Jabuka: Radikalni šešeljisti pretukli člana SNS

22.04.2013 00:11

SNS navodi da su radikalni šešeljisti provocirali naprednjake, govoreći da će "Vučiću da iščupaju grkljan, a onda i njima“. Usledio je fizički napad na predsednika MO SNS Jabuka, Žiku Mitrovića, i predsednika omladine u tom mestu, Nenada Mitrovića koji je zadobio frakturu lobanje

selo Jabuka, PANČEVO, ubistvo, patike

PANČEVO - U mestu Jabuka kod Pančeva došlo je do incidenta između pripadnika Srpske napredne stranke i radikalnih šešeljista.

Srpska napredna stranka stranka u svom saopštenju najoštrije je osudila "brutalni napad na aktiviste SNS koji su na miran i dostojanstven način prikupljali potpise građana protiv Predloga deklaracije o Vojvodini".

"Do incidenta je došlo kada je grupa preostalih članova tzv. Srpske radikalne stranke provocirala naprednjake, govoreći da će „Vučiću da iščupaju grkljan, a onda i njima“. Posle pretnji, usledio je fizički napad na predsednika MO SNS Jabuka, Žiku Mitrovića, i predsednika omladine u tom mestu, Nenada Mitrovića. Teško povređeni Nenad Mitrović, sa frakturom lobanje, hitno je primljen u Urgentni centar u Beogradu, dok je Žika Mitrović, sa povredom butnog mišića, zadržan u bolnici u Pančevu, navodi se u saopštenju.

"Ovo je još jedan u nizu napada na članove Srpske napredne stranke, koji su usledili nakon jučerašnjih najbezočnijih pretnji predsedniku Stranke Aleksandru Vučiću i njegovoj porodici. Današnji nemili događaj je tragičan bilans sramne, nasilničke i vulgrane kampanje radikala i jasno pokazuje ko su, i kakvi su ljudi koji napadaju SNS i njenog predsednika Vučića", dodaje se u saopštenju SNS.

Srpski naprednjaci poručuju da ni fizičko nasilje, niti bilo kakav oblik pretnji, nisu metod političke borbe, i da neće Srbiju dovesti u red normalnih, uređenih država, niti će pomoći radikalima da se vrate u politički život, jer građani vide da oni nemaju ništa da ponude Srbiji, osim nasilja, uvreda, pretnji i pozivanja na linč. Srpska napredna stranka ističe da je nedopustivo da bilo ko, bez obzira koje političke stavove zastupa, ugožava sigurnost, zdravlje i život drugih ljudi.

VUČIĆ SA PRETUČENIM ČLANOM SNS: Sa banditima nema dogovora

Lider SNS posetio je Nenada Mitrovića, člana te stranke, kome su u Jabuci kod Pančeva simpatizeri SRS naneli teške povrede glave. Policija je uhapsila napadača

BEOGRAD- Vicepremijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da za sve političke odluke treba obezbediti jedinstvo, ali da toga neće biti sa "banditima koji prete, tuku i ubijaju".

Vučić je novinarima ispred Urgentnog centra, gde je posetio Nenada Mitrovića, člana te stranke, koga su danas u Jabuci kod Pančeva povredili simpatizeri Srpske radikalne stranke, rekao je da je napadač uhapšen i da će država znati da reaguje i zaštiti svakog čoveka.

"I ako misle da su mnogo jaki, i da se neko uplašio, grdno su se prevarili. Svi koji misle da ubistvima i pretnjama reše nešto i time dovedu Srbiju na pravi put, grdno su se prevarili", rekao je Vučić i dodao da banditi nikada neće pobediti normalnu i poštenu Srbiju.

Vučić je dodao da Mitrović, sutra neće napustiti Urgentni centar i da treba da mu predstoji još pregled skenerom.

Direktor policije Milorad Veljović izjavio je da je jutros u Jabuci kod Pančeva aktivista Srpske radikalne stranke napao aktiviste Srpske napredne stranke Živadina Mitrovića i njegovog sina Nenada Mitrovića i da je Nenad tom prilikom zadobio teške povrede glave.

Veljović je rekaoda je oko 10 časova na području mesne zajednice Jabuka, prema prvim podacima, aktivista SRS Petar Vujasinović iz tog mesta napao Mitroviće prilikom obavljanja njihovih aktivnosti.

"Tom prilikom, Nenad je zadobio teške povrede glave i njemu se ukazuje pomoć u Urgentnom centru u Beogradu", rekao je Veljović.

Policija će, prema njegovim rečima, u saradnji sa tužilaštvom preduzeti sve mere u skladu sa zakonom protiv Vujasinovića.

"Koristim priliku da uputim apel svim građanima da se uzdržavaju od aktivnosti koje bi mogle da naruše javni red i mir, ugroze bezbednost, živote i imovinu građana Republike Srbije i svih onih koji borave na njenoj teritoriji", istakao je Veljović.

 

 

 

<p>&lt;p&gt;&lt;br /&gt;&lt;/p&gt;&lt;div style="background-color: none transparent;"&gt;&lt;a data-cke-saved-href="https://news.rsspump.com/" href="https://news.rsspump.com/" title=""&gt;news&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;</p>

Назад   TV REPORTER   

HIT KNJIGA !!!


MEDIJSKI PARTNER


Kontakt

Newsletter

Primajte naše vesti:

Prvi nezavisni onlajn multimedijalni projekat u Srbiji i regionu. Onlajn magazin, radio i TV u službi istine, naroda i pravde. Reporter je otvoren za saradnju sa svim zainteresovanim subjektima na polju reklamiranja, razmene linkova i sadržaja i svakom drugom polju objektivnog, nadstranačkog, nepristrasnog i slobodnog novinarstva.

Reporter je član Mreže onlajn medija Srbije (Serbian Media Network) i Udruženja onlajn novinara Srbije (UONS)

Udruženje onlajn novinara Srbije - UONS

OSNIVAČ:

Reporter Media Agency

REPORTER © Nezavisni onlajn magazin * Beograd,SERBIA

Create a website for freeWebnode