Kosovo: Narko bos Sadiki konačno u Slovačkoj

29.12.2012 07:56

Dugo traženi albanski narko bos Baki Sadiki, koji je u Slovačkoj osuđen na 22 godine zatvora zbog trgovine drogom, sa Kosova je izručen Slovačkoj.

Slovačko ministarstvo spoljnih poslova pozdravilo je izručenje, uz isticanje da veoma ceni saradnju Euleksa i ostalih partnera, uključujući lokalnu policiju.
"Pravda je bila odlučujući prioritet za sve uključene strane, uprkos pravnim i političkim izazovima u vezi izručenja", saopštilo je slovačko ministarstvo.

Šef vanparlamentarne Slovačke Nacionalne partije (SNS) Andrej Danko rekao je u četrtak da bi izručenje moglo da izazove probleme sa evropskim sudom za ljudska prava pošto je Slovačka jedna od pet članica EU koje ne priznaju kosovsku nezavisnost.

Sud u Slovačkoj osudio je Sadikija u odsustvu u septembru 2011. godine.

On je uspeo da pobegne iz Slovačke 2010. godine, a Interpol ga je uhapsio u oktobru ove godine na Kosovu.

Sadiki je okrivljen za nadgledanje transporta i distribucije najmanje šest pošiljaka heroina iz Turske u Slovačku između 2007. i 2008. godine.

 

 

<p>&lt;p&gt;&lt;br /&gt;&lt;/p&gt;&lt;div style="background-color: none transparent;"&gt;&lt;a data-cke-saved-href="https://news.rsspump.com/" href="https://news.rsspump.com/" title=""&gt;news&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;</p>

Назад   TV REPORTER   

HIT KNJIGA !!!


MEDIJSKI PARTNER


Kontakt

Newsletter

Primajte naše vesti:

Prvi nezavisni onlajn multimedijalni projekat u Srbiji i regionu. Onlajn magazin, radio i TV u službi istine, naroda i pravde. Reporter je otvoren za saradnju sa svim zainteresovanim subjektima na polju reklamiranja, razmene linkova i sadržaja i svakom drugom polju objektivnog, nadstranačkog, nepristrasnog i slobodnog novinarstva.

Reporter je član Mreže onlajn medija Srbije (Serbian Media Network) i Udruženja onlajn novinara Srbije (UONS)

Udruženje onlajn novinara Srbije - UONS

OSNIVAČ:

Reporter Media Agency

REPORTER © Nezavisni onlajn magazin * Beograd,SERBIA

Create a website for freeWebnode