HOROR: Demokrate godinama trovale građane kancerogenim mesom!

25.02.2013 09:17

Dok je ministar poljoprivrede bio funkcioner Demokratske stranke Saša Dragin (2009-2011), u Srbiji nije proveravano meso ni u prodaji ni u ugostiteljskim objektima!

Saša Dragin, Saanja Čelebićanin, kancerogeno meso, otrovno mesoNije ga briga šta sirotinja jede - Saša Dragin,bivši ministar i budući robijaš

BEOGRAD - Godinama se hranimo otrovima!
Postoji velika šansa da su Srbi jeli meso zatrovano hemijskim supstancama koje izazivaju kancer jer nije bilo kontrole hrane životinjskog porekla. Naime, dok je ministar poljoprivrede bio istaknuti demokrata Saša Dragin koji je trenutno u zatvoru zbog višemilionske pljačke, od jula 2009. do avgusta 2011. godine, kontrola hrane životinjskog porekla nije vršena u maloprodajnim objektima, supermarketima, samoposlugama, prodavnicama, ugostiteljskim objektima, i to na celoj teritoriji Republike Srbije - saznajemo od jednog beogradskog veterinarskog inspektora.

Za te dve godine sistematska kontrola vršila se samo u maloprodajnim objektima u Jablaničkom okrugu, a rezultati su bili zabrinjavajući i poražavajući.
- Rezultati laboratorijskih analiza mesa, proizvoda od mesa, mleka, proizvoda od mleka, jaja i druge hrane životinjskog porekla pokazali su da oko 30 odsto uzoraka ove hrane nije bilo u skladu s navedenim kriterijumima, već da je u mesu povećan nivo hemijske supstance koja nije ništa manje opasna od aflatoksina i može da ima kancerogeno dejstvo - kaže naš izvor.

Postoji osnovana sumnja da se ubrizgavanjem hemijske supstance i vode, takozvanim špricanjem mesa, vrši jedan vid falsifikovanja mesa, jer hemijska supstanca ima veliku moć vezivanja vode u mesu, što se masovno radi da bi se povećala težina - kaže izvor i dodaje da građani Srbije nisu bezbedni po pitanju ishrane.

- Propusti u radu Republičke veterinarske inspekcije i slepe poslušnosti šefova na nivou okruga koji su veterinarsku inspekciju proglasili nenadležnom za vršenje kontrole u navedenim objektima, što je u suprotnosti sa Zakonom o bezbednosti hrane, dovelo je do pojave mesa sumnjivog kvaliteta - tvrdi on.

Prema rečima pouzdanog izvora, o svim propustima pismeno su obavešteni nadležni državni organi, koji ništa nisu preduzeli iako postoji osnovana sumnja za krivično delo ugrožavanje života građana.

Sanja Čelebićanin ćuti

Nadležne u Srbiji ne interesuje šta jede narod, jer kako drugačije razumeti to što se odgovorni za ispravnost namirnica ne javljaju novinarima na telefon. Nisu hteli da komentarišu naša saznanja o mesnom brašnu, koje je završilo kao hrana za svinje i koje izaziva kravlje ludilo. Ni sada nisu dostupni da objasne kako je moguće da nema kontrole. Više puta smo pokušali da dođemo do načelnice Veterinarske inspekcije Sanje Čelebićanin, ali ona se uporno ne javlja na mobilni telefon.

 

 

 

<p>&lt;p&gt;&lt;br /&gt;&lt;/p&gt;&lt;div style="background-color: none transparent;"&gt;&lt;a data-cke-saved-href="https://news.rsspump.com/" href="https://news.rsspump.com/" title=""&gt;news&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;</p>

Назад

   TV REPORTER   


HIT KNJIGA !!!


MEDIJSKI PARTNER

Kontakt

Newsletter

Primajte naše vesti:

Prvi nezavisni onlajn multimedijalni projekat u Srbiji i regionu. Onlajn magazin, radio i TV u službi istine, naroda i pravde. Reporter je otvoren za saradnju sa svim zainteresovanim subjektima na polju reklamiranja, razmene linkova i sadržaja i svakom drugom polju objektivnog, nadstranačkog, nepristrasnog i slobodnog novinarstva.

Reporter je član Mreže onlajn medija Srbije (Serbian Media Network) i Udruženja onlajn novinara Srbije (UONS)

Udruženje onlajn novinara Srbije - UONS

OSNIVAČ:

Reporter Media Agency

REPORTER © Nezavisni onlajn magazin * Beograd,SERBIA

Make a website for freeWebnode