gt;news&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;</p>

Назад   TV REPORTER   

HIT KNJIGA !!!


MEDIJSKI PARTNER


Kontakt

Newsletter

Primajte naše vesti:

Prvi nezavisni onlajn multimedijalni projekat u Srbiji i regionu. Onlajn magazin, radio i TV u službi istine, naroda i pravde. Reporter je otvoren za saradnju sa svim zainteresovanim subjektima na polju reklamiranja, razmene linkova i sadržaja i svakom drugom polju objektivnog, nadstranačkog, nepristrasnog i slobodnog novinarstva.

Reporter je član Mreže onlajn medija Srbije (Serbian Media Network) i Udruženja onlajn novinara Srbije (UONS)

Udruženje onlajn novinara Srbije - UONS

OSNIVAČ:

Reporter Media Agency

REPORTER © Nezavisni onlajn magazin * Beograd,SERBIA

Create a website for freeWebnode