Kuršumlija: Štrajk glađu zbog otkaza

26.12.2012 08:13

U Kuršumlijskoj opštini dvojica članova opozicije, Velislav Milosavljević, član Demokratske stranke i Siniša Vacev iz URS, štrajkuju glađu

KURŠUMLIJA - U znak protesta zbog otpuštanja 16 radnika javnih preduzeća, Velislav Milosavljević, član Demokratske stranke i Siniša Vacev iz URS, započeli su u opštinskoj sali štrajk glađu. U protest su stupili u ponedeljak posle sednice SO na kojoj je odbijen predlog odbornika DS i URS da se poništi odluka o novoj sistematizaciji radnih mesta u JP. Podržali su ih i pojedini odbornici ove dve opozicione partije i ostali u sali koja je posle odlaska zaposlenih u opštinskoj upravi - zaključana.

 Velisav Milosavljević (DS) i Siniša Vacev (URS)- Tražimo da bude poništena skandalozna odluka o otpuštanju članova opozicije prema kojima nova opštinska vlast koju čine SNS i DSS sprovodi progon - rekao je Slaviša Punišić u ime odbornika DS.

Velisav Milosavljević, kaže da je dobio otkaz u Turističkoj organizaciji, iako je invalid i iako je ugrožana egzistencija njegove porodice. Vacev očekuje da im se u ovom vidu protesta pridruže i ostali otpušteni radnici. Rukovodstvo URS navodi da je u planu i blokada magistralnog puta Niš - Priština.

- Juče ujutru sam pokušao da obiđem štrajkače u opštinskoj sali, ali mi obezbeđenje to nije dozvolilo, niti se iko od opštinskih funkcionera udostojio da me primi i razgovara o rešenju, kako bi štrajkači prekinuli protest - kaže Milan Nikolić, predsednik OO DS.

DS u saopštenju ističe da su predstavnici sadašnje vlasti pozvali policiju koja je štrajkačima naredila da napuste salu i da su naredili da se ulazna vrata sale zaključaju, kako ne bi dozvolili nikome ulazak. Predsednik opštine Radoljub Vidić, međutim, ističe da je sala morala da se zaključa po odlasku zaposlenih, kako bi se zaštitila oprema opštine, ali i da se ne bi okupljao veći broj građana.

- Opštinska sala je neophodna za druge potrebe i oni koji žele da izraze protest mogu to da učine na nekom drugom mestu. U pitanju je čisto politikantstvo i partijski štrajk članova opozicije, koji su ćutali kada je na stotine pa i hiljade radnika ostajalo bez posla - kaež Vidić. - Ukoliko štrajkači budu nastavili protest, opštinsko rukovodstvo biće prinuđeno da naloži njihovo izbacivanje iz sale.

 

DOBIO OTPREMNINU

ODLUKA o otpuštanju radnika doneta je sistematizacijom radnih mesta u JP, a otkaze su dobili u Narodnoj biblioteci, Turističkoj organizaciji, Sportskom centru i Direkciji za izgradnju... Vidić tvrdi da je Milosavljević dobio socijalni program, odnosno, uzeo je ponuđenu otpremninu, dok je Vacevu ponuđeno drugo radno mesto. Ukoliko se tri dana ne pojavi na poslu, pitanje je hoće li moći da zadrži i to radno mesto - izričit je Vidić.

 

 

<p>&lt;p&gt;&lt;br /&gt;&lt;/p&gt;&lt;div style="background-color: none transparent;"&gt;&lt;a data-cke-saved-href="https://news.rsspump.com/" href="https://news.rsspump.com/" title=""&gt;news&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;</p>

Назад   TV REPORTER   

HIT KNJIGA !!!


MEDIJSKI PARTNER


Kontakt

Newsletter

Primajte naše vesti:

Prvi nezavisni onlajn multimedijalni projekat u Srbiji i regionu. Onlajn magazin, radio i TV u službi istine, naroda i pravde. Reporter je otvoren za saradnju sa svim zainteresovanim subjektima na polju reklamiranja, razmene linkova i sadržaja i svakom drugom polju objektivnog, nadstranačkog, nepristrasnog i slobodnog novinarstva.

Reporter je član Mreže onlajn medija Srbije (Serbian Media Network) i Udruženja onlajn novinara Srbije (UONS)

Udruženje onlajn novinara Srbije - UONS

OSNIVAČ:

Reporter Media Agency

REPORTER © Nezavisni onlajn magazin * Beograd,SERBIA

Create a website for freeWebnode