EKONOMISANJE: Tadić rasipnički,Nikolić domaćinski

25.01.2013 09:34

Bivši predsednik i njegova svita za prvih šest meseci 2012. potrošili oko 195 miliona dinara narodnih para! Nikolić dokazao da je domaćin - uštedeo 30 miliona...

Boris Tadić, Tomislav Nikolić, troškovi, Tadićev kabinet, administracija, reprez

Tadićeva svita se razbacivala narodnim parama

BEOGRAD - Trošili kao da je tuđe.
Administracija bivšeg predsednika Borisa Tadića sumanuto je trošila novac i do juna prošle godine spiskano je više od 194 miliona dinara, ili 80 odsto budžeta predviđenog za tu godinu, kažu u informativnoj službi predsednika Tomislava Nikolića.
Najviše novca otišlo je na reprezentaciju, mobilne telefone, korišćenje službenih automobila i putovanja u inostranstvo.

- Za prvih šest meseci 2012. godine bivša garnitura je na račune za mobilne telefone potrošila 8.465.255 dinara, a pojedini računi su iznosili i po 600 hiljada dinara na mesečnom nivou! Za prezentaciju je potrošeno 8.251.286,00 dinara, što je za deset odsto više nego što je budžetom planirano za te svrhe - kažu u informativnoj službi predsednika Nikolića.

Za te pare, član Tadićevog kabineta priča 555 sati, ili 23 dana bez prestanka s Australijom, prema kojoj minut razgovora u MTS mreži košta 18 dinara.
U informativnoj službi predsednika Nikolića objašnjavaju da je zbog ovakvog rasipništva bivše garniture predsednik Nikolić uveo nove standarde i pravila poslovnog ponašanja i da je time značajno smanjio troškove, pa nije bilo potrebe da se predsedništvo zadužuje kod Vlade Srbije i pokrije manjak u budžetu.

- Aktuelna postavka je samo na račune za mobilne telefone uštedela oko šest miliona dinara jer je za isti vremenski period utrošila 2.828.688 dinara, ili četiri puta manje nego Tadićev kabinet. Troškovi reprezentacije su smanjeni četiri puta, pa do sada u te svrhe nije utrošena ni jedna trećina planiranih sredstava. Novi standardi i poslovna politika koju je uveo predsednik Nikolić predviđaju da zaposleni sami snose troškove reprezentacije, osim u izuzetnim slučajevima - kažu u informativnoj službi.

Oni dodaju i da su troškovi putovanja u inostranstvo predsednika Nikolića i članova njegovog kabineta gotovo dva i po puta manji u odnosu na kabinet njegovog prethodnika, iako je ukupan broj putovanja u predsedništvu ostao nepromenjen.

Toma uštedeo 30 miliona dinara


Ukupna ušteda u kabinetu predsednika Nikolića od juna do sada iznosi 30 miliona dinara i to uz pokrivanje troškova koji su nasleđeni za prvih šest meseci 2012. godine. Iz svega navedenog proističe da je moguće racionalno i domaćinsko upravljanje sredstvima i da je to primer koji bi trebalo da slede i druge državne institucije - kažu u informativnoj službi predsednika Nikolića.

Tadićevi troškovi

194.000.000 - ukupno potrošeno za šest meseci
8.251.286 - troškovi prezentacije
8.465.255 - potrošeno je na mobilne telefone
600.000 - iznosili su pojedini računi za telefone

Jasmina Stojanov: Nemam komentar

Bivša šefica informativne službe bivšeg predsednika Borisa Tadića Jasmina Stojanov rekla je za Kurir da nema komentar na saopštenjeiz kabineta predsednika Tomislava Nikolića i da je o navodnom nenamenskom trošenju novca bivšeg predsednika već pisano.

 

 

 

<p>&lt;p&gt;&lt;br /&gt;&lt;/p&gt;&lt;div style="background-color: none transparent;"&gt;&lt;a data-cke-saved-href="https://news.rsspump.com/" href="https://news.rsspump.com/" title=""&gt;news&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;</p>

Назад   TV REPORTER   

HIT KNJIGA !!!


MEDIJSKI PARTNER


Kontakt

Newsletter

Primajte naše vesti:

Prvi nezavisni onlajn multimedijalni projekat u Srbiji i regionu. Onlajn magazin, radio i TV u službi istine, naroda i pravde. Reporter je otvoren za saradnju sa svim zainteresovanim subjektima na polju reklamiranja, razmene linkova i sadržaja i svakom drugom polju objektivnog, nadstranačkog, nepristrasnog i slobodnog novinarstva.

Reporter je član Mreže onlajn medija Srbije (Serbian Media Network) i Udruženja onlajn novinara Srbije (UONS)

Udruženje onlajn novinara Srbije - UONS

OSNIVAČ:

Reporter Media Agency

REPORTER © Nezavisni onlajn magazin * Beograd,SERBIA

Create a website for freeWebnode