Kum nije dugme: 'A od kuma - 10 miliona evra'!

22.02.2013 10:57

Inspektori Radne grupe Uprave kriminalisticke policije priveli su jutros Ljubomira Samardžića,kuma Vuka Jeremića,osumnjičenog da je oštetio "Agrobanku" za 10 miliona evra.Opravdano se sumnja da je upravo Vuk Jeremić svojim političkim uticajem omogućio svom kumu dobijanje inkriminisanih kredita.

Uhapšen kum Vuka Jeremića u aferi Policija Samardžića sumnjiči da su njegove četiri firme dobile pet kredita koji nisu vraćeni, niti su bili adekvatno obezbeđeni. Procenjuje se da je u ovom slučaju "Agrobanka" oštećena za gotovo 10 miliona evra.

Pre tri nedelje u slučaju "Agrobanka" podignuta je optu\nica protiv 21 lica kojima se pripisuju zloupotrebe od 5,7 milijardi dinara.

Tužilaštvo za organizovani kriminal je početkom februara podiglo optužnicu protiv nekadašnjeg predsednika Izvršnog odbora "Agrobanke" Dušana Antonića i još 20 okrivljenih u slučaju "Agrobanka", dok je istraga protiv vlasnika "Habitfarma" Radoslava Sekulića prekinuta, rekao je tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević.

Optužnica je pre tri nedelje podignuta i protiv Slavoljuba Korićanca, Bojana Zarića, Bobana Labovića, Vehba Papića, Duška Sekulića, Dragomira Jovanovića, Borke Filipović, Nenada Maričića, Snežane Paunović, Dragovana Milinkovića, Miloša Markovića, Duška šunjevarića, Bratislava Mihajlovića, Branimira Uzelca, Sauda Hasovića, Slobodana Ratkovića, Miloša Uzelca, Milana Antonića, Zvezdana Damjanovića i Stojana Stojanova.

Rasplet u aferi "Agrobanka" krenuo je hapšenjem i pritvaranjem devet osumnjičenih, među kojima je i nekadašnji predsednik Izvršnog odbora Dušan Antonić i njegov sin Milan.

Reč o odgovornim licima u preduzećima "Habitfarm", "Svisfarmacija", "Svis intermedikal", "Produkt trejd", "Vestern stajls", "Luton" i "Novi dani".

Ta preduzeća su, kao povezana lica, bila korisnici kredita i bankarskih garancija kod "Agrobanke", a nad nekima je već pokrenut stečajni postupak, dok su neka likvidirana.

 

 

<p>&lt;p&gt;&lt;br /&gt;&lt;/p&gt;&lt;div style="background-color: none transparent;"&gt;&lt;a data-cke-saved-href="https://news.rsspump.com/" href="https://news.rsspump.com/" title=""&gt;news&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;</p>

Назад   TV REPORTER   

HIT KNJIGA !!!


MEDIJSKI PARTNER


Kontakt

Newsletter

Primajte naše vesti:

Prvi nezavisni onlajn multimedijalni projekat u Srbiji i regionu. Onlajn magazin, radio i TV u službi istine, naroda i pravde. Reporter je otvoren za saradnju sa svim zainteresovanim subjektima na polju reklamiranja, razmene linkova i sadržaja i svakom drugom polju objektivnog, nadstranačkog, nepristrasnog i slobodnog novinarstva.

Reporter je član Mreže onlajn medija Srbije (Serbian Media Network) i Udruženja onlajn novinara Srbije (UONS)

Udruženje onlajn novinara Srbije - UONS

OSNIVAČ:

Reporter Media Agency

REPORTER © Nezavisni onlajn magazin * Beograd,SERBIA

Create a website for freeWebnode