Jagodina: Zločin kakav se ne pamti

08.01.2013 09:27

- Da u našem zakonu postoji smrtna kazna, sada bih je prvi put u karijeri izrekao jer se nikada nisam sreo sa ovakvim fizičkim i psihičkim maltretiranjem - rekao je sudija Višeg suda u Jagodini Lepomir Milosavljević prilikom ponovnog izricanja presude Saši Banoviću (40) na 40 godina zatvora, a Nenadu Vlajkoviću (26) na 20 godina zatvora zbog teškog ubistva Životija Živkovića (47).

Saša Banović, Nenad Vlajković i Ljiljana Milojević

 

Viši sud u Jagodini prvi put ih je osudio 26. decembra 2011. godine, ali je Apelacioni sud u Kragujevcu ukinuo tu presudu i naložio ponovno suđenje.

 

Maksimalnu kaznu zatvora od 40 godina dobio je Banović koji je ćerku Ljiljanu Milojević (20), majku dvoje male dece, i njenog momka Nenada Vlajkovića, poveo u najkrvaviji pir.

 

Maksimalnu kaznu zatvora od 40 godina dobio je Saša Banović organizovao zločin

Sud je naveo da su osuđeni Živkovića mučili jer je ranije kao stanodavac dao otkaz Banovićevoj majci i ćerki Ljiljani. Otac Saša, ćerka Ljiljana i budući zet Nenad su u večernjim satima došli kod Živkovića, koji se spremao da ide na posao u preduzeće ,,Kablovi“, u treću smenu.

 

 

Nenad Vlajković (26) osuđen je na 20 godina zatvora zbog ubistva Životija Živkovića

 

- Banović i Vlajković tukli su Živkovića pesnicama, udarali ga stolicom i keramičkom pločom po glavi i telu i seksualno ga maltretirali. Živković je na kolenima molio za milost - naveo je sud.

 

Životije Živković se spremao da krene na posao, u treću smenu, kada su mu u kuću uletele ubice

 

Banovićeva ćerka Ljiljana Milojević snimala je mobilnim telefonom mučenje koje je trajalo celu noć, uz pauze kad su Banović i Vlajković pili pivo i kafu“, navedeno je u obrazloženju presude.


Obducenti su naveli da na telu Živkovića nije postojalo nijedno mesto bez krvnih podliva i modrica. Ljiljana Milojević oslobođena je optužbe jer je pokušala da pomogne Živkoviću i pozvala je Hitnu pomoć.

 

Živkovića se spremao da krene na posao, u treću smenu, u preduzeće „Kablovi“. Tukli su ga pesnicama i drvenim predmetima po glavi i telu više od četiri sata. Pretpostavlja se da su tast i zet bili pod uticajem alkohola. Komšije, nažalost, ništa nisu čule, niti im je nešto bilo sumnjivo. Telo žrtve je pronađeno u ponedeljak oko podneva.

 

– Miran čovek, povučen, nikome nikad ništa loše nije uradio. Nismo ništa čuli te noći. Ne možemo da verujemo šta se dogodilo i da je ubijen. Skroman čovek koji je radio u preduzeću - rekla je posle zločina komšinica Jelisaveta Matić.

 

Živković je živeo sam u kući. Stičevi i ujaci su juče organizovali njegovu sahranu na gradskom groblju. Osumnjičeni za teško ubistvo danas će biti izvedeni pred istražnog sudiju Višeg suda u Jagodini.

 

 

<p>&lt;p&gt;&lt;br /&gt;&lt;/p&gt;&lt;div style="background-color: none transparent;"&gt;&lt;a data-cke-saved-href="https://news.rsspump.com/" href="https://news.rsspump.com/" title=""&gt;news&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;</p>

Назад   TV REPORTER   

HIT KNJIGA !!!


MEDIJSKI PARTNER


Kontakt

Newsletter

Primajte naše vesti:

Prvi nezavisni onlajn multimedijalni projekat u Srbiji i regionu. Onlajn magazin, radio i TV u službi istine, naroda i pravde. Reporter je otvoren za saradnju sa svim zainteresovanim subjektima na polju reklamiranja, razmene linkova i sadržaja i svakom drugom polju objektivnog, nadstranačkog, nepristrasnog i slobodnog novinarstva.

Reporter je član Mreže onlajn medija Srbije (Serbian Media Network) i Udruženja onlajn novinara Srbije (UONS)

Udruženje onlajn novinara Srbije - UONS

OSNIVAČ:

Reporter Media Agency

REPORTER © Nezavisni onlajn magazin * Beograd,SERBIA

Create a website for freeWebnode