Korać: Diktatura jednog čoveka

03.12.2012 19:53

"Na žalost, Srbija se očigledno suočava sa puzećim političkim nasiljem i diktaturom jednog čoveka, a da građani to još uvek ne primećuju", rekao je Korać,inače poznat po beskompomisnom zalaganju za prava homoseksualaca i održavanje gej parade u Beogradu.

 
(Tanjug)

On je kritikovao insistiranje republičkih vlasti na usklađivanje sa lokalnim vlastima i ocenio da to neodoljivo podseća na Miloševićevu izbornu krađu iz 1996, kada je i on "malo upodobljavao" neželjene rezultate na lokalnim izborima.

Izumitelj ovog monstruoznog ubijanja lokalne samouprave je odlazeći gradonačelnik Beograda Dragan Đilas koji je na prošlim lokalnim izborima u Beogradu bio potučen do nogu od Aleksandra Vučića pa je naterao tadašnje koalicione partnere Demokratske stranke na republičkom nivou da podrže njega a ne Vučića na lokalu u Beogradu.

Korać je rekao da su opravdani zahtevi da se istraže slučajevi korupcije u proteklih deset i više godina, ali nije opravdano da se, umesto jačanja institucija, tužilaštava i sudova, borba protiv korupcije vodi na način u kojem ima i elemenata krivičnih dela.
 

"Kako je, recimo, moguće da se u novinama unapred najavljuje ko će biti uhapšen? Pa svakom je jasno da tabloidi te informacije dobijaju ili iz policije ili od vrhova vladajućih političkih stranaka", kazao je Korać.

Dodao je da se to radi po modelu koji je duboko suprotan principima civilizovanog društva, odnosno kroz "linčovanje ljudi pre no što je utvrđena njihova krivica".

"Činjenica da je lider jedne stranke nosilac svih tih aktivnosti, umesto tužioca, već samo po sebi celu priču čini političkom. No, ono što duboko zabrinjava je činjenica da većina građana ne vidi kuda to vodi. A i oni koji vide, ne usuđuje da to otvoreno kaže kako bi izbegli etiketu 'protivnika borbe protiv kriminala i korupcije'", rekao je Korać.

 

 

<p>&lt;p&gt;&lt;br /&gt;&lt;/p&gt;&lt;div style="background-color: none transparent;"&gt;&lt;a data-cke-saved-href="https://news.rsspump.com/" href="https://news.rsspump.com/" title=""&gt;news&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;</p>

Назад   TV REPORTER   

HIT KNJIGA !!!


MEDIJSKI PARTNER


Kontakt

Newsletter

Primajte naše vesti:

Prvi nezavisni onlajn multimedijalni projekat u Srbiji i regionu. Onlajn magazin, radio i TV u službi istine, naroda i pravde. Reporter je otvoren za saradnju sa svim zainteresovanim subjektima na polju reklamiranja, razmene linkova i sadržaja i svakom drugom polju objektivnog, nadstranačkog, nepristrasnog i slobodnog novinarstva.

Reporter je član Mreže onlajn medija Srbije (Serbian Media Network) i Udruženja onlajn novinara Srbije (UONS)

Udruženje onlajn novinara Srbije - UONS

OSNIVAČ:

Reporter Media Agency

REPORTER © Nezavisni onlajn magazin * Beograd,SERBIA

Create a website for freeWebnode