JAD I BEDA: Plaćenici iz DS-a postali socijalni slučajevi!

25.04.2013 09:29

Većina zaposlenih u Demokratskoj stranci, koji zbog blokade računa čak dva meseca ne primaju plate, već su na ivici izdržljivosti!

 

Stranka na ivici  bankrota: Sedište  DS-a u KrunskojStranka na ivici bankrota: Zloglasna "Žuta kuća" u Krunskoj 69

 

Fali im 12 miliona samo za plate!


Blokada računa DS-a nastupila je 4. marta zbog neizmirenog kredita od 360 miliona dinara koji su od Razvojne banke Vojvodine podigli za finansiranje majskih izbora. Trenutno 139 zaposlenih nema primanja u stranci, a među njima je i bivši lider demokrata, a danas počasni predsednik Sarajlija Boris Tadić, koji ujedno ima i najveću platu u stranci od 140.000 dinara, dok je prosečna oko 41.000. Za plate stalno zaposlenih u centrali i po opštinskim odborima mesečno je potrebno oko šest miliona dinara, što znači da su za zaostale zarade dužni 12 miliona dinara.

Kako se saznaje, ova finansijska kriza najviše je pogodila administratitvno i tehničko osoblje, kojem je poslednjih nedelja znatno opao radni elan, pa mnogi od njih bukvalno otaljavaju posao.


Naš izvor iz redova demokrata kaže da se sitiuacija bukvalno može opisati kao tihi štrajk zaposlenih!


- U stranci je zavladalo pravo rasulo... Zbog kašnjenja plata radno vreme gotovo niko više ne poštuje. Dolazi se na posao kad se hoće i odlazi se kući po svom nahođenju.
Ljudi su prvih mesec dana imali strpljenja i razumevanja, ali sad je već sve prelilo čašu, a svesni su da njihovo ponašanje niko i ne može da im uzme za zlo. Nisu oni krivi što je stranka došla do ivice bankrota, a na njima se sve prelomilo - priča izvor i dodaje da funkcioneri nisu u nevolji.

- Lako je funkcionerima, koji primaju plate što u Skupštini, što iz gradske kase ili kao bivši ministri, oni sigurno neće ostati gladni.
Sekretarice, pravna služba, računovodstvo na svim nivoima, od centrale do lokalnih odbora, u veoma su teškoj situaciji. Plata u stranci im je jedini izvor prihoda, a mnogi od njih imaju kredite i minuse koje sad ne mogu da pokriju - opisuje stanje u Demokratskoj stranci izvor.

Aleksandra Jerkov

Da situacija nije nimalo idilična potvrdila nam je u razgovoru i Aleksandra Jerkov, portparol DS-a.


- Naravno da je teška situacija u kojoj našim zaposlenima dva meseca kasne plate. Teško se snalaze, ima i onih kojima su to jedina primanja u porodici. Veoma je nezgodno kada ništa više ne zavisi od vas. Svakodnevno razgovaramo sa zaposlenima...
Moram priznati da imaju razumevanja, pošto su i sami bili svedoci kako je došlo do ove finansijske krize u stranci. Međutim, stranka funkcioniše, redovne aktivnosti se završavaju, ali jedva čekamo da nam se odmrznu finansije - kaže naša sagovornica. Ona napominje da su demokrate u stalnom kontaktu sa stečajnim upravnikom banke.

- Očekujemo odluku o deblokadi računa, pošto smo već predali garancije za preostali dug u proporciji u kojoj je banka i tražila. Sada je sve na njima - dodaje Aleksandra Jerkov.

Kritikuje:  ĐukanovićĐukanović isprozivao Tadića!


Premijer Crne Gore Milo Đukanović kritikovao je bivšeg predsednika Srbije Borisa Tadića da politika nije samo marketing, već i rešavanje realnih problema, opisuju crnogorske „Vijesti“ dešavanja tokom prekjučerašnje Balkanske konferencije evropskih socijalista u Budvi. Portal navodi da su dvojica lidera i dalje u izuzetno lošim odnosima, što je posebno došlo do izražaja na svečanoj večeri u hotelu „Splendid“. Između njih navodno je vladala primetna netrpeljivost, sedeli su na najudaljenijim krajevima stola. Tadić, vidno napet, bio je u društvu aktuelnog lidera demokrata Dragana Đilasa, koji je prema rečima izvora ovog medija bio više nego opušten.

 

 

 

<p>&lt;p&gt;&lt;br /&gt;&lt;/p&gt;&lt;div style="background-color: none transparent;"&gt;&lt;a data-cke-saved-href="https://news.rsspump.com/" href="https://news.rsspump.com/" title=""&gt;news&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;</p>

Назад   TV REPORTER   

HIT KNJIGA !!!


MEDIJSKI PARTNER


Kontakt

Newsletter

Primajte naše vesti:

Prvi nezavisni onlajn multimedijalni projekat u Srbiji i regionu. Onlajn magazin, radio i TV u službi istine, naroda i pravde. Reporter je otvoren za saradnju sa svim zainteresovanim subjektima na polju reklamiranja, razmene linkova i sadržaja i svakom drugom polju objektivnog, nadstranačkog, nepristrasnog i slobodnog novinarstva.

Reporter je član Mreže onlajn medija Srbije (Serbian Media Network) i Udruženja onlajn novinara Srbije (UONS)

Udruženje onlajn novinara Srbije - UONS

OSNIVAČ:

Reporter Media Agency

REPORTER © Nezavisni onlajn magazin * Beograd,SERBIA

Create a website for freeWebnode