Kragujevac: 'Zajedno za Šumadiju' ne pregovara sa Petrovićem!

21.02.2013 14:03

'Politički protivnici aktuelne vladajuće koalicije i mediji koje oni kontrolišu ne biraju metode za narušavanje Vladinog jedinstva a sve u želji da se destabilizuju Vlada i država što bi dovelo valjda do prevremenih izbora i eventualnog povratka u institucije vlasti trenutno razbijene u paramparčad Demokratske stranke' - visoki funkcioner Ujedinjenih regiona Srbije.

Није тачно да Верољуб Стевановић преговара са бившим потпредседником Душаном Петровићем, саопштила је странка Заједно за Шумадију.

Управни одбор странке Заједно за Шумадију саопштио је да није тачно да лидер те странке Верољуб Стевановић преговора и да ће се у Шапцу састати са народним послаником и бившим потпредседником Демократске странке Душаном Петровићем.

Zajedno-za-Sumadiju.jpgИстовремено Управни одбор је истакао да је председништво Уједињених региона спремно да разговора о сарадњи и евентуалном приступању тој коалицији.

"Стиче се утисак као да неко хоће, путем медија, да изда директиве политичким партијама, јер није прошло ни месец дана од нашег демантија неистине о преласку посланика Заједно за Шумадију у посланички клуб Душана Петровића", наведено је у саопштењу Информативног центра Заједно за Шумадију.

У саопштењу се додаје да они поздрављају сва залагања за регионализацију и децентрализацију Србије, па и промену Петровићевог става о том важном друштвеном питању, тим пре што је реч о "познатом политичару и архитекти владавине Демократске странке из које је недавно искључен".

"Као странка оснивач Уједињених региона Србије, позивамо све новонастале регионалистичке и децентралистичке покрете, удружења и угледне појединце - заговорнике ових идеја да се слободно обрате председништву УРС-а које је увек спремно да разговара и одлучује о видовима сарадње и евентуалном приступању УРС-у", наведено је у саопштењу.

Чланица Председништва Уједињених региона Србије (УРС) Верица Калановић изјавила је да не види ниједан разлог због кога би председник странке Заједно за Шумадију, која је део УРС-а Верољуб Стевановић, "рушио нешто што је сам формирао" и пришао некој другој странци.

"Ако ми постављате питање да ли ће Стевановић да приђе некој икс партији која је на помолу, па Стевановић је формирао УРС и не видим ниједан разлог да руши нешто што је сам формирао и где је заменик председника", рекла је Калановићева, одговарајући на питања везана за написе у појединим медијима о повезивању Душана Петровића, искљученог из ДС-а, и Стевановића.

Калановић је рекла и да деманти који је стигао из Крагујевца показује да је УРС партија са јаким појединцима који имају све више и резултата и поверења код грађана Србије.

 

 

 

<p>&lt;p&gt;&lt;br /&gt;&lt;/p&gt;&lt;div style="background-color: none transparent;"&gt;&lt;a data-cke-saved-href="https://news.rsspump.com/" href="https://news.rsspump.com/" title=""&gt;news&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;</p>

Назад   TV REPORTER   

HIT KNJIGA !!!


MEDIJSKI PARTNER


Kontakt

Newsletter

Primajte naše vesti:

Prvi nezavisni onlajn multimedijalni projekat u Srbiji i regionu. Onlajn magazin, radio i TV u službi istine, naroda i pravde. Reporter je otvoren za saradnju sa svim zainteresovanim subjektima na polju reklamiranja, razmene linkova i sadržaja i svakom drugom polju objektivnog, nadstranačkog, nepristrasnog i slobodnog novinarstva.

Reporter je član Mreže onlajn medija Srbije (Serbian Media Network) i Udruženja onlajn novinara Srbije (UONS)

Udruženje onlajn novinara Srbije - UONS

OSNIVAČ:

Reporter Media Agency

REPORTER © Nezavisni onlajn magazin * Beograd,SERBIA

Create a website for freeWebnode