GOTOV JE: Darko Šarić pred hapšenjem!

08.01.2013 07:50

BEOGRAD - Smeši mu se ćelija.
Odbegli crnogorski narko-bos Darko Šarić, optužen za šverc više tona kokaina iz Južne Amerike i prodaju više od 20 tona droge deci Srbije, lociran je u jednoj zemlji u okruženju i pitanje je trenutka kada će biti uhapšen!

- Darko Šarić je identifikovan i lociran u jednoj zemlji u regionu i 24 časa je pod prismotrom. Ne mogu da kažem više detalja o ovoj istrazi budući da bi akcija ovih dana trebalo da bude okončana. Mogu samo da kažem da je narko-bos lociran bliže nego što iko može da pretpostavi - naveo je naš izvor iz vrha bezbednosne hijerarhije.

On je naveo da je Šarić ranije u više navrata uspeo da izbegne hapšenje, ali da ovog puta to neće biti slučaj.
- Ovoga puta je isključena svaka mogućnost njegovog bekstva! Mi znamo da Šarić ima veze svuda, pa i u vrhu vlasti u pojedinim zemljama, ali verujem da je ovo njegov kraj, ma koliku zaštitu imao - naveo je naš sagovornik.

Šarić još nije uhapšen jer upravo treba neutralizovati pojedince koji stoje na čelu nekoliko moćnih kriminalnih grupa u regionu. Te grupe su spremne da Šariću obezbede svaki vid podrške prilikom eventualnog bekstva.
- Naročito je opasna grupa u zemlji gde je lociran Šarić, jer kriminalci iz bivše SFRJ imaju tamo tradicionalno jaku podršku podzemlja - objašnjava izvor.

Premijer Srbije i ministar policije Ivica Dačić potvrdio je juče saznanja Kurira da sledi Šarićevo hapšenje.
- Sigurno je da se sve više steže obruč oko Šarića i sledeći korak biće hapšenje, naročito ako imamo informacije da se on više ne nalazi tamo gde je bio i da je sada dostupniji organima gonjenja - rekao je Dačić i dodao da tokom prekjučerašnje posete Podgorici sa crnogorskim zvaničnicima nije razgovarao o „slučaju Šarić“.

Razbijanje narko-klana Darka Šarića počelo je pre četiri godine. „Balkanski ratnik“ započeo je akcijom u kojoj je urugvajska policija, u saradnji sa srpskom BIA, 15. oktobra 2009. zaplenila 2.174 kilograma kokaina na jahti „Maui“ u luci Santa Marija i uhapsila više članova Šarićeve ekipe zadužene za šverc droge iz Latinske Amerike u zapadnu Evropu. Istovremeno, beogradska policija uhapsila je pripadnike Šarićeve grupe koji su se zatekli u Srbiji, dok je poternica za Darkom Šarićem raspisana krajem januara 2010. Deset meseci kasnije, 16. oktobra 2010, u Crnoj Gori je uhapšen Darkov rođeni brat Duško Šarić zbog optužbe da je u Italiji bio organizator grupe koja je preprodavala kokain.

 

 

<p>&lt;p&gt;&lt;br /&gt;&lt;/p&gt;&lt;div style="background-color: none transparent;"&gt;&lt;a data-cke-saved-href="https://news.rsspump.com/" href="https://news.rsspump.com/" title=""&gt;news&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;</p>

Назад   TV REPORTER   

HIT KNJIGA !!!


MEDIJSKI PARTNER


Kontakt

Newsletter

Primajte naše vesti:

Prvi nezavisni onlajn multimedijalni projekat u Srbiji i regionu. Onlajn magazin, radio i TV u službi istine, naroda i pravde. Reporter je otvoren za saradnju sa svim zainteresovanim subjektima na polju reklamiranja, razmene linkova i sadržaja i svakom drugom polju objektivnog, nadstranačkog, nepristrasnog i slobodnog novinarstva.

Reporter je član Mreže onlajn medija Srbije (Serbian Media Network) i Udruženja onlajn novinara Srbije (UONS)

Udruženje onlajn novinara Srbije - UONS

OSNIVAČ:

Reporter Media Agency

REPORTER © Nezavisni onlajn magazin * Beograd,SERBIA

Create a website for freeWebnode