Prema podacima, Šešeljevcima je ta svota isplaćena u periodu od septembra 2009. do maja prošle godine, a upravo za taj period radikalski tribuni potražuju dnevnice i regres.

Po osnovu naknade za korišćenje sopstvenog vozila najviše je inkasirala Radica Jocić - 1,9 miliona dinara, a oktani su bili papreni i kod Lidije Dimitrijević, Dušana Marića, Milorada Krstina, Milana Škrbića, Mirka Munjića, Momčila Duvnjaka, Dušanke Plećević, Vlade Milojkovića i Zorana Popovića.

 

Iako oni po zakonu imaju pravo na ovu naknadu, ostaje dilema da li je moralno da i na ovu sumu traže još po 600.000 dinara po čoveku, i to za dnevnice koje su ukinute još 2009.

- Imali smo uredne putne naloge i sledovale su nam te naknade. Ničeg nema spornog. Mogu ovi iz vlasti da smišljaju koje god hoće akrobacije, ali zakon je na našoj strani i sigurno će izgubiti spor - ubeđen je Hercegovac Momčilo Duvnjak, jedan od inicijatora tužbe protiv parlamenta.

Nekadašnji parlamentarci SRS ukupno traže 8,4 miliona dinara, a nedavno je istekao rok koji su Skupštini dali za vansudsko poravnanje.

Pošto je parlament odbio da pregovara, radikali će početkom februara podneti tužbu, koju bi osim pomenutih deset poslanika trebalo da potpišu i Sulejman Spaho, Milorad Buha, Vitomir Plužarević i Bojan Mladenović.

Inače, lider SRS Vojislav Šešelj od početka je protiv ove pravne ”operacije”, ali ga partijske kolege nisu poslušale.

BABIĆ: NE PODMAZUJEMO MASNU GUSKU

Zoran Babić, predsednik Administrativnog odbora Skupštine, metaforično kaže da parlament sigurno ”neće podmazivati masnu gusku”.

- Da li je normalno da oni koji žive ekstremno bolje od ogromne većine građana i koji su primali znatno veće plate od prosečne, sada traže još po 600.000 dinara? Da ne pričam da je dobar deo njih naplaćivao putne troškove, a živeli su u Beogradu.